Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Υπόσιτοι 1 στους 6 Αμερικανούς


Την ώρα που οι Ρεπουμπλικάνοι στις  ΗΠΑ προωθούν ρύθμιση για περικοπές δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα κουπόνια σίτισης, μια νέα έρευνα δείχνει ότι ένας στους έξι Αμερικανούςδεν έχει την δυνατότητα για ένα αξιοπρεπές γεύμα.

Στην έκθεση με τίτλο «Διατροφική Αλλαγή: Ικανοποιώντας το δικαίωμα στην σίτιση στις ΗΠΑ», η Διεθνής Κλινική Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, αναφέρεται ότι περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν πεινασμένοι – 17 εκατομμύρια εκ των οποίων είναι παιδιά.

Η αδυναμία πρόσβασης στα τρόφιμα εκτινάχθηκε μετά την οικονομική κρίση: 14 εκατ. περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε ανασφαλές καθεστώς σίτισης από ότι το 2007.

Η έρευνα έρχεται στην δημοσιότητα την ώρα που το Κογκρέσο διαπραγματεύεται την περικοπή επιδομάτων και των δαπανών από το Πρόγραμμα Βοήθειας για Συμπληρωματική Διατροφή.

Το πρόγραμμα αυτό στην ουσία προσφέρει κουπόνια για τρόφιμα. Στα κουπόνια αυτά βασίζονται εκατομμύρια Αμερικανοί για να τραφούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

«Αντιμετωπίζουμε τρομερή κρίση στα τρόφιμα», αναφέρει στο Democracy Now ηΣμίτα Ναρούλα, που έλαβε μέρος στην έρευνα της Νομικής Σχολής. «Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση με τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει δεν θα δώσει λύση στην κρίση αλλά αντιθέτως θα οδηγήσει εκατομμύρια συμπολίτες μας σε μεγαλύτερη ανασφάλεια».

 
«Η καλύτερη πρόταση για την αποφυγή των χειρότερων είναι η ενδυνάμωση και όχι η αποδυνάμωση τέτοιων προγραμμάτων», προσθέτει η Ναρούλα, σχολιάζοντας ότι«Βλέπουμε κάθε μέρα ανθρώπους στην Νέα Υόρκη που πραγματικά βλέπουν την ζωή τους να γίνεται χειρότερη μέρα με την μέρα και αντιλαμβάνονται ότι οι περικοπές στα επιδόματα θα οδηγήσουν σε βαθύτερη πενία τις οικογένειές τους. Οι ΗΠΑ πρέπει να διαφυλάξουν τα δικαιώματα των πολιτών τους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου