Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Κρατούμενοι Κορυδαλλού: Πεθαίνουμε από φυματίωση



Τραγικά επικίνδυνες παραμένουν οι συνθήκες στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» των φυλακών Κορυδαλλού, που έχει χαρακτηριστεί από τους κρατούμενους «Κολαστήριο», σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο enikos.gr. Οι κρατούμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις ζητώντας μεταξύ άλλων την απομάκρυνση της διευθύντριας των φυλακών.


Οι καταγγελίες προέρχονται από κρατούμενους που νοσηλεύονται και αναφέρουν ότι τα κρούσματα της φυματίωσης έχουν αυξηθεί ενώ ήδη κάποιοι τρόφιμοι πέθαναν τους τελευταίους τέσσερις μήνες χωρίς κανείς να τους εξηγήσει το αίτια των θανάτων τους.

«Χθες ο Β.Φ., 73 ετών, ξεψύχησε στα χέρια μου», καταγγέλλει κρατούμενος και υποστηρίζει: «Κατά τις 4 το μεσημέρι, δεν ένιωθε καλά. Στις 5, ο μοναδικός γιατρός των φυλακών κάλεσε το ΕΚΑΒ. Σε δέκα λεπτά έφθασε το μεταγωγών. Το ΕΚΑΒ δεν ήρθε ποτέ και ο άνθρωπος πέθανε στις 7 το απόγευμα».

Ο κρατούμενος προσθέτει ότι ο ίδιος χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη για μία εγχείρηση και τον έβαλαν να κοιμηθεί στο πάτωμα. «Έχουμε σίγουρα δύο νεκρούς κάθε μήνα. Το τελευταίο τετράμηνο πέθαναν πέντε κρατούμενοι» σημειώνει.

Άλλος κρατούμενος καταγγέλλει ότι ο διαχειριστής του λογαριασμού στο twitter, «ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ», Δ.Β., «πέθανε στον Ευαγγελισμό πριν από μερικούς μήνες από φυματίωση που κόλλησε μέσα στις φυλακές». «Αυτή τη στιγμή στην πτέρυγα που βρίσκομαι, 15 άτομα παίρνουν αντιφυματική αγωγή. Την περίοδο Ιούλιο-Αύγουστο είχαμε πέντε κρούσματα φυματίωσης. Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι σε ένα κελί με πέντε άτομα που είχαν φυματίωση».

«Όσους κολλάνε φυματίωση τους πηγαίνουν στην απομόνωση για τρεις μήνες. Μετά επιστρέφουν στα κελιά και δεν ξέρουμε αν είναι καλά ή όχι. Δεν υπάρχουν γιατροί. Έχουμε έναν γιατρό που είναι για όλους και κάποιον άλλον που κάνει το αγροτικό του» λέει ένας κρατούμενος και καταλήγει: «οι συνθήκες παραμένουν τραγικές. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Σχεδόν κάθε μέρα έχουμε ένα κρούσμα φυματίωσης. Και κάθε μήνα έναν με δύο νεκρούς. Βέβαια, 10' πριν πεθάνουν τους μεταφέρουν σε δημόσιο νοσοκομείο για να μην πουν ότι πέθαναν εδώ μέσα. Συμβαίνει και αυτό».
http://tvxs.gr/news/ellada/kratoymenoi-korydalloy-pethainoyme-apo-fymatiosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου