Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Έξυπνοι και βλάκες..



 Έξυπνος δηλώνει ο κ. Ζεράρ Ντεπαρτιέ, απέναντι στον Πρόεδρο της μεγάλης χώρας του, κ. Ολάντ. Κι αφού –για να κλέψει τις εντυπώσεις- τον κατηγορεί ως τιμωρό της‘επιτυχίας, του ταλέντου και της πρωτοβουλίας’ –που βεβαίως δεν μπορούν να φορολογούνται με 75%- ψάχνει εσπευσμένως να αποσείσει την ‘γαλλικότητά’ του –πουκάμισο αδειανό- ώστε να γίνει πολίτης Βελγίου ή, εσχάτως, Ρωσίας, πολίτης δηλαδή εκεί ‘που τον αγαπούν πολύ’ (και τον φορολογούν σαφώς λογικότερα).
Κι επειδή η τέχνη ποτέ δεν ήταν εξυπνότερη της πολιτικής, ο κ. Ολάντ απ’ την μεριά του, δηλώνει πως θα παρακάμψει με τους κατάλληλους νομικούς χειρισμούς τα προσκόμματα που έθεσε η αποθαρρυντική απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γαλλίας, και θα κάνει πράξη, τελικά, την απόφασή του για φορολόγηση των εισοδημάτων άνω του ενός εκατομμυρίου με 75%. Από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως πάνω απ’ το 60% των Γάλλων χαιρετίζουν ως θετική την απόφαση αυτή του σοσιαλιστή Προέδρου τους, αποδεικνύεται πως ο κ. Ντεπαρτιέ μπορεί να κερδίσει σε ..φορολογικό επίπεδο, θα χάσει όμως στο επικοινωνιακό.
Η μεγάλη πλάκα, όμως είναι άλλη: Απ’ το μέτρο αυτό το Γαλλικό υπουργείο θα αποκομίσει μόλις 120 εκατομμύρια ευρώ, την στιγμή που απ’ την φορολόγηση των μεσαίων εισοδημάτων αποσκοπεί να αρμέξει γύρω στα 12 δις !!Με λίγα λόγια, όσο οι πραγματικοί βλάκες (οι πολλοί που απαντούν στα γκάλοπς) απασχολούνται με το ποιος είναι ο πιο έξυπνος (ο Ολάντ ή ο Ντεπαρτιέ) κάποιος (ποιός;) έχει βάλει το μακρύ του χέρι στις τσέπες τους !
Τα ίδια περίπου, γίνονται και εδώ. Την ώρα που ασχολούμαστε με το ποιος έσβησε  τα τρία ονόματα απ’ την λίστα, ξεχνάμε τα υπόλοιπα χιλιάδες ονόματα που δεν τα έσβησε κανείς και, το απείρως κυριότερο, ξεχνάμε το μακρύ χέρι που έχει μπει στις δικές μας φτωχικές τσεπούλες. Την ώρα που ο κ. Σαμαράς και η συγκυβέρνηση ρίχνουν στην φωτιά τα ήδη καμμένα χαρτιά (που δεν κοστίζουν πολιτικά) η κ. Πελέκη, που εντελώς τυχαία συνέτασσε έναντι των νομίμων προμηθειών ΟΛΑ τα συμβόλαια της μονής Βατοπεδίου και που –επίσης εντελώς τυχαία- ο πατέρας της διαθέτει οφ-σορ εταιρεία, βγαίνει λάδι, κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει για τίποτε! Την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ διαφωνούν για το εάν πρέπει ή όχι να εξαιρεθεί ο κ. Παπανδρέου από την πρόταση για εξεταστική (διαγκωνιζόμενοι για το ποιος είναι πιο ..τιμητής;) στα σκοτεινά υπόγεια του Υπουργείου Οικονομικών, τα κομπιουτεράκια έχουν πάρει φωτιά για να βρουν με ποιόν τρόπο θα μας κλέψουν περισσότερα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεκαθαρίσει εάν θέλει ή όχι το ευρώ και το μείζον πρόβλημά του είναι το εάν ο Τσίπρας θα αναδειχθεί ή όχι ‘από την βάση’, ενώ το ΚΚΕ διχάζεται για το εάν στο συνέδριο του Απριλίου θα αλλάξει ή όχι την Αλέκα, η επίσημη ανεργία έχει φτάσει στο 28% και οι αυτοκτονίες κοντά στις 3.000 !...
Παιδιά (είναι και τα Φώτα σήμερα): Ή θα ξυπνήσουμε επιτέλους ή θα μας αθωώσει η Ιστορία ..λόγω βλακείας._
http://thanosx.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου