Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

(Αλέξη, γιατί συνεχίζεις να κρατάς δίπλα σου τον ψυχάκια προβοκάτορα Βαρουφάκη, που με τις αερομπουρδολογίες του φαγώθηκαν τα διαθέσιμα του έθνους, δηλαδή τα κρατικά κεφάλαια του λαού); Αυτό είναι το σχέδιο Βαρουφάκη για την ανάκαμψη της Ελλάδας



Την ύπαρξη μακρόπνοου σχεδίου για την ανάπτυξη και ανάκαμψη της Ελλάδας - στη μεταμνημονιακή εποχή - επιβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας, επικαλούμενο κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους, άφηνε αιχμές για την ύπαρξη νέου ελληνικού εγγράφου - έκτασης 36 σελίδων - το οποίο φέρει την υπογραφή του Γ. Βαρουφάκη και το περιεχόμενο του οποίου δεν συνάδει με τα όσα συζητώνται και αποφασίζονται, στις διαπραγματεύσεις, που λαμβάνουν χώρα, μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων, σε τεχνικό επίπεδο.
Μάλιστα, το δημοσίευμα της Wall Street Journal καταλογίζει μεγάλες ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, υπονοώντας με σαφή τρόπο πως δρα μονομερώς, αφού συντάσσει έγγραφα με τις ελληνικές θέσεις και προτάσεις, σε διαφορετικό μήκος κύματος από όσα εξετάζονται στις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων.
Στο εν λόγω δημοσίευμα γίνεται λόγος ευθέως πως ο Γ. Βαρουφάκης περιπλέκει τις διαπραγματεύσεις με τη στάση του, προβάλλοντας εμπόδια σε κάθε προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.Η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει, εμμέσως πλην σαφώς, πως υπάρχει έγγραφο του Γ. Βαρουφάκη για ένα μακρόπνοο σχέδιο για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, σπεύδει ωστόσο να διαψεύσει πως το εν λόγω έγγραφο περιπλέκει τις διαπραγματεύσεις.
Το υπουργείο Οικονομικών καταγγέλλει ξεκάθαρα μια ακόμη προσπάθεια για διαστρέβλωση των ελληνικών θέσεων, ενώ τονίζει ότι το σχέδιο Βαρουφάκη οφείλει να υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της διαπραγμάτευσης που εξελίσσεται τώρα στο πλαίσιο του Brussels Group.
Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών
Μετά το Eurogroup στη Ρίγα αποφασίσθηκε  και ανακοινώθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών που συντονίζει ο Γενικός Γραμματέας  Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Νίκος Θεοχαράκης, η οποία προετοιμάζει το νέο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανάπτυξης της χώρας για τη Μεταμνημονιακή Εποχή.
Το πρώτο σχέδιο (draft) συντάχθηκε ήδη υπό την επίβλεψη του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος το συζήτησε άτυπα με τους Υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας κ. Michel Sapin, της Ιταλίας κ. Pier Carlo Padoan, της Ισπανίας Luis de Guindos και με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων κ. Pierre Moscovici κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε μαζί τους αυτή την εβδομάδα.
Πρόκειται για μακρόπνοο σχέδιο που υπερβαίνει κατά πολύ, ως οφείλει, τα όρια της διαπραγμάτευσης που εξελίσσεται τώρα στο πλαίσιο του Brussels Group. Δυστυχώς, άλλη μια φορά επιστρατεύθηκε το γνωστό "σύστημα" διαρροών και συγκεκριμένων δημοσιογραφικών κύκλων που στοχεύουν συστηματικά στην αποδόμηση και διαστρέβλωση των ελληνικών θέσεων.
Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την ουσία του εν λόγω Σχεδίου και την ποιότητα των προτεινόμενων πολιτικών και μεταρρυθμίσεων θα μπορέσουν σύντομα να τις κρίνουν μετά τη δημοσιοποίησή του.
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/ayto-einai-to-sxedio-varoyfakh-gia-thn-anakampsh-ths-elladas.3457648.html

1 σχόλιο:

  1. «Εάν το δίλημμα είναι οι εξαγγελίες ή οι δεσμεύσεις της Αριστεράς και από την άλλη μεριά ο λαός, θα θυσιαστούν οι εξαγγελίες της Αριστεράς, δεν θα θυσιαστεί ο λαός, είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης και σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Βήμα» πρόσθεσε ότι «προφανώς δεν μιλάμε για υποχωρήσεις που καταστρέφουν τον κοινωνικό ιστό ή καταστρέφουν τη δημοκρατία !!!!!



    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

    Βρέ μεγάλε τι λές ;;

    Τί ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ (και Ιστορικά να το δούμαι από την λεγώμενη Βιομηχανική Επανάσταση) ;; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ σε σχέση με την "Κοιλαράτη Εργοδοσία" ;;
    Μα σε Παγκόσμοια Κλίμακα η ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ταυτίζεται με τον Λαό της εκάστοωτης Χώρας (Πέρα τους Απευλευθερετικούς Επαναστατικούς Αγώνες), έτσι δεν Είναι βρέ φίλε ;; Ακόμη και οι ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ στο Απάνθρωπο Οικονομικό Σύστημα του Ψέματος Χρησιμοποιούν "Αριστερή Φρασεολογία/ορόλογία ! Φίλε δεν Σου Ανακαλύπτω την ... Αμερική !!!

    Και όσο αναφορά την έννννοια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, τί ορίζεται ετυμολογικά "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ;;
    Ποιός και τί είτανε το ... ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (όχι Υποκείμενο !!!) ;;; Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΤΑΝ ;;;

    Και με ... λίγο ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΩΓΕΣ κ. ΕΠΑΓΩΓΕΣ) βγαίνει το ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ !!! ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ και αντιστρόφως Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!!

    Εάν διαφωνείς, και ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ και Ελευθερία να διαφωνείς, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ότι απλά, Είσαι στο ΚΟΛΠΟ αυτού το ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ !

    Μην το ... κουράζουμαι λοιπόν !!!

    Και προς όλους: Μπορείται να κλέβεται τα πάντα, αλλά τοις ΙΔΕΕΣ δεν μπορείται να τοις κλέβεται και να τοις Αλλοιώνεται, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΜΕ ... ΨΥΧΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ και ... Αλοίμονο και ΚΡΙΜΑ ΣΑΣ ΤΟΤΕ !!!

    Παρακαλούμαι για ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ κ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, κ. ΟΧΙ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ κ. ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ (σε όλους τους τομείς της Κοινωνίας !)


    Ciao Amici !

    ΑπάντησηΔιαγραφή