Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

(Δημάρ - Σύριζα). [ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ] Παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή τους διαλόγους...


Νiki Vikou
Παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή τους...
Παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή τους διαλόγους που γίνονται τον τελευταίο καιρό, ανάμεσα σε φίλους - μέλη του σύριζα. Θα μου πείτε, κι εσένα τί σε νοιάζει; Με νοιάζει και με κόφτει, αφού ως πολίτης με αριστερή τοποθέτηση, θεωρώ τον σύριζα το μόνο κόμμα που μπορεί, με δυσκολία βέβαια και θυσίες, να μας σύρει έξω από τις μυλόπετρες του νεοφιλελεύθερου μνημονίου.


Υπάρχουν εκείνοι οι φίλοι λοιπόν που στην πορεία του σύριζα προς την κυβέρνηση - λόγω κομματικού πατριωτισμού ή και προσωπικών φιλοδοξιών- είναι πρόθυμοι να ρίξουν μπόλικο νερό στο ιδεολογικό τους ποτήρι. Έτσι όμως, θολώνουν ακόμη περισσότερο την ήδη αρκετά θολή ιδεολογικά, εικόνα του κόμματος τους. Είναι πρόθυμοι, ως καλοί χριστιανοί, να δώσουν άφεση αμαρτιών ακόμη και στην Δημάρ, το κόμμα που εξαιτίας του, με το αριστερό άλλοθι που πρόσφερε στους άλλους δυο, μας κυβερνά το μνημονιακό δίπολο εδώ κι έναν χρόνο, προσθέτοντας κι άλλα δεινά στην ήδη εξαθλιωμένη κοινωνία μας.

Η Δημάρ, στην ουσία όμως, δεν διαφέρει στην πράξη παρά σε ελάχιστα, από το πασοκ και τη νδ. Και οι τρεις, αποδέχονται την κυριαρχία των αγορών, τον καπιταλισμό, ως σχεδόν φυσικό φαινόμενο, απέναντι στο οποίο το μόνον που μπορούν να κάνουν οι πολιτικοί είναι να πειθαρχούν, θυσιάζοντας την κυριαρχία της χώρας τους και τους λαούς τους.

Αυτή η λογική όμως, καταργεί αυτομάτως και την δημοκρατία για την οποία τόσο ευαίσθητη δηλώνει ή και μπορεί να είναι σε έναν βαθμό η Δημάρ.

Ο πολίτης χαμένος στα προσωπικά του προβλήματα, που εντείνονται μέρα τη μέρα από τις επιθέσεις που δέχεται, ένα πράγμα ζητά, ανεξαρτήτως σε ποιόν πολιτικό χώρο ανήκει. Να σταματήσει να φορτώνεται με βάρη και ευθύνες που δεν του αναλογούν κι αυτό ξέρει πως δεν μπορεί να γίνει από όσους συνέβαλλαν στην καταστροφή.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Σύριζα ή θα διατηρήσει τον αριστερό, ριζοσπαστικό χαρακτήρα του, έχοντας μεγάλες πιθανότητες να κυβερνήσει ή θα θεωρηθεί κι αυτός μέρος του σάπιου πολιτικού σκηνικού και θα έχει την τύχη των υπολοίπων. Και ειλικρινά θα μου ήταν αυτό απολύτως αδιάφορο, εάν δεν καιροφυλαχτούσε να αδράξει την ευκαιρία της αποτυχίας του, η ΧΑ.


https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/13f9492f7daeac5a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου