Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΤΟ ΔΝΤ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

(Δευτ. 4/5/15 - 16:50)        
H KYΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Για περικοπές σε συντάξεις, ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, μη-επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του κατώτατου μισθού, διάλυση στο ασφαλιστικό επιμένει εκβιαστικά το ΔΝΤκαι οι αξιωματούχοι του διαμηνύουν ότι χωρίς τα προαπαιτούμενα αυτά δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία.

Το ΔΝΤ εκδήλωσε πλέον απροσχημάτιστα την πρόθεση του να πλήξει τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση, εκβιάζοντάς την τελευταία να εφαρμόσει δυσβάσταχτα μέτρα μνημονιακής κοπής σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, μέσω κορυφαίων στελεχών της δηλώνει ανυποχώρητη από τις «κόκκινες γραμμές» της, ενώ επανεκκινούν τη Δευτέρα (4/5) οι διαπραγματεύσεις στο «Brussels Group».
Η εκβιαστική και παρελκυστική τακτική  «εταίρων» και δανειστών στοχεύει να εξαντλήσει την ελληνική κοινωνία και οικονομία στη μέγγενη της χρηματοδοτικής ασφυξίας και να επιβάλλει μια «νέο-μνημονιακή» κηδεμονία στη χώρα.
Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να μην υποκύψει στους εκβιασμούς των «θεσμών», που δρουν προς το συμφέρον του συνόλου των δανειστών. Όσο ποτέ αναγκαία είναι αυτήν την ώρα η εφαρμογή ενός συνεκτικού προοδευτικού προγράμματος με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την παροχή ρευστότητας στην οικονομία και στην ανάπτυξη με παραγωγικό προσανατολισμό με γνώμονα την προάσπιση των εργαζομένων και του περιβάλλοντος.
Οποιαδήποτε συμφωνία με τους «θεσμούς» δεν μπορεί να θέτει στο περιθώριο το ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις κυβερνητικές προγραμματικές του εξαγγελίες.
Η ριζοσπαστική λαϊκή ετυμηγορία, παρά τις δυσκολίες, την τρομοκρατία της τρόικας ''εσωτερικού'', τους εκβιασμούς και την παρελκυστική τακτική των «θεσμών» παραμένει επίκαιρη και είναι ικανή να δημιουργήσει ένα νέο μεγάλο ρεύμα αγώνων και κινητοποιήσεων, για μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας.
Οι λεγόμενοι «θεσμοί» δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνούν ότι η χώρα μας δεν είναι ''όμηρος'' και μπορεί να απειλήσει ζωτικά και θεμελιώδη οικονομικά, πολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντά τους.
Το όραμα μιας νέας ανεξάρτητης, προοδευτικής Ελλάδας που αφήνει οριστικά πίσω της τις τυραννικές κηδεμονίες και ενδέχεται να οδηγήσει σε ένα ντόμινο ευρωπαϊκών προοδευτικών εξελίξεων οφείλει να αντιπροσωπεύει τον οδηγό για τον οδικό χάρτη κυβέρνησης και ελληνικού λαού.
Π. ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ
Δευτέρα 4 Μαϊου 2015

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20450:2015-05-04-11-02-55&catid=81:kivernisi&Itemid=198

1 σχόλιο:

  1. Alea iacta est ! ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΑΙ ΤΙ ΦΕΡΑΝ !!!

    «Κριτήριο της κάθε κίνησής μας είναι να διασφαλίσουμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ»,

    Οποιος και Οποιοι, κόμματα ή πρόσωπα ασπάζονται την άνωθεν φράση, ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ! ΕΙΝΑΙ και είτανε οι "γραβατομένοι" ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ κ. ΕΘΝΟΥΣ ! Προδίδουν το πραγματικό τους ρόλο και τί είδος κάλυμμα έχουν !! Τους καλλύπτουν οι Δυνάστες του Ελληνικου Λαού, ανέκαθεν και διαχρονικά ! Αυτοί οι "Ελληνες" είναι τόσο ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΟΣΟ είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ !
    ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΥΜΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ! Δεν μιλάμαι για "κόκκινες γραμμές", "τεθλασμένες γραμμές και καμπύλες" !! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΒΗ ΤΩΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ - ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !!! Διότι ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ ! Από ΕΜΑΣ περιμένουν την Λύτρωση τους, αλλοίως θα ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΣ, τόσο σαν Χώρα όσο και σαν Εθνος !! Και για να τελειώνουμαι, η φράση "η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνειη", ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΡΑΣΗ που υπήρξε !!! Διότι είτανε ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΗ και ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ από το "1821" !!! Και εάν η @ΔΕΞΙΑ@ {θυμάσται το ΣκατοΧρονοντούλαπο ;;;;} έθαψε την Ελλάδα, την Χώρα μας, την Πατρίδα μας, ΝΑΙ ΤΗΝ ΕΘΑΨΕ - ΝΑΙ ΤΗΝ ΕΘΑΨΕ, θα έρθει η @ΑΡΙΣΤΕΡΑ@ να βάλει την ταφόπλακα ;; την ταφόπετρα ;; ΝΑΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ, ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΕΤΡΑ ;;;;;;;; ΟΧΙ !!! Οι ΝΕΚΡΟΙ, ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΑΥΤΕΣ που δώσαν την ΖΩΗ ΤΟΥΣ για ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, για ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ, και ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ της ΧΩΡΑΣ και του ΓΕΝΝΟΥΣ από την εποχή του Θεμιστοκλή, Μιλτιάδη, Λεωνίδα έως το 1940-1949, ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ - Μέλλω !!!

    ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΤΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΛΜΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ !!! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!! ΟΛΕΣ (Ο-Λ-Ε-Σ) ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ !!! Η Ελληνική Αριστερά, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΟΛΟΣ, αυτός ο Υπέρωχος Λαός των Ελλήνων που έθεσε και έδωσε ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, που ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ, ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ την πρώτη "Αριστερη" Κυβέρνηση ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ !!! ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ !!! Κύριοι ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΑΙ ΧΑΛΚΕΟΙ (Κάλβος: Οσοι το Χάλκεον χέρι βαρύ του ΦΟΒΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ..... !!!!!) !!!!

    Vae victis !

    Fortes fortuna adiuvat !!

    Veni, vidi, vici !!!


    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ Ο ΗΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή