Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ Μεγάλη πορεία προς τη Βουλή εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου μέλη δεκάδων Ομοσπονδιών του ιδιωτικού και δημόσιου φορέα, μετά από πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκηση (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).
Μεγάλη πορεία προς τη Βουλή εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, η Ομοσπονδία Μηχανικών του Δημοσίου, πρωτοβάθμια σωματεία, όπως το σωματείο εργαζομένων στην Intracom και πολλοί άλλοι.


Ο Γρηγόρης Καλομοίρης, αιρετό τακτικό μέλος του Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δημοτικής Εκπαίδευση (ΚΥΣΔΕ) δήλωσε ότι «η κινητοποίηση έγινε για να διαμαρτυρηθούμε για τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες και τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, που δρομολογούνται με το Προεδρικό Διάταγμα που πρόκειται να προωθηθεί και να εφαρμοστεί. Πρώτα θύματα θα είναι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Ο αγώνας αφορά όλη την κοινωνία».
Ο κ. Καλομοίρης πρόσθεσε πως η ΕΡΤ αποτελεί την αρχή για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και πως όλο το καλοκαίρι η ΟΛΜΕ θα προχωρήσει σε καταλήψεις περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης για να ακυρώσει τα σχέδια εργασιακής περιπλάνησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου