Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ο υπουργός προστασίας του συστήματος Γ. Πανούσης στα χνάρια του Α. Γεωργιάδη

Του Γ.Γ.

Στα «πέτρινα χρόνια» του μοναρχοφασιστικού καθεστώτος στην χώρα μας οι «δηλώσεις μετανοίας» του τύπου «αποκηρύσσω τον κομμουνισμό και τας παραφυάδας αυτού ..» ήταν στην ημερήσια διάταξη. Στα σημερινά χρόνια της αστικής δικτατορίας με διαχειριστή την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πάνε να επανέλθουν από την «πίσω πόρτα» με πρωτοβουλία του υπουργού προστασίας του συστήματος Γ. Πανούση.



Ο ανεκδιήγητος αυτός τύπος, με συνέντευξη του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Αγορά» θέτει σαν προϋπόθεση να ζητήσει συγνώμη για τις προηγούμενες δραστηριότητες του ο Σάββας Ξηρός για να του δοθεί η δυνατότητα να νοσηλευτεί σπίτι του φορώντας «βραχιολάκι».
Δεν πρωτοτυπεί ο υπουργός Προ-πο. Ακολουθεί πιστά τα χνάρια του ακροδεξιού βουλευτή της Ν.Δ., Αδωνη Γεωργιάδη που πριν μερικές μέρες (17/4/3015), έλεγε ακριβώς τα ίδια στην βουλή επιτιθέμενος στον ομοϊδεάτη του βουλευτή Ευρυτανίας Θωμά Κώτσια, που ψήφισε το άρθρο 6 του νέου νόμου του υπ. Δικαιοσύνης που έδινε την δυνατότητα στην υπό όρους αποφυλάκιση του Σ. Ξηρού.

Ο συγκεκριμένος κρατούμενος πάσχει από ολική, κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας, ανεπάρκεια και νευρολογικά προβλήματα. Η πιστοποιημένη αναπηρία του φτάνει στο 98%; Όλα αυτά δεν λένε τίποτα στον Γ. Πανούση;
Να του θυμίσουμε επίσης την   απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) το 2010, η οποία καταδίκασε το ελληνικό κράτος διότι εφαρμόζει πάνω στον Σάββα Ξηρό εκδικητικές μεθόδους κράτησης τονίζοντας ότι: «Η παραμονή ενός ανθρώπου στη φυλακή  με τα πολλαπλά και σοβαρότατα προβλήματα του Σάββα Ξηρού  συνιστά απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Μόνο ως δείγμα εκδικητικότητας του ελληνικού κράτους προς έναν κρατούμενο "ειδικής φύσης" μπορεί να εξηγηθεί».

Και, εντάξει. Η δεξιά ξέρει να αποκαθιστά τους δολοφόνους, με πολιτικά κίνητρα, που προέρχονται από την μήτρα της (Βλέπε Καλαμπόκα). Να δεχθούμε επίσης ότι η συντηρητική παράταξη διακατέχεται από «ευαισθησία» όταν πρόκειται να συνδράμει στην αποφυλάκιση χουντικών που είναι υπεύθυνοι για το αιματοκύλισμα στην Κύπρο και την εφτάχρονη δικτατορία στην χώρα μας (Βλέπε ομιλία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην βουλή το  1996).
Μια κυβέρνηση όμως που θέλει να λέγεται «αριστερά» πώς ανέχεται να καθορίζεται η πολιτική της από ένα άτομο σαν τον Γ. Πανούση, που οι αντιδραστικές αντιλήψεις του εκπέμπουν αφόρητη μπόχα;.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_533.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου