Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Γνωστή πολιτικός η μητέρα του Γιάνη Βαρουφάκη (ΦΩΤΟ)

Το γεγονός ότι ο πατέρας του νέου υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, υπήρξε επί σειράν ετών πρόεδρος της Χαλυβουργικής και πανεπιστημιακός καθηγητής είναι πλέον γνωστό από τα δεκάδες αφιερώματα σε διεθνή και ελληνική Μέσα.


Το πρόσωπο της οικογένειας του νέου «τσάρου» της οικονομίας, όμως, που δεν έχει φωτιστεί καθόλου είναι εκείνο της αξέχαστης για όσους τη γνώρισαν μητέρας του, για την οποία μιλάει πάντα με αγάπη και τρυφερότητα.

Η Ελένη Βαρουφάκη, Παλαιοφαληριώτισσα από τις πιο γνωστές, απεβίωσε το 2008 και ήταν μια πολύ δραστήρια γυναίκα, με ενεργό ανάμιξη τόσο στα αυτοδιοικητικά όσο και στην πολιτική γενικότερα.

 Ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλάει πάντα με τρυφερότητα και αγάπη για την αξέχαστη μητέρα του
Την περίοδο της μεταπολίτευσης οργανώθηκε στο ΠΑΣΟΚ Παλαιού Φαλήρου, του οποίου υπήρξε διακεκριμένο στέλεχος, ενώ από το 1986 μέχρι και τον θάνατό της εκλεγόταν συνεχώς δημοτική σύμβουλος, και μάλιστα διετέλεσε αντιδήμαρχος την περίοδο 1998-2000, επί δημαρχίας Δημήτρη Καψάνη (πριν ξεκινήσει η περίοδος του Διονύση Χατζηδάκη).

Ηταν μέλος του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων, βιοχημικός και πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ισότητας στον Πειραιά και στο Παλαιό Φάληρο, όπου έζησε με τον σύζυγό της, τον γιο της, νυν υπουργό Οικονομικών, και την κόρη της, Τρισεύγενη, η οποία υπηρετεί στο δικαστικό σώμα. Δραστηριότητα, πάντως, είχε αναπτύξει και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς αναλάμβανε τη μετακίνηση των ετεροδημοτών στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

arouraios
http://grafologoi.blogspot.gr/2015/02/blog-post_60.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου