Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

(Aπό την ΙΣΚΡΑ)! O ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ!

(Σαβ. 9/5/15 - 12:20)
Toυ ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΜΠΟΥΚΑ*
Είναι φανερό πως οι Ευρωπαίοι δεν ενδιαφέρονται να αλλάξουν τη χώρα. Ποτέ άλλωστε δεν το ήθελαν, στα 200 χρόνια της ιστορίας αυτού του «προκατασκευασμένου» κράτους. Ούτε με τους βασιλιάδες ούτε με τους διορισμένους φυλάρχους που συνεργάζονταν. Όσο μπορούσαν, ισορροπούσαν τα πράγματα και αδιαφορούσαν εντελώς για τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας.  

Το ίδιο ακριβώς ζούμε και την τελευταία πενταετία. Και στα δύο μνημόνια,συνέπραξαν με τον εγχώριο λαικισμό και δέχτηκαν τα εισπρακτικά μέτρα. Ουσιαστικά, καθήλωσαν την αγορά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην παραγωγική οικονομία. Παραδόθηκαν στην υποκρισία των δεξιών σοσιαλιστών και των αριστερών καπιταλιστών.  
Σ΄αυτή τη χώρα, ζουν 3 εκατομμύρια συνταξιούχοι, 1,5 εκατομμύρια άνεργοι και 2 εκατομμύρια ανήλικοι. Το κράτος επίσης σιτίζει άσκοπα, τουλάχιστον το 1/3 των 750.000 δημοσίων υπαλλήλων. Αν προσθέσεις και άλλο 1 εκατομμύριο κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα, πόσοι απομένουν να δουλέψουν για να θρέψουν τη χώρα;  
Kαι το χειρότερο; Το 60% της ανεργίας των νέων έως 30 ετών! Εκεί κρύβεται η βόμβα που θα τινάξει στον αέρα τα πάντα, σε λίγα χρόνια. Γι΄ αυτούς λοιπόν, θα είχαμε μία σαφέστατη εικόνα για το μέλλον, αν αναλύαμε τα επαγγέλματα που ασκούν οι συνομήλικοι τους στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο. Να δούμε δηλαδή σε ποιες παραγωγικές δομές εντάσσεται ο 25άρης της Ισπανίας ή της Δανίας. Για να καταλάβουμε πως όταν οι δικοί μας νέοι πάψουν να «περιθάλπονται» από τους δικούς μας γέρους, θα έρθει και το μοιραίο ολοκληρωτικό τέλος για την οικονομία.  
Άρα λοιπόν, τι προσπαθούν να κάνουν οι εταίροι μας, πιέζοντας τις ελληνικές κυβερνήσεις για περιστασιακά μέτρα; Πόσο νόημα έχει να ξεπεράσουν το σκόπελο και να δώσουν το έρεισμα για περισσότερους φόρους που θα πνίξουν εντελώς την οικονομία; Αφού ξέρουν καλά πως είναι ζήτημα χρόνου ο φαντασιόπληκτος «ασθενής» να πεθάνει. Με ποιον περίμεναν ή περιμένουν να έρθει ανάπτυξη; Με τον «σύμβουλο» Λαζαρίδη ή με τον «παγκόσμιο επαναστάτη» Βαρουφάκη; Τη μία μέρα θα λέει πως πουλάει τον ΟΣΕ και την άλλη θα τον χαρίζει στους συνδικαλιστές του..!  
Μια λύση μόνο υπάρχει για τη χώρα, εδώ που φτάσαμε. Να σωθεί από τον Λαφαζάνη! Πως; Με τη μέθοδο του σοκ εθνικής αυτογνωσίας. Γιατί αυτή η φιγούρα που μοιάζει να βγήκε από νουβέλες της σοσιαλιστικής πεζογραφίας του Θεοτόκη, είναι η μόνη τραγική ελπίδα να μην ξεπέσουμε πάλι στις μεσοβέζικες λύσεις.  
Αν πράγματι είναι πιστός στις αρχές του δεν θα δεχτεί την πολιτικάντικη στροφή του Τσίπρα. Θααντισταθεί, θα δηλώσει με θάρρος σε ποια οικονομία και πολιτική πιστεύει και θα φανεί γενναίος στην ιδεολογία του. Ο Λαφαζάνης είναι ίσως ο μοναδικός που μπορεί να φέρει τον μέσο Έλληνα μπροστά στην αλλοτριωμένη του συνείδηση. Αντίθετα με όλους αυτούς που από το ΄81 και μετά προσποιούνταντους αριστερούς, αυτός καλείται να αποδείξει την πραγματική του ταυτότητα και να σπρώξει τον «πάνσοφο» λαό κατάματα στον καθρέφτη.  
Θα το κάνει; Και τι θα συμβεί μετά; Θα υποστούμε τις συνέπειες. Κάποτε όμως, πρέπει να γίνει γιατί τα περιθώρια έχουν τελειώσει. Ας δεχτούμε εμείς τώρα τη μεγάλη αφύπνιση για να μην τη δεχτούν τα παιδιά μας. Τώρα, που έχουμε ακόμα το ευρωπαικό περιβάλλον να παίξουμε και να βρούμε γρήγορα τρόπο να πετάξουμε με δυσκολίες το πολιτικό σύστημα.  
Ας μην γελιόμαστε. Ούτε ο Τσίπρας μπορεί να κυβερνήσει την κατακερματισμένη κοινωνία μας ούτε να γυρίσουμε πίσω. Πολιτικά βρισκόμαστε στο απόλυτο αδιέξοδο με την απόλυτη συνενοχή του «αμέριμνου» πλήθους.  
Είναι αδύνατον να συντηρηθεί άλλο αυτή η οικονομία. Ένα ή δύο χρόνια ακόμα, θα προσθέσουν στο άχαρο παιχνίδι ακόμα και εθνικούς κινδύνους.  
Ας ρωτήσει λοιπόν, η «κατακόκκινη» φωνή του Λαφαζάνη τον Έλληνα πόσο αριστερός είναι για να τελειώνουμε μια και καλή, από την εκκρεμότητα που μας βασανίζει εδώ και 66 χρόνια (1949 τέλος εμφυλίου).  
Είναι η μόνη έντιμη και λυτρωτική λύση.
*Πηγή:www.capital.gr
Σάββατο 9 Μαίου  2015

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=20510:capital-zampoukas&catid=78:ygeia&Itemid=178

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου