Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο χρυσαυγιτών για την επίθεση κατά αντιφασιστών στον Πειραιά



Με το αιτιολογικό της μη νόμιμης κλήτευσης του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων το τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά ανέβαλε για την 1η Απριλίου του 2015 τη δίκη για την επίθεση των δύο χρυσαυγιτών, Νεκτάριου Σαλούφα και Νίκου Αποστόλου, που δέχθηκαν μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά στον πεζόδρομο της οδού Σωτήρος στις 15 Σεπτεμβρίου 2012. Σημειώνεται πως ο Νίκος Αποστόλου κατ'ομολογία του ήταν εκείνος που στρατολόγησε τον Ρουπακιά -δολοφόνο του Παύλου Φύσσα-στη νεοναζιστική οργάνωση.

Τα δύο μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης κατηγορούνται για απρόκλητη σωματική βλάβη από κοινού. Ο Νίκος Αποστόλου έχει ήδη προφυλακιστεί και κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου, καθώς κατηγορείται και για την κεντρική υπόθεση της Χρυσής Αυγής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Συνολικά τέσσερις χρυσαυγίτες είχαν επιτεθεί με ξύλα κατά μελών της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά, που πραγματοποιούσαν ενημερωτική πικετοφορία. Ωστόσο μόνο δύο από τους τέσσερις έχουν ταυτοποιηθεί. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο χρυσαυγιτών ισχυρίστηκαν πως οι πελάτες τους βρίσκονται σε άμυνα, καθώς πρώτοι δέχτηκαν την επίθεση ενώ πήγαιναν σε καφετέρια κοντά στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης.
Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά καταγγέλλει πως υπάρχουν δεκάδες επιθέσεις από νεοναζί στον Πειραιά, οι οποίες ωστόσο δεν έφτασαν ποτέ ενώπιον της δικαιοσύνης παρά το γεγονός πως έχουν καταγγελθεί στις αρχές. Το πρωί έξω από τα δικαστήρια πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση από μέλη της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) και της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά.
http://tvxs.gr/news/ellada/anablithike-i-diki-ton-dyo-xrysaygiton-gia-tin-epithesi-kata-antifasiston-ston-peiraia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου