Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

19 "ζωντανά" σκίτσα που δεν θα πιστέψεις ότι έχουν φτιαχτεί με μολύβι




Η δύναμη της τέχνης, το ταλέντο και η δύναμη των ψευδαισθήσεων. Όλα αυτά, στο πακέτο του ενός.
Τα "αναμορφικά σχέδια" είναι σκίτσα που αν ειδωθούν από συγκεκριμένη οπτική γωνία, "ξεπηδούν" μέσα από τις σελίδες δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Η αναμορφική προοπτική είναι μια τεχνική που ουσιαστικά βασίζεται στην οπτική απάτη.
Ο Ιταλός καλλιτέχνης Alessandro Diddi χτίζει την καριέρα του πάνω στη συγκεκριμένη τεχνοτροπία και έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός για τα συγκεκριμένα έργα του. Τα οποία και εμπλουτίζει μήνα τον μήνα.
Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τη σκίαση και τις γωνίες για να τους δώσει ζωή, έτσι ώστε να δίνουν την εντύπωση πως είναι έτοιμα να ξεπηδήσουν απ’ τη σελίδα.
Το Business Insider αφιέρωσε εκτενές ρεπορτάζ για εκείνον και τη ξεχωριστή δουλειά του. Η ιδιαιτερότητα είναι πως όλα τα σχέδια είναι αποκλειστικά φτιαγμένα με μολύβι σχεδίου με πυρήνα γραφίτη.
Ο ίδιος δηλώνει πως τα τρισδιάστατα σκίτσα απαιτούν και γνώσεις γεωμετρίας. "Μπορούν να πάνε τις δυνατότητες του μέσου που χρησιμοποιώ (μολύβι) πολύ παραπάνω απ' όσο πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Για να ολοκληρώσω τα σχέδια μου πρέπει να έχω στο μυαλό μου τις αρχές του γραμμικού σχεδίου, της φωτογραφίας, της γεωμετρίας και του σωστού φωτισμού", προσθέτει.
"Στην ουσία", λέει, "είναι σχέδια δύο διαστάσεων που αν ειδωθούν από τη σωστή οπτική γωνία, κάνουν τον θεατή να νομίζει πως "ζωντανεύουν", πως βγαίνουν από το χαρτί".
"Με τα σχέδια μου θέλω να περάσω το μήνυμα πως το μυαλό μπορεί να ξεγελάσει το μάτι και να σε κάνει να πιστέψεις ότι υπάρχει μία διάσταση που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει".
Ο Diddi κατάφερε να κάνει αίσθηση σε όλο τον πλανήτη και η δουλειά του τώρα θα εκτεθεί στη Santa Monica, στην έκθεση "Masters of Illusion", από τις 19 Ιουλίου και μετά.

Δείτε τα εντυπωσιακά του έργα παρακάτω:













http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/humor/19_zwntana_skitsa_poy_den_tha_pistepseis_oti_exoyn_ftiaxtei_me_moluvi.2905333.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου