Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε Κορίνθιους στο πανηγύρι του Απ. Παύλου Προς Κορινθίους..

 Κόρινθος, 30 Ιουνίου 2013
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε Κορίνθιους στο πανηγύρι του Απ. Παύλου
 Προς Κορινθίους..
Προχθές βράδυ (Παρασκευή, 28/6) στο κέντρο της Κορίνθου και παρουσία δεκάδων ανθρώπων (η πόλη γιόρταζε τον Απόστολο Παύλο) μια συμμορία από δέκα (10) περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε με αλυσίδες και σιδερογροθιές σε δύο (2) γνωστούς νέους ενεργούς πολίτες/αντιφασίστες της πόλης μας σε μία καθαρά γκανγκστερική και δολοφονική επίθεση. Οι δύο νέοι δέχτηκαν σοβαρά χτυπήματα με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο (ο ένας για μία μέρα, ενώ ο άλλος, που χτυπήθηκε πιο σοβαρά, για δύο). Οι συμμορίτες/μπράβοι της Χρυσής Αυγής παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι παρόλο που το περιστατικό έγινε παρουσία πολύ κόσμου , ο οποίος θα μπορούσε να προσφέρει τις αντίστοιχες πληροφορίες, αν η ενεργοποίηση της αστυνομίας ήταν αυτή που θα έπρεπε.
Προς τη συμμορία της Χρυσής Αυγής που για πολλοστή φορά θρασύδειλα καταφεύγει σε  δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε όσους αντιπαλεύουν την παρουσία της και αποκαλύπτουν το αποκρουστικό της πρόσωπο..
Δεν υπάρχει περίπτωση να τρομάξει τους πολίτες. Τέτοιες τακτικές καταφέρνουν μόνο να ξεσκεπάζουν το ρόλο της και να αποδεικνύουν περίτρανα ότι αντιπροσωπεύει τον υπόκοσμο. Οι ενεργοί πολίτες και η νεολαία, τόσο της πόλης μας, όσο και σε όλη την Ελλάδα στέκονται αποφασιστικά απέναντι στο φασισμό και την μισαλλοδοξία με τα οποία η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να δηλητηριάσει την κοινωνία μας. Ως πότε νομίζει ότι θα επωφελείται πολιτικά από τη κρίση, που πλήττει τον κόσμο της εργασίας και τους απλούς πολίτες της χώρας μας; Ως πότε θα πουλάει προστασία και τσαμπουκά για να επιβάλλεται; Ως πότε θα μένει ατιμώρητη για τα εγκλήματά της;
Η συνείδηση μας υποχρεώνει να στεκόμαστε εμπόδιο ανάμεσα στους εγκληματίες και τα υποψήφια θύματά τους. Δεν θα σταματήσουμε να τους ξεσκεπάζουμε, θεωρώντας ότι απειλούν τις ζωές μας προσπαθώντας να φιμώσουν κάθε δημοκρατική φωνή. Θέλουμε μια κοινωνία ενωμένη απέναντι σ αυτήν την απειλή. Ο φόβος που θέλουν να σκορπίσουν δεν κλείνει ούτε τα μάτια που ζητάνε την αλήθεια ούτε τα στόματα που ζητούν δικαιοσύνη. 
 ΠΟΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΞΑΝΑ!
ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Aντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου