Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Χρυσή Αυγή, η νεοελληνική ναζιστική εκδοχή των Ροδόσταυρων της Θούλης


Oσα δεν ξέρει η αλεπού πηδάει και τα πιάνει...Σε πολλούς που ασχολούνται με την ιστορία του Ναζισμού στη Γερμανία είναι γνωστό, ότι αυτός ήταν το πνευματικό παιδί της μυστικής Εταιρείας της Θούλης, που απετέλεσε το μυστικιστικό θεωρητικό υπόβαθρο των ιδρυτών του Γ’ Ράιχ. Πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτά θα βρείτε στο διαδίκτυο.
Η Χρυσή Αυγή διαδίδει ότι επιθυμεί να λειτουργήσει σαν μια νέα “4η Αυγούστου”, που και αυτή απετέλεσε ένα κακέκτυπο αντίγραφο της Χιτλερικής κοσμοθεωρίας της Αρειας φυλής στην Ελληνική της εκδοχή.
Στο σχήμα αριστερά, η αντιστοιχία των συμβολισμών επιβεβαιώνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα αντίγραφο Ροδοσταυρικού τάγματος στην Ελληνική εκδοχή. Παρατηρείστε τον  Μαίανδρο ανάμεσα στα τριάντα φύλλα των δύο κλώνων δάφνης. Ρόδο είναι η άλλη ονομασία του τριαντάφυλλου. Αν προστεθεί ο αγκυλωτός σταυρός έχουμε το Ροδοσταυρικό σήμα! Οσον αφορά τη σημασία του Μαίανδρου, θα τη βρείτε στο διαδίκτυο.

Σας υπενθυμίζω εν τάχει, πώς προέκυψε η κυβέρνηση της 4ης Αυγούστου του Γ. Μεταξά και το ΟΧΙ απέναντι στο Γ’ Ράιχ.
Τον Απρίλιο του 1936, μετά από μια κοινοβουλευτική περίοδο πολιτικής διακυβέρνησης είτε με τη μορφή της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας είτε με τη μορφή της Προεδρευομένης Δημοκρατίας, είτε ακόμη με τη μορφή της Στρατιωτικής Δικτατορίας, π.χ. δικτατορία Πλαστήρα (1922), δικτατορία Πάγκαλου (1926), ο Ιωάννης Μεταξάς κληθείς από τον Βασιλέα Γεώργιο Β΄ ανέλαβε την πρωθυπουργία και στις 16 Απριλίου πήρε πανηγυρικά ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.
Και τα δύο κόμματα, Λαϊκό και Φιλελεύθερο (Βασιλικοί και Βενιζελικοί), κυριολεκτικώς τον υπερψήφισαν με 241 ψήφους υπέρ, 16 κατά και 4 αποχές, βλέποντας στο πρόσωπό του τον ηγέτη εκείνο ο οποίος θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και τον διχασμό, στον οποίο εκείνα την είχαν φέρει. Ο απόστρατος στρατηγός Μεταξάς, ηγέτης της Βασιλικής παράταξης κατά την περίοδο του Διχασμού, ήταν αρχηγός του κόμματος των Ελευθεροφρόνων το οποίο είχε λάβει ποσοστό 3,94% κατά τις εκλογές του Ιανουαρίου 1936. Στη συνέχεια ακολούθησαν πολλές αντιδράσεις και ταραχές που έφεραν την 4η Αυγούστου τη δικτατορία του Μεταξά, μιά μέρα ακριβώς πρίν πέσει.
Εμβλημα της Δικτατορίας ΜεταξάΤα χαρακτηριστικά της 4ης Αυγούστου σύμφωνα με ιστορικές πηγές, ομοίαζαν με τα χαρακτηριστικά τόσον του ιταλικού Φασισμού όσο και του γερμανικού Εθνικοσοσιαλισμού. Στα  αριστερά, το Εμβλημα της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου, ο πυρσός πάνω στο σταυρό, με τον  αέρα να φυσάει από το Βορρά. Και αυτό θα εξηγείται κάπου στο διαδίκτυο. Το έμβλημα ήταν επιλογή του Γενικού Επιθεωρητή Ι. Μεταξά.
Η έλλειψη ισχυρής πολιτικής ταυτότητας και ομοιογενούς αντίληψης των Ελλήνων πολιτών ήταν ο λόγος και ο τρόπος που επιβλήθηκε η δικτατορία Μεταξά, κάτι αντίστοιχο με αυτό που σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται να  συμβαίνει σήμερα. Ομως υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και δεν μπορεί πλέον ένα άτομο να διαχειρισθεί την εθνική της κυριαρχία, η διαπλοκή είναι απαραίτητη.
Ο Μεταξάς αν και διατηρούσε καλές σχέσεις με το Γερμανικό άξονα προβλέποντας τις αντιδράσεις του κόσμου, ενός κόσμου που είχε ακόμη εθνική συνείδηση αναγκάστηκε να πεί το ΟΧΙ στον Γερμανοιταλικό άξονα. Ο ρόλος του ήταν εμφανής απο τη στιγμή που αποσιώπησε την αιτία βύθισης του καταδρομικού Ελλη ενώ ήταν η αιτία να συνθηκολογήσει η Ελλάδα με τη Γερμανία με τόσο επαχθείς όρους. Υπο την δικτατορία του εφονεύθησαν χιλιάδες Ελληνες πατριώτες στον πόλεμο. Ο Μεταξάς ήταν ανίκανος να διαχειρισθεί την υπόθεση και παθητικά απεδέχθη την ισχύ της Αρείας φυλής. Εβαλε την Ελλάδα να πολεμήσει για να χάσει γιατί ήταν ανίκανος στα δύσκολα. Ετσι ήταν απο παλιά οι Ελληνες πολιτικοί, λίγο από όλα.
Δεν νομίζω πάντως ότι θα μπορούσε κανείς να συγκρίνει το πολιτικό μέγεθος του Μεταξά, όσο μικρό και να απεδείχθη τελικά ότ ήταν,  σωστό ή λάθος,  με τη παρουσία του κ.Μιχαλολιάκου στο τιμόνι της ΧρυσήςΑυγής. Τα γεγονότα άλλωστε αυτό αποδεικνύουν.
Ο φοίνικας της επταετίαςΣε επίπεδο καφενείου διεξήχθη η συζήτηση στό Σκάι με τη κρυφο-Νεοταξική Χρυσή Αυγή, που εκστασιάζεται και με το έργο της Χούντας. Το σχετικό video μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ. Ο δημοσιογράφος-κηδεία που πήρε τη συνέντευξη αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων. Είχε μπροστά του έναν πολιτικό που τον “δούλευε” με συνθήματα αλλά χωρίς την ικανότητα να αρθρώσει πολιτικό λόγο, ένα πολιτικό ενός νεοναζιστικού κόμματος που με προφορά καφενείου την “κοπάνησε” απο την εκπομπή “αλώβητος” χωρίς να πεί τίποτα για την ουσία.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κόμμα στην Βουλή χωρίς να έχει οικονομικό πρόγραμμα και δή ο αρχηγός του να μη μπορεί να αρθρώσει άποψη για βασικά θέματα της οικονομίας. Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν είναι υπαρξιακά ή εθνικιστικά αλλά οικονομικά. Σημαντικά θέματα, όπως το μεταναστευτικό, η ΑΟΖ,  το νέο PSI, οι ΕΟΖ, η έρευνα και ανάπτυξη, τα μνημόνια, θέματα που ενδιέφεραν τον Ελληνικό λαό, συγκαλύφτηκαν χάριν της σωτηρίας του σταθμού Σκάι απο τις αποκαλύψεις-μπόχα που έβγαιναν απο το στόμα του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.
Κανείς δεν μπορεί να κάνει τον “πατριώτη” χωρίς να ξέρει “απο πού κλάνει το μπαρμπούνι…” και ο κ. Μιχαλολιάκος με όσα είπε στην εκπομπή “Ευθέως” απέκρυψε την ασχετοσύνη του και τις επιλογές του κόμματός του, εντός και εκτός Βουλής. H συμπεριφορά του δημοσιογράφου κ.Μπογδάνου τον βοήθησε. Αυτή η εκπομπή δεν περιποιεί τιμή ούτε για τη δημοσιογραφία ούτε για τη πολιτική. Ο κ.Μιχαλολιάκος βρήκε και τα έκανε.
H πολιτική της Γερμανίας και η ατιμωρησία των ενόχων ενισχύει όλα τα εθνικιστικά ευρωπαικά κόμματα και κινήματα.
Ευτυχώς δεν είμαστε στο 1940, όπου η πληροφορία ήταν μόνο προιόν των εφημερίδων. Εν τω μεταξύ, η Χρυσή Αυγή θυμήθηκε χτές και τα Πρωτόκολα της Σιών, τα οποία εγράφησαν απο μίσος για τους Ισραηλίτες, το μόνο λαό που συμπαρίσταται έστω και συμπτωματικά στην άμυνα της Ελλάδας και στηρίζει με πράξεις τη Κύπρο ενώ με την ένοχη σιωπή της στηρίζει την επέλαση του Δ’ Ράιχ στον Ευρωπαικό Νότο…
O τουρισμός, σαν επένδυση ξένων επενδυτών, αποδείχτηκε άχρηστος για την Ελλάδα. Ο λόγος είναι, ότι τα κέρδη τους εξάγονταν και επανεπενδύονταν εκτός αυτής. Βλέπετε οι “προκομένοι” που κυβέρνησαν μέχρι τώρα την Ελλάδα, δεν έλαβαν καμμία πρόνοια για το θέμα. Οι Ρώσοι στηρίζουν την Ελλάδα πρός το παρόν μόνο με παρελάσεις. Αν η Ρωσία θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα όπως διαδίδει στα φιλικά της ΜΜΕ, να της δώσει τεχνολογία. Γιατί δίνει μόνο στο Ιράν; Οι Ρωσικές δήθεν τουριστικές επενδύσεις είναι ιστορίες για αγρίους, θα είναι πράξεις οικονομικής αφαίμαξης. Το ίδιο είναι και η κατασκευή δρόμων από τον Εθνικό εργολάβο.
Η ανάπτυξη σε μια υγιή οικονομία γίνεται σε όλες τις συνιστώσες της και όχι μόνο σε μία. Η ανάπτυξη γίνεται σε αρμονία με τις ανάγκες της κάθε χώρας, που περιγράφονται στο δείκτη ανταγωνιστηκότητάς της, αυτόν που κανένας πολιτικός δεν βρήκε χρόνο να μελετήσει.
ΥΓ. Μη περιμένετε οι “προκομένοι” της τριμερούς που κυβερνά να πάρουν τα 400 δωρεάν ΑΒΡΑΜS απο τις ΗΠΑ. Αυτό ήταν και το μόνο καλό που έκανε ο απερχόμενος απο την Προεδρία των ΗΠΑ Ομπάμα στην Ελλάδα.
http://zcode-gr.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου