Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Καταδίκη ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση «Mos Maiorum»

Καταδίκη ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση «Mos Maiorum»
Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (GUE/NGL) καταδικάζουν την επερχόμενη πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση «Mos Maiorum» που σχεδιάζεται να εφαρμοστεί από τις 13 ως τις 26 Οκτωβρίου 2014 από το Ιταλικό Υπουργείο Εσωτερικών σε στενή συνεργασία με τη Frontex και τη Europol. 

Στόχος της επιχείρησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί ο εντοπισμός παράνομων μεταναστών εντός της Ζώνης Σένγκεν και η συγκέντρωση σχετικών πληροφοριών «για σκοπούς ενημέρωσης και διερεύνησης».



Η επιχείρηση Mos Maiorum αποτελεί μια ακόμη απόδειξη για την έλλειψη πραγματικού σεβασμού των ευρωπαϊκών θεσμών προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι προστατεύουν. Δεν παρέχεται καμία εγγύηση για τη μεταχείριση των προσώπων που θα συλληφθούν (π.χ. ως προς τη διάρκεια και τις συνθήκες κράτησης), δεν φαίνεται να γίνεται καμία διάκριση ως προς τους αιτούντες πολιτικό άσυλο και δεν είναι καν γνωστό ποια κράτη-μέλη θα συμμετάσχουν.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται: «Είναι προφανές ότι πρόκειται για προσπάθεια φτηνού εντυπωσιασμού εκ μέρους της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν την ελληνική κυβέρνηση να μην συμμετέχει σε επιχειρήσεις-σκούπα και καλούν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ως προτεινόμενο Επίτροπο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, να λάβει θέση ως προς τη χρησιμότητα και τις εγγυήσεις που συνοδεύουν παρόμοιες επιχειρήσεις. Τέλος, ζητούν τη χάραξη κι εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης και ανθρώπινης μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δίκαιη κατανομή της ευθύνης μεταξύ των κρατών-μελών της».



http://www.zougla.gr/politiki/article/katadiki-evrovoulefton-tou-siriza-gia-tin-epixirisi-mos-maiorum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου