Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΟΧΙ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

(Τετ. 13/05/15 - 18:50)
Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ*
Έχει μεγάλο γούστο να παρακολουθεί κανείς το πώς οι θιασώτες του μνημονίου στην Ελλάδα προσπαθούν να σύρουν την κυβέρνηση στην ίδια πολιτική που εφάρμοσαν οι προηγούμενοι.
Θα ήταν για κανονική διασκέδαση, εάν δεν ήταν τα πράγματα γενικά τόσο σοβαρά με το μέλλον της χώρας.


Πάρτε για παράδειγμα τι λένε στον Τσίπρα μερικοί: Κάνε συμφωνία με τους εταίρους και μην ανησυχείς, αν δεν ψηφίσει η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, θα ψηφίσουμε εμείς! «Έχεις εμάς, άσε τον Λαφαζάνη» του λένε από το Ποτάμι, ενίοτε και το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και τύποι σαν τον Γεωργιάδη ή άλλοι δεξιοί.

Το θέμα δηλαδή δεν είναι τι συμφωνία θα φέρει η κυβέρνηση, αλλά ποιος θα την ψηφίσει! Κι αφού την ψηφίζουν οι «πάση θυσία» ευρωπαϊστές, ο Τσίπρας δεν έχει να φοβάται ούτε τον… Λεουτσάκο, ούτε τον Στρατούλη, ούτε κανένα αριστερό – του λένε και, παραδόξως πώς, δεν γελάνε δυνατά.


Του λένε εν ολίγοις, «φέρε μνημόνιο και μεις είμαστε εδώ, θα περάσει από τη Βουλή, μην ανησυχείς». Προσπαθούν να σύρουν την κυβέρνηση σε ένα ανέντιμο, εκτός λαϊκής εντολής συμβιβασμό, που θα οδηγήσει σε μία αδιέξοδη, κοινωνικά άδικη και οικονομικά αναποτελεσματική συμφωνία με τους εταίρους, με το «δέλεαρ» ότι θα συνεχίσει να κυβερνά με νέες συμμαχίες.

Του λένε και κάτι άλλο: Διέλυσε το κόμμα σου, περιθωριοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ και φτιάξε άλλο συνασπισμό εξουσίας.

Με άλλα λόγια αυτοί θέλουν να… υιοθετήσουν τον Τσίπρα, χρησιμοποιώντας τον ως… όχημα για να μπουν στην διακυβέρνηση. Και να ακυρώσουν δια αυτού του τρόπου την ίδια την Αριστερά και οποιονδήποτε εναλλακτικό δρόμο για τη χώρα.

Θεμιτές, πάντα, οι πολιτικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες. Αλλά εδώ μιλάμε για παραμύθια της Χαλιμάς αφενός και αφετέρου για υπονόμευση των ίδιων των δημοκρατικών λειτουργιών. Διότι στις 25 Γενάρη οι πολίτες δεν ψήφισαν να τους κυβερνήσει ο Θεοδωράκης και ο Ψαριανός, αλλά ο Τσίπρας ως επικεφαλής του ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ και όχι των απομειναριών μίας παρακμιακής, συντηρητικής και αντιδραστικής κεντροαριστεράς.

Θα ήταν μάταιο βέβαια να περιμένει κανείς κάποια άλλη συμπεριφορά από τους πολιτικούς που επέβαλαν με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα τον Παπαδήμο. Δείτε πόσοι εκείνης της κυβέρνησης -εξάμβλωμα περιφέρονται στο πολιτικό σκηνικό ως «σωτήρες» δήθεν της ευρωπαϊκής, λέει, πορείας της χώρας: από κάτι Ποταμίσιους, μέχρι τους ακροδεξιούς, που ήταν υπουργοί του παραδομένου στον Σόιμπλε τραπεζίτη.

Το κρίσιμο ζητούμενο βέβαια, που κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά, δεν είναι το «ποιοι», αλλά το «τι». Τι πολιτική δηλαδή θα επιλέξει να εφαρμόσει ο Τσίπρας. Διότι το πρόβλημα δεν είναι τι θα κάνει οΛαφαζάνης, ο οποίος ως ιστορικό στέλεχος της ριζοσπαστικής αριστεράς ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει. Αλλά τι θα συμφωνήσει και θα εφαρμόσει η κυβέρνηση. Εάν είναι να εφαρμόσει μία πολιτική Σαμαρά, όπως του λένε οι ευρω-υποτακτικοί, τότε το πρόβλημα δεν θα είναι ο Λαφαζάνης, αλλά η συγκεκριμένη πολιτική, που όλοι ξέρουμε σε τι αποτελέσματα οδηγεί.

Μπορεί να εφαρμόσει ο Τσίπρας πολιτικές λιτότητας, να λάβει υφεσιακά μέτρα και να εγκλωβιστεί στις συνταγές των νεοφιλελεύθερων των Βρυξελλών και του Βερολίνου, όπως τον παροτρύνουν κάποιοι; Αυτά είναι τα ερωτήματα, όχι με τους ποιους μπορεί να τα ψηφίσει. Και μάλλον, την απάντηση την ξέρει καλύτερα απ’ όλους ο ίδιος ο Τσίπρας.
* Πηγή: www.protothema.gr
Τετάρτη 13 Μαΐου 2015
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20557:makrygiannis-lafazanis&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

2 σχόλια:

  1. ΕΚΤΑΚΤΟ

    Σύντομα θα μάθει ο Ελληνικός Λαός για ποιούς λόγους δεν μπορεί να γίνει πράξη το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης !
    Ολο το "Ελληνικο" πολιτικό και πολιτειακό ουροδοχείο το ξέρει ! Ακόμη και το Κ.Κ.Ε., γιαυτό και δεν θέλει εξουσία ! Ο επίσημος θάνατος της πατρίδας, ωρολογιακή βόμβα, με σφραγγίδα, θα είναι η Χ.Α. Ο μαχαλάς είναι μικρός και όλοι το γνωρίζουν, αλλά δεν μιλούν. Είναι (η) εξάρτηση !

    Η συνάντηση Αλέξη-Μέρκελ, έδειξε στον Αλέξη τους ζυγούς που έχει πάνω της η Μέρκελ, γιαυτό γονάτισε (;) και ο Αλέξης, τον έπιασε ο φόβος.

    Αλέξη Τσίπρα ! Για αξιοπρέπεια, εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, άλλοι πήγαν στο εκτελεστικό απόσπασμα σε εξορίες και φυλακές, χωρίς φόβο, εσύ που έχεις τον ελληνικό λαό μαζί σου γιατί φοβού ;

    Το δίκιο του αγώνα της αριστεράς και το αίμα που έδωσε διαχρονικά για την Ελλάδα, δεν θα το λερώσ κανείς, ούτε και εσύ.

    Δεν υπάρχει "έντιμος συμβιβασμός", ούτε "συμβιβασμὀς" για την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία για την χώρα μας.

    Πάσ θυσία το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης !

    ---------------------------------------------------------------------

    ΘΕΜΑ:ΒΑΛΚΑΝΙΑ ;; εεεεε και ;;

    Πίσω από ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ! Οπως και στην πρ. Γιουγκοσλαβία ! Και επειδή ΟΥΔΕΙΣ στην Ελλαδα ξέρει την Γερμανική Πολιτική ή δεν "ΘΕΛΕΙ" να την ξέρει, η Γερμανία χρησιμοποιήθεικε ως προπέτασμα καπνού, από της Αμερικάνικες Δομές μέσα στην Γερμανία (τελείως επιγραμματικά) !!

    ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ:Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΦΟΔΡΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ (υπάρχουν Ιστορικά απτά ντουκουμέντα, στοιχεία) !

    ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ/ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ! ΧΩΡΙΣ να, θα, όταν !

    Γιαυτό κανονίσται την ... πορεία ΣΑΣ ! Με ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ;- ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ;; ἠ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΣ 180 μοιρών ;;;;

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΗ ΛΥΣΗ κ. ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΜΑ: ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ κ. ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ !

    ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ δεν χωριζόμαστε και αυτό είναι ΛΑΘΟΣ ! Υποκρινόωμαστε πως αγαπιόμαστε τάχα με πάθος (Ε.Ε./Ανήκωμεν εις την Δύσιν-ΜΑΣ) ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΑΙ της ΑΛΥΣΙΔΕΣ δεν έχουμαι καιρό για άλλες Ελπίδες ! ΠΡΕΠΕΙ να φύγουμαι χωρίς ΑΝΤΙΟ από την ΕΞΑΡΤΗΣΗ !

    Δηλαδή και λοιπόν ρε φίλοι, μας λέται ότι ...

    Πήραμε (πήρατε) λάθος το στρατί και μην ρωτάς (ρωτάμε) το πως και γιατί στο ΑΔΙΕΞΟΔΟ βρεθείκαμε ΑΥΤΟ ;; !!

    Φίλοι μου καλοί,

    Δεν μένει ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ, ΔΕΝ έχουμαι καμμιά μηχανή του χρόνου να ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ τον καιρό, να ΜΗΝ κάνουμε το ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ώστε να βγούμε από το ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΑΥΤΟ !

    Ρε σείς,

    Τί να φταίει που δεν πήγαμαι ΜΠΡΟΣΤΑ ;; ΔΕΝ μετρήσαμε το κύμα και τον άνεμο σωστά ;;; ΟΧΙ ! Ολα τα μετρήσατε σωστά ! Αλλά ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ, (Διότι ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΕΤΑΙ, το έχεις ή δεν το έχεις !) ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ! Η Πολιτική Απόφαση ! ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ Πολιτική Φάση, ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ Πολιτική, Φάση (αυτό που λέμαι στο π. και φ.) ! ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ για την ΤΟΜΗ και την ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ! ΤΟΜΗ κ. ΡΗΞΗ με την ΕΞΑΡΤΗΣΗ της Χώρας ! Ολα τα ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ! Μια ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ! Και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ, (δέν υπάρχει ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ), ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ από το ... 1821 !



    ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ !

    Εάν Εσείς φοβόσαστε, πρόβλημα Σας ! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ !

    ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΤΙΜΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΣΑΣ !

    "ΔΩΣΤΑΙ" ΣΕ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ/ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ !

    ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ !

    ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !




    Τα Χρωματισμένα Παιδιά (Τα.Χει.Πει.)



    σημ. Η Οικονομική Καταστροφή (Μνημόνια) της Χώρας μας, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ dt ο ... ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή