Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Κάλεσμα ΜΕΤΑ για τη διαδήλωση κατά της επικύρωσης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, 30/3

ee-prosfiges-pnigmos

Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τη νεολαία, τους πολίτες να δώσουν δυναμικό «παρών» στη διαδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 30 Μάρτη στην Ομόνοια, ώρα6μμ., και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ ενάντια στο νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και προωθεί με συγκεκριμένες ρυθμίσεις την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Συντονισμός για το προσφυγικό – μεταναστευτικό και θα συμμετάσχουν και πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά.

Η υπογραφή της συγκυβέρνησης στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας μετατρέπει τη χώρα σε «αποθήκη ανθρώπινων ψυχών», την ώρα που «αναβιώνει» τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων (άλλωστε, απέδειξε ότι είναι η συνέχεια τους), μέσα στα οποία οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες και θυμίζουν κατά πολύ τις λάσπες της Ειδομένης.
Τα δάκρυα των ευρωπαίων και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όταν ανασύρονται νεκροί, πνιγμένοι από το Αιγαίο δεν πρέπει να συγκινούν κανένα. Θέλουν να κρύψουν τις πολιτικές τουςευθύνες, τους φράχτες που υψώνουν. Και μάλιστα, η συγκυβέρνηση υποκρίνεται όταν φροντοφωνάζει και διαμαρτύρεται για τους φράχτες των ευρωπαίων, τη στιγμή που διατηρεί τοφράχτη στον Έβρο, με αποτέλεσμα τους πνιγμούς στο Αιγαίο.
Η ενίσχυση των δυνάμεων της Frontex και γενικά των «μέτρων ασφάλειας», με ό,τι αυτό συνεπάγεται -όχι μόνο για τους πρόσφυγες-, αλλά και η εμπλοκή του ΝΑΤΟ που ήρθε στη χώρα μας με τη συγκατάθεση της συγκυβέρνησης επιδεινώνουν την κατάσταση, εγείρουν ζητήματα κυριαρχίας στο Αρχιπέλαγος, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας μας και την ειρήνη στην περιοχή καιεμπλέκουν τη χώρα μας στους πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαία αγροτιά δίνουν τη μάχη ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και για την επιβίωσή τους, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που εργάζονται στη χώρα μας παραμένουνανασφάλιστοι, συλλαμβάνονται και φυλακίζονται εξαιτίας της άρνησης του κράτους να νομιμοποιήσει την παραμονή και την εργασία τους, με αποτέλεσμα να διογκώνονται και τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.
Η μόνη διέξοδος για όλους μας - ντόπιους και πρόσφυγες - είναι η ρήξη με τις πολιτικές της Ευρώπης - φρούριο, όσο και με την μνημονιακή ανέχεια και την υποχρέωση αποπληρωμής ενός άδικου, ταξικού και δυσβάστακτου χρέους που η Ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί στα πλαίσια του ευρωρεαλισμού.
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΡΤΗ
ΟΜΟΝΟΙΑ, ΩΡΑ 6μμ.
afisagia30 3

http://www.ergasianet.gr/menu-anakoinoseis/an_meta/19937-meta290316-19937
http://paremvasiedsna.blogspot.gr/2016/03/303.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου