Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Να μην απελαθούν οι Τούρκοι αγωνιστές!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 23 Απριλίου 2015

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Στο διάστημα 15-18 Απρίλη οι αποκαλούμενες αντιτρομοκρατικές δυνάμεις της αστυνομίας, σε Γερμανία και Ελλάδα, σε συντονισμό μεταξύ τους και σε συνεργασία με το τουρκικό κράτος, εισβάλλουν πάνοπλες σε σπίτια Τούρκων αγωνιστών συλλαμβάνοντάς τους.



Από τους δώδεκα αγωνιστές που συνελήφθησαν οι τέσσερις συνελήφθησαν στην Αθήνα, τρεις άντρες και μία γυναίκα. Αυτήν την ώρα, οι τρεις άντρες βρίσκονται στις φυλακές του Κορυδαλλού και η κοπέλα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Ελληνικό.

-          Κατηγορούνται για την πολιτική τους δράση στην Τουρκία, όπου όλοι τους σχεδόν έχουν εκτίσει ποινές 5, 10 και 20 χρόνων στις πιο βάναυσες τουρκικές φυλακές. Τόσο το ελληνικό όσο και το γερμανικό κράτος, και σε συνεργασία με την Τουρκία, σκοπεύουν να τους απελάσουν στην Τουρκία, βάζοντας τη ζωή τους σε σοβαρότατο κίνδυνο.

-          Είναι χρέος όλου του δημοκρατικού κόσμου, όλου του κόσμου της Αριστεράς και του αγώνα, να αναδειχθεί το ζήτημα πλατιά στο λαό, να απαιτήσουμε την άμεση αποφυλάκισή τους και την άμεση παροχή πολιτικού ασύλου.

-          Για το σκοπό αυτό διοργανώνουμε Συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο «Εκτός των Τειχών» (Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια - τηλ. 210-3303348) όπου θα αναφερθούν περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στο ζήτημα των διώξεων αυτών.

Η συντακτική επιτροπή
της εφημερίδας
Προλεταριακή Σημαία

Τηλ. Επικοινωνίας:   697-2406620, 693-7367124


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_773.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου