Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Σκανδαλώδης παρέμβαση Παπούλια στο «Γεννηματάς»



Τρανό παράδειγμα αναξιοκρατίας και διαπλοκής αποτελεί ο παράνομος διορισμός του Δημήτρη Μακρή στη θέση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», με υπογραφή, μάλιστα, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργού Υγείας, ακυρώνοντας προγενέστερη απόφαση.



Δεν αμφισβητούνται οι ιατρικές ικανότητες του καταγγελλόμενου, αλλά τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Μάλιστα, κατά πληροφορίες της zougla.gr, ο κ. Μακρής ήταν προσωπικός ιατρός του προέδρου, παρείχε τις υπηρεσίες του στο Μέγαρο της Ηρώδου της Αττικού και είχε ολοκληρώσει επιτυχώς τη θητεία του στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Λ. Μεσογείων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 28 Δεκεμβρίου του 2012 δημοσιεύτηκε απόφαση του υπουργού Υγείας με την οποία διορίζει ως αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» τον κ. Μακρή Δημήτριο, ο οποίος μέχρι τη συνταξιοδότησή του υπηρετούσε στο συγκεκριμένο ίδρυμα.




Πρόκειται για καταφανώς παράνομο διορισμό, αφού ο νόμος 3627/2007 απαγορεύει ρητά τον επαναδιορισμό σε όσους έχουν ήδη υπηρετήσει σε δημόσιο νοσοκομείο.

Πέραν αυτής της παρανομίας, οι κ.κ. Παπούλιας και Λυκουρέντζος υπέπεσαν και σε δεύτερη: ο νόμος 4052/10 προβλέπει στο άρθρο 2 ότι οι θέσεις διοικητών καταλαμβάνονται έπειτα από δημόσια πρόσκληση και αξιολόγηση των ενδιαφερομένων από επιτροπή. Τέτοια πρόσκληση, βεβαίως, δεν υπήρξε ποτέ, προφανώς για να αποφευχθούν ενοχλητικές αξιολογήσεις.

Δεν αντιλαμβάνεται ο υπουργός ότι ο συγκεκριμένος διορισμός θα εκπέσει είτε με ευθεία προσφυγή είτε μέσω προσβολής οιασδήποτε πράξης υπογράψει ο κ. Μακρής;

Δεν αντιλαμβάνεται πως με τον παράνομο διορισμό του προσωπικού γιατρού του κ. Παπούλια διασύρεται η νομιμότητα, η αξιοκρατία, αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Προεδρία της Δημοκρατίας: Ουδέν σχόλιο

Με αυτήν τη φράση οι συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας απάντησαν στη zougla.gr, όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσουν το ρεπορτάζ που αφορά στον διορισμό προσωπικού φίλου του κ. Προέδρου. Οι σύμβουλοι του κ. Παπούλια μάς παρέπεμψαν στο Υπουργείο Υγείας για περαιτέρω λεπτομέρειες.

Προσπαθήσαμε επανειλημμένως να έρθουμε σε επαφή τόσο με τον Υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο, όσο και με τον διευθυντή του γραφείου του, αλλά η επικοινωνία δεν κατέστη εφικτή.

Ο «διπλοθεσίτης» ιατρός

Ο εν λόγω συνταξιούχος ιατρός είναι προσωπικός φίλος του προέδρου και δεν είχε -ως φαίνεται- κανένα
 ηθικό πρόβλημα να καταλάβει ακόμη μία θέση σε δημόσιο νοσοκομείο, την ώρα, μάλιστα, που η συγκεκριμένη θέση είχε ανατεθεί στις 11 Δεκεμβρίου του 2012, με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στον κ. Φραγκίσκο Μαυρογένη.

Θυμηθείτε την ημερομηνία. Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 28 του περασμένου Δεκέμβρη, αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο η απόφαση με την οποία διορίζεται ο κ. Δημήτρης Μακρής ως αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου.

H ινκόγκνιτο επίσκεψη του προέδρου στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον Δεκέμβριο, κατά τις ημέρες των έντονων ζυμώσεων για την τοποθέτηση του ιατρού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από συνταξιούχους ιατρούς, μεταξύ αυτών και ο κ. Δημήτρης Μακρής, επισκέφτηκε το νοσοκομείο για εξετάσεις, το οποίο σημειωτέον δεν εφημέρευε…
Οι πολίτες θα μπορούσαν να κάνουν εξετάσεις εκείνη την ημέρα; Προφανώς όχι. Με άκρα μυστικότητα και χωρίς να είναι ενημερωμένοι οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου, κατά παράβαση του Πρωτοκόλλου, ο κ. Παπούλιας έκανε τις εξετάσεις του και -κατά πληροφορίες- η επίσκεψη δεν γράφτηκε στα βιβλία κίνησης του νοσοκομείου.

Σε περίπτωση που είχε προκύψει κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα, ποιος θα έφερε την ευθύνη για τον πρώτο πολίτη της χώρας;

Στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην τηλεόραση της Ζούγκλας μίλησε ο συντονιστής διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, Βλάσης Πυργάκης.

Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι στο ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την αντίθεσή τους στον διορισμό του συνταξιούχου γιατρού (παθολόγου) Δ. Μακρή, ο οποίος εργαζόταν στο ίδιο νοσοκομείο, στη θέση του αναπληρωτή διοικητή.


http://www.zougla.gr/politiki/article/proedriko-feoudo-to-nosokomio-genimatas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου