Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Eσωτερικό «μνημόνιο» στα ΕΛΤΑ


Με ανακοίνωσή της, η ΔΑΚ-ΕΛΤΑ καταγγέλλει τις μειώσεις που γίνονται στον οργανισμό.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Είναι πλέον ξεκάθαρο ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η Διοίκηση, η οποία πέρασε χθες από το Δ.Σ. του Οργανισμού εισήγηση για τη μείωση των αποδοχών μας σε ποσοστό 15 έως 20%.



Είναι πραγματικά εξωφρενικό ότι, ενώ τα ΕΛΤΑ μπήκαν στην κατηγορία «Β» του εφαρμοστικού νόμου και δεν εντάχθηκαν στο ενιαίο μισθολόγιο, η Διοίκηση στενοχωρήθηκε και έσπευσε να κάνει τις μειώσεις μονομερώς και χωρίς να το επιβάλλει ο νόμος.

Έτσι μας επέβαλε ένα εσωτερικό - ιδιότυπο μνημόνιο, που τελικό στόχο έχει την πλήρη φτωχοποίηση των εργαζομένων και την πώληση των ΕΛΤΑ σε τιμή ευκαιρίας, με τους εργαζόμενους απόλυτα απαξιωμένους.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη μεθόδευση και αντέδρασαν έντονα στις μειώσεις.

Ωστόσο, έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αν δούμε τις εξελίξεις που μας αφορούν όλους καθώς μετά από μια σειρά μειώσεων, έμμεσων και άμεσων, έρχεται ένα πετσόκομμα των αποδοχών μας άνευ προηγουμένου.

Υπό άλλες συνθήκες, μια τέτοια εισήγηση θα είχε γκρεμίσει ακόμα και τα πεζοδρόμια έξω από τα γραφεία της Διοίκησης, αλλά τώρα φαίνεται να επικρατεί αμηχανία.

Η ΔΑΚ ΕΛΤΑ καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη στάση της Διοίκησης που θα γραφτεί στην ιστορία του Οργανισμού με τα πιο μελανά χρώματα ως η πλέον αντεργατική.

Καλούμε τους συναδέλφους σε συναγερμό, για να μην περάσουν αυτές οι απαράδεκτες μειώσεις, με δεδομένο μάλιστα ότι άνθρωποι οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν μας αναφέρουν ότι έρχεται και πάγωμα προσλήψεων εποχικού προσωπικού αλλά και απολύσεις.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να περάσουν σαν οδοστρωτήρες από πάνω μας.

Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα.

Οι περικοπές στους μισθούς μας δεν πρέπει να υλοποιηθούν.

http://www.zougla.gr/greece/article/esoteriko-mnimonio-sta-elta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου