Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

(Αυτοί είναι οι φύλακες της αστικής νομιμότητας)! Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. τακτοποίησε παράτυπα τον γιο του



Ρουσφέτι με αποδέκτη τον γιο του φέρεται να έκανε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, που παραβαίνοντας τους υπηρεσιακούς κανονισμούς τακτοποίησε τον αξιωματικό γιο του στην προνομιακή υπηρεσία των Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. καταθέτουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η μετάθεση του υιού Τσακνάκη δεν ήταν νομότυπη.
Σύμφωνα με τον κανονισμό τα άτομα που μετατίθενται στην συγκεκριμένη υπηρεσία, θα πρέπει:
  • Α. Να διακρίνονται για την αποδοτικότητα, την αποτελεσματικότητα, το ήθος, τη διαγωγή, την υπευθυνότητα και αποφασιστικότητά τους.
  • Β. Κατά τη διάρκεια των 5 τελευταίων ετών να έχουν αξιολογηθεί με τον γενικό χαρακτηρισμό «εξαίρετος» και να έχουν κριθεί ευμενώς από τα αρμόδια συμβούλια κρίσεων, ενώ από τους διαθέτοντες tsaknakis-arxigos-el.as.τα ανωτέρω προσόντα προτιμώνται ιδίως όσοι έχουν διετή τουλάχιστον προϋπηρεσία σε υπηρεσία ασφαλείας.
  • Γ. Δεν επιτρέπεται να μετατεθεί ή να υπηρετεί στην ΥΕΥ αστυνομικός ο οποίος έχει υπηρετήσει ή υπηρετεί στο γραφείο του αρχηγού ή των εν ενεργεία προϊσταμένων κλάδων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης (σ.σ.: πόσο μάλλον ο ίδιος ο γιος του αρχηγού).
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ., ο γιος του κ. Τσακνάκη, νεαρός υπαστυνόμος, αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών στις 10/7/2012 και αρχικά τοποθετήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος στην Αθήνα. Στις 20/3/2013, δηλαδή μόλις 8 μήνες από την ένταξή του στην ενεργό υπηρεσία, μετατέθηκε στην ΥΕΥ Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη, που είναι και ο τόπος καταγωγής του.
Τα γεγονότα αυτά αποδεικνύουν πρώτα από όλα ότι η μετάθεση του έγινε χωρίς να έχει συμπληρωθεί η κατά νόμο απαιτούμενη 5ετία πραγματικής υπηρεσίας, ούτως ώστε να έχει προλάβει να κριθεί ως «εξαίρετος» από τα αρμόδια συμβούλια κρίσεων. Όπως τονίζουν δε οι συνδικαλιστές η υπηρεσία των μόλις 8 μηνών, είναι διάστημα προφανώς ανεπαρκές για να κριθούν η αποδοτικότητα, η ικανότητα και η επάρκειά του, όπως απαιτεί η συγκεκριμένη υπηρεσία. Κατ' αυτόν τον τρόπο, φαίνεται ότι παραβιάστηκε ευθέως ο νόμος 2713/99 προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα προσωπικά συμφέροντα του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και του γιου του, καταγγέλουν.
http://tvxs.gr/news/ellada/o-arxigos-tis-elas-taktopoiise-paratypa-ton-gio-toy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου