Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!

(Κυρ. 06/07/14 – 16:15)
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ» ΕΡΓΑΣΙΑ!
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής η Συνεδρίαση του Δ.Σ τηςΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση της Ομοσπονδίας, μετά την αυταρχική, αυθαίρετη και πραξικοπηματικήαπόφαση της κυβέρνησης να κηρύξει επιστράτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ υπάρχουν έντονες διαφωνίες και αντιπαραθέσειςαφού μέλη του ΔΣ που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προτείνουν επίμονα να τεθεί τέρμα στην απεργία και ζητούν αορίστως τη συνέχιση γενικώς των κινητοποιήσεων, ενώ τέσσερα μέλη του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ από την Αριστερά (βλ. παρακάτω) και ο Ν. Φωτόπουλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ (βλ. παρακάτω), με δημόσιες τοποθετήσεις τους, καλούν τους εργαζόμενους να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας και ζητούν να συνεχιστεί ο απεργιακός αγώνας.
Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ επιδεικνύουν παρά την επιστράτευση αγωνιστική θέληση,πολλοί αρνούνται να παραλάβουν «φύλλα πορείας», ενώ ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία (βλ. ΑΗΣ Καρδιάς) βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατοίκων στις ενεργειακές μονάδες, που τάσσονται αλληλέγγυοι και στηρίζουν τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, οι οποίοι επιμένουν να συνεχίσουν τον απεργιακό αγώνα τους παρά την επιστράτευση.
Συνδικαλιστικοί κύκλοι τόνιζαν στην Ιskra ότι η κυβέρνηση σήμερα είναι όσο ποτέ απομονωμένηαπό την κοινή γνώμη και ότι το ως εκ τούτου τρομοκρατικό όπλο της επιστράτευσης είναι ανίσχυρο στα χέρια της και επομένως  μπορεί να αχρηστευτεί, αν και εφόσον το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι επιδείξουν επιμονή και αποφασιστικότητα.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:
«Η ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ»
Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ, ο υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η μειοψηφική και απολυμένη από τον ελληνικό λαό συγκυβέρνηση, δεν έχει κανένα ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να επιστρατεύει τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ με την απεργία τους υπερασπίζονται την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και τη δυνατότητα όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως εισοδήματος και τόπου διαμονής, να έχουν φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα.Ενώ όλος ο ελληνικός λαός είναι αντίθετος με την επιχείρηση της κυβέρνησης για ολοκληρωτική παράδοση της ενέργειας στα ιδιωτικά μονοπώλια, και αυτό εκφράστηκε με σαφήνεια από όλους του θεσμοθετημένους φορείς στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η συγκυβέρνηση χρησιμοποιεί, για μια ακόμη φορά, τον αυταρχισμό και την επιστράτευση.
Όμως, η επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων θα πέσει στο κενό, όπως στο κενό και σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η ίδια η κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός θα την απολύσει και τυπικά, σύντομα. Για μια ακόμη φορά την προκαλούμε να προκηρύξει τώρα δημοψήφισμα, για να της επιδοθεί το δικό της φύλλο πορείας – απόλυσης».
Σάββατο 05 Ιουλίου 2014
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που «ντύθηκε στο χακί» και με ένα νέο αντισυνταγματικό πραξικόπημα επιστρατεύει τους απεργούς εργαζόμενους της ΔΕΗ, προσπαθώντας με στρατιωτικού τύπου μέτρα να σταματήσει τον αγώνα τους ενάντια στην κατάτμηση και το ξεπούλημά της.
Η επιμονή της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει με τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μεγάλαιδιωτικά συμφέροντα την οδηγεί σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας.
Η κυβέρνηση με την πολιτική επιστράτευση επιδιώκει την ουσιαστική κατάργηση των συνταγματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων να διαμαρτύρονται, να αντιστέκονται και να απεργούν ενάντια σε αντιλαϊκές πολιτικές, όπως το προωθούμενο οικονομικό, πολιτικό, αντικοινωνικό και αντι-αναπτυξιακό έγκλημα της εκχώρησης της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ και των τοπικών κοινωνιών, η αλληλεγγύη των υπόλοιπων εργαζομένων, η συγκρότηση παλλαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της και η προώθηση της πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος μπορούν και πρέπει να γίνουν τα απόρθητα τείχη που θα ανακόψουν την πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ και την κυβερνητική μνημονιακή αντικοινωνική πολιτική.
 Σάββατο 05 Ιουλίου 2014
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Η κυβέρνηση χάνοντας την ψυχραιμία της, αποδυναμωμένη και ξεγυμνωμένη από επιχειρήματα, αποκαλύφθηκε στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας για την εκποίηση της πρώτης βαριάς Βιομηχανικής Επιχείρησης της χώρας, με την τεράστια προσφορά της σε εθνικό, οικονομικό, εργασιακό, και κοινωνικό επίπεδο και μπροστά στον πανικό της, κατάργησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΣ τους εργαζομένους.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη της σε καμία περίπτωση δεν παρανόμησαν, δεν έδειξαν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επάρκειας Ηλεκτρικού ρεύματος, όπως εξάλλου αποκαλύπτεται από την δικαστική απόφαση η οποία και θα δημοσιευθεί.
Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με επίταξη εργαζομένων, προσβάλει και υπονομεύει την ίδια την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν δόθηκε με όρους συντεχνίας αλλά με όρους κοινωνίας, για αυτό πέτυχε και θα συνεχισθεί.
Οι εργαζόμενοι είναι ΕΠΙΤΑΓΜΕΝΟΙ
ποτέ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ
Σάββατο 05 Ιουλίου 2014
ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΣ ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Τέσσερα μέλη του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τα οποία ανήκουν στην Αριστερά, έκαναν την παρακάτωαγωνιστική και αποφασιστική δήλωση:
Επειδή η Κυβέρνηση Σαμαρά επιλέγει τη σύγκρουση με την κοινωνία επιστρατεύοντας τους απεργούς συναδέλφους μας θεωρούμε πως η στοιχειώδης υποχρέωση και καθήκον μας είναι να υπερασπιστούμε όχι ΜΟΝΟ τη ΔΕΗ αλλά και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Για μας ο αγώνας υπεράσπισης της ΔΕΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ανυποχώρητα .
Θεωρούμε την επιστράτευση όχι μόνο ακραία αντιδημοκρατική πράξη αλλά μία εκτροπή συνταγματική και θεσμική.
Ως εκ τούτου.
Πρέπει να συνεχιστεί η απεργιακή κινητοποίηση.
Καλούμε τους συναδέλφους μας να αρνηθούν να παραλάβουν τα χαρτιά επιστράτευσης.
Να συνεχίσουν μαχητικά και να κλιμακώσουν τη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού που λέγεται Ηλεκτρική Ενέργεια.
Θωμάς   Μιχαλάτος
Λευτέρης Παλούκας
Σταμάτης Θεοδωρόπουλος
Δημήτρης Καπέλας
Σάββατο 05 Ιουλίου 2014
Ν.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑ ΣΚΙΣΩ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΜΟΥ
Ο Ν. Φωτόπουλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΔΕΗ, μετά την επιστράτευση των εργαζομένων απεργών, έκανε την παρακάτω δήλωση:
Για λόγους Δημοκρατίας και προάσπισης του δικαιώματος του κάθε πολίτη να μπορεί νααντιστέκεται και να απεργεί.
Για να υπάρχουν δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Για το σκοπό του αγώνα μας που είναι ιερός γιατί στην ουσία αφορά το δικαίωμα και του πιοφτωχού συνανθρώπου μας να μπορεί να απολαμβάνει το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και για να στείλω (γιατί ο καθένας μας γράφει τη δική του ιστορία) το δικό μου μήνυμα στην κυβέρνηση μειοψηφίας του κ.Σαμαρά και Βενιζέλου. Μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής σε χουντικές πρακτικές χωρίς κανένα απολύτως λόγο (γιατί από την απεργία μας δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στους καταναλωτές).
Δημόσια δηλώνω ότι θα σκίσω το φυλλάδιο επιστράτευσής μου.
Κ. Σαμαρά μπορείτε να με απολύσετε, γονατιστό δεν θα με δείτε ποτέ.
Σάββατο 5 Ιουλίου 2014
ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΑΔΑΜΙΔΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ»
Από την πλευρά του, ο Γ.Αδαμίδης, πρόεδρος του Σωματείου "Σπάρτακος", σε μια δήλωση του, πουπροκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις, τόνισε: «Σε καμία περίπτωση δεν θα προτρέψω τους εργαζόμενους να παρανομήσουν». Ο ίδιος θεωρεί ότι οι προτροπές προς τους εργαζόμενους να αγνοήσουν ή να σκίσουν τα φύλλα επίταξης έχουν μόνο πολιτικό και όχι ουσιαστικό νόημα.
Κυριακή 06 Ιουλίου 2014

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16905:2014-07-06-13-14-01&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου