Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας



Με την αντιπαράθεση για το face control στα πανεπιστήμια να χτυπάει «κόκκινο» και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών να ανταλλάζει πυρά τόσο με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ιδρύματος, όσο και με στελέχη της αντιπολίτευσης που αντιτίθενται στα μέτρα ασφαλείας στο ΕΚΠΑ, μαθητές και εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια.

Ολοήμερες κινητοποιήσεις είχαν προγραμματιστεί για σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, στις 12 το μεσημέρι είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση μαθητών στα Προπύλαια, ενώ στις 4 μ.μ. διοικητικοί, φοιτητές και σωματεία πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στα Προπύλαια προκειμένου να συζητήσουν τρόπους συνέχισης του αγώνα τους. Εξάλλου στις 6 μ.μ. έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτική πορεία, με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ αλλά και φοιτητικών συλλόγων.
Το ζήτημα που έχει προκύψει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνεχίζει να βρίσκεται σε αδιέξοδο με εργαζόμενους και φοιτητές να ζητούν ελεύθερη είσοδο στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ, ενώ ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης δηλώνει ότι θα εφαρμοστεί η «ελεγχόμενη είσοδος», που ο ίδιος υπερασπίζεται.
Ανακοίνωση εξέδωσαν σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΠΑ με την οποία καταγγέλλουν «ένα Πανεπιστήμιο που θα είναι ανοιχτό για απολύσεις, εργολαβίες- επιχειρήσεις, διαγραφές και οργανισμούς και κλειστό για τους αγώνες των φοιτητών και των εργαζομένων, ένα Πανεπιστήμιο στο οποίο οι συλλογικές διαδικασίες θα ποινικοποιούνται και θα ισχύει ο λόγος της Κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών».
Διαμαρτυρία και στον Υπουργό Παιδείας
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, καθηγητές από την Αττική, την Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, στην οδό Βαλαωρίτου, στο κέντρο της Αθήνας.
Οι καθηγητές ζήτησαν από τον υπουργό να μπει τέλος «στον εμπαιγμό και στην ομηρία τους» και να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε να μην απολυθεί «κανείς εκπαιδευτικός έως ότου γυρίσουν όλοι οι καθηγητές στα σχολεία τους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου