Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Στενές σχέσεις με την ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν τα sms του Κασιδιάρη



Στενές σχέσεις με αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνυεται αν είχε ο Ηλίας Κασιδιάρης όπως προκύπτει από τα sms που βρέθηκαν στο κινητό του και περιλαμβάνονται στη δικογραφία της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι στην κατοχή τους είχε βρεθεί παραποιημένη ταυτότητα εν ενεργεία αστυνομικού με το επώνυμο Χαλάστρας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας ο αστυνομικός Χαλάστρας ήταν ο «άνθρωπος» του Ηλία Κασιδιάρη μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά δεν ήταν ο μόνος, που τον ενημέρωνε για εσωτερικά θέματα της αστυνομίας αλλά και για ότι σχετίζονταν με τη Χρυσή Αυγή και τη Δικαιοσύνη. Ενδεικτικό είναι το μήνυμα του Χαλάστρα προς τον Κασιδιάρη στις 22 Ιουλίου του 2013, που δημοσιεύει η σημερινή Αυγή. «Με πήραν τα παιδιά από την ΕΚΑΜ που ήταν στο σκηνικό με τον Αλβανό και με ρώτησαν αν γίνεται το παιδί που έφαγε σφαίρα στο γόνατο (ΕΚΑΜ κι αυτός) να του καλύψουμε κάποια έξοδα έστω και συμβόλικά γιατί θα χάνει τώρα αρκετά λόγω αναρρωτικής. Χαλάστρας», αλλά το μήνυμα της 26ης Σεπτεμβρίου 2012 που λαμβάνει: «Ηλία, ο Χάρης είμαι. Έχουν φέρει αδέρφια στον 11 στα κεντρικά για προσαγωγή ή σύλληψη».
Σε άλλα μηνύματα που αποτελούν μια ακόμα ένδειξη για την ευθεία επικοινωνία της οργάνωσης με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ο Χαλάστρας ενημερώνει τον επιχειρησιακό αρχηγό της Χρυσής Αυγής για την εξέλιξη των ΕΔΕ που ασκήθηκαν μετά τις πορείες γιατη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Δόθηκε εντολή κάθε σημαία στις διμοιρίες να αφαιρεθεί. Ο επικεφαλής της διμοιρίας στο Κερατσίνι (που έριχναν πέτρες 5 πολίτες από δίπλα) εκδιώχθηκε από την ΥΑΤ», ενώ σε άλλα μηνύματα τον ενημερώνει για την εξέλιξη των πορειών.
Τα μηνύματα αυτά αποτελούν ακόμα μια ένδειξη για τη φιλική σχέση που είχε αναπτυχθεί μετάξύ του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής και θυλάκων της αστυνομίας ώστε να φτάσει, όπως περιγράφει και η εισαγγελική πρόταση, ο Γ. Ρουπακιάς να πει στους αστυνομικούς που τον μετέφεραν στο τμήμα μετά τη σύλληψή του ότι «είμαι δικός σας, μην το πείτε πουθενά» και να απαντήσει στην ερώτηση του αστυνομικού, όταν τον ρώτησε "τι εννοείς", ότι είναι «δικός τους, της Χρυσής Αυγής».
http://tvxs.gr/news/ellada/stenes-sxeseis-me-tin-elas-deixnoyn-ta-sms-toy-kasidiari

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου