Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Φοβερή ομάδα (Δούρου, Σακοράφα, Μητρόπουλος)... Τοπικής Αυτοδιοίκησης με διακριτούς ρόλους και εξαιρετικό αποτέλεσμα!

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), Θέμη Μπαλασόπουλο και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής, είχε χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από την υποψήφια Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, την υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Εσωτερικών, Σοφία Σακοράφα και τον βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλο
Μετά από τη συνάντηση, η Ρένα Δούρου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τη διάκριση «μνημόνιο – αντιμνημόνιο». Η διάκριση αυτή υπάρχει, το μνημόνιο είναι ακόμη εδώ και υπάρχουν αυτοί που το υπηρετούν και που αντιλαμβάνονται την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως παρέα με τον κ. Φούχτελ.
Πρέπει οι επόμενες 90 μέρες να μην είναι μια συνηθισμένη προεκλογική εκστρατεία. Πρέπει να δώσουμε αγώνα απέναντι στην άγνοια των πολιτών, απέναντι στην πολιτική περιθωριοποίηση, απέναντι σε μια λογική που "ανακαλύπτει" τους καλούς επαΐοντες τεχνοκράτες».
Από την πλευρά της η Σοφία Σακοράφα παρατήρησε, μεταξύ άλλων ότι «το τελευταίο διάστημα γίνεται μια προσπάθεια να δώσουν μόνο χαρακτήρα αυτοδιοικητικό σε αυτές τις εκλογές. Μέσα από την αυτοδιοίκηση περνά η υλοποίηση της πολιτικής του κάθε πολιτικού φορέα. Οι εκλογές αυτές είναι βαθιά πολιτικές και μνημονιακές-αντιμνημονιακές όχι για να διαχωρίσουμε τον κόσμο, αλλά για να φανεί ότι υπάρχουν δυο παρατάξεις που οι μεν πιστεύουν σε μια πολιτική που στο κέντρο έχουν τον άνθρωπο και οι δε εξυπηρετούν μια πολιτική που στο κέντρο έχει την αγορά και τους επιχειρηματίες».
Τέλος, ο Αλέξης Μητρόπουλος ανακοίνωσε ότι «έχει ήδη κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση για ανάκληση των διαθεσιμοτήτων ή την αντιμετάθεσή τους μετά τις εκλογές. Και τούτο εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Ν. 3870 απαγορεύει να γίνονται απολύσεις ή υπηρεσιακές μεταβολές δυο μήνες πριν τις εκλογές. Με τόσο σκληρές ρυθμίσεις δεν μπορεί να μην συνδυάσετε τις διαδικασίες των αυτοδιοικητικών εκλογών με το εργασιακό μέλλον ή το μη μέλλον, τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου