Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Χρυσά κέρδη για τα social media

Χρυσά κέρδη για τα social media

Καθώς οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης εισβάλλουν ολοένα και περισσότερο στη ζωή εκατομμυρίων χρηστών του Διαδικτύου προσφέροντας μία τεράστια γκάμα υπηρεσιών, οι δραστηριότητες των εταιρειών των social media, όπως το Facebook και το Twitter, μέσα στο 2013 αυξήθηκαν με εκθετικό βαθμό και η καλύτερη απόδειξη για αυτό είναι η είσοδός τους στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.


Μπορεί αρχικά η είσοδος των γνωστότερων εταιρειών των social media στη Γουόλ Στριτ να ήταν επεισοδιακή και να απογοήτευσε αρκετούς επενδυτές, αφού είδαν τις μετοχές των εταιρειών μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να εξαερώνονται, όμως σιγά σιγά το κλίμα άλλαξε.

Έτσι, το γεγονός ότι το Twitter μπήκε στο χρηματιστήριο αποτελεί σίγουρα το μεγαλύτερο γεγονός όσον αφορά στα social media αυτού του χρόνου που φεύγει. Ενδεικτικό είναι ότι λίγα 24ωρα πριν από τη λήξη του έτους τα social media πρωταγωνίστησαν στα κέρδη από το πρωτοχρονιάτικο ράλι της Γουόλ Στριτ.

Συγκεκριμένα, οι μετοχές του Twitter μέσα στον Δεκέμβριο εμφάνισαν άνοδο 76%. Η εφαρμογή Instagram μέσα στο 2013 δεν περιορίστηκε απλά στο να παράγει κέρδη 1δις δολαρίων ύστερα από την εξαγορά του από το Facebook, αλλά κατάφερε να αυξήσει ενεργούς καθημερινούς χρήστες του από 80 σε 150 εκατ., μόλις μέσα σε έναν χρόνο!

Το Facebook μαζί με το Twitter πάντως συνεχίζουν να αποτελούν το βαρύ πυροβολικό των social media και μόλις έναν χρόνο μετά την είσοδό τους στο χρηματιστήριο η τιμή των μετοχών του έχει σχεδόν διπλασιαστεί φτάνοντας τα 55 δολάρια η μία. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ με χαρακτηριστική άνεση πώλησε προσφάτως 41,35 εκατομμύρια μετοχές έναντι 2,3 δις δολαρίων για να πληρώσει τους φόρους του!


http://www.zougla.gr/technology/article/xrisa-kerdi-gia-ta-social-media

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου