Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική (υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αναλυτικά).


Τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Οικονομικών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να εξετάσει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην επίσημη πρότασή του που κατέθεσε περίπου στις 19.00 το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή.


Στην πολυσέλιδη πρότασή του, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης το σκανδάλου εκ μέρους των κυβερνήσεων των κ.κ. Παπανδρέου και Παπαδήμου, αλλά και της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης και ζητεί:

«Τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των Γεωργίου ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και Ευάγγελου ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, πρώην Υπουργών Οικονομικών των Κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου, σε σχέση με τις πράξεις και παραλείψεις τους ως προς τη διαχείριση της επονομαζόμενης «Λίστας Λαγκάρντ», η οποία περιέχει φορολογικά αναξιοποίητες μέχρι σήμερα τραπεζικές πληροφορίες καταθέσεων στην HSBC Ελβετίας, πρόσφορες για την είσπραξη φόρων και άλλων ωφελημάτων εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, που, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις που περιέχονται στην συναφή ποινική δικογραφία υπερβαίνουν κατά πολύ το ποσό των 150.000 ευρώ. Τονίζουμε, στο στάδιο αυτό, ότι προϋπόθεση της ασφάλειας του προσδιορισμού του ύψους της ζημίας που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο, είναι η ταχεία ολοκλήρωση της επεξεργασίας των στοιχείων από το Σ.Δ.Ο.Ε., ούτως ώστε να προκύψει το ακριβές ποσό θετικής και αποθετικής ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου από την μη αξιοποίηση της λίστας».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά την πρόταση
http://www.zougla.gr/politiki/article/protasi-siriza-gia-proanakritiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου