Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Να μην τους περάσει. Αλληλεγγύη στις καταλήψεις, τα πολιτικά στέκια και τους αυτοοργανωμένους χώρους


«Οταν ακούς τάξη, ανθρώπινο αίμα μυρίζει», είχε πει ο Ο. Ελύτης. Και τώρα που το καθεστώς είναι πανικόβλητο, και γ’ αυτό πολύ επικίνδυνο, κάνει διαρκώς όλο και περισσότερο την εμφάνισή του το σιδερένιο χέρι του «νόμου και της τάξης» δείχνοντας ότι το κράτος είναι αποφασισμένο να κατατροπώσει τον εχθρό λαό και ειδικά τα πιο ανυπότακτα τμήματα της νεολαίας.


Ετσι και σήμερα θέλοντας να δείξει ότι δεν πτοείτε από τις μαζικότατες πορείες αλληλεγγύης στις καταλήψεις, τα στέκια και τους αυτοοργανωμένους χώρους, που έγιναν σε πολλές περιοχές της χώρας με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην «Βίλα Αμαλίας», ορδές από ασφαλίτες των EKAM, MAT, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ εισέβαλαν στην κατάληψη -απ’ το 1988- της Λέλας Καραγιάννη, προσάγοντας 15 άτομα.

Το αστικό πολιτικό σύστημα που άρχισε να συνειδητοποιεί ότι τα τρομοκρατικά διλήμματα,  η καθεστωτική προπαγάνδα και οι εκβιασμοί εξάντλησαν την δυναμική τους. Για να μπορέσει να εφαρμόσει τις εντολές που παίρνει από ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες είναι μονόδρομος να στηριχθεί στις δυνάμεις καταστολής. Και αυτή την στιγμή έχει βάλει μπροστά ένα σχέδιο που ακόμα δεν το έχουμε δει ολόκληρο.
Τα συστημικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ανέλαβαν να παρουσιάσουν ότι στο στόχαστρο του κράτους είναι κάποιοι «χώροι ανομίας», κάποια καταλυμένα από α/α κτήρια. Φυσικά, το αστικό κυβερνητικό πολιτικό προσωπικό δεν είναι τόσο ηλίθιο που να πιστεύει ότι πολιτικά και κοινωνικά ρεύματα και στην συγκεκριμένη περίπτωση αναρχικά/αντιεξουσιαστικά θα εξαφανιστούν όταν κλείσουν κάποια στέκια τους. Οι καταλήψεις επιλέχτηκαν ως στόχος για να περάσει προς την κοινωνία ένα τρομοκρατικό μήνυμα, ότι: «τώρα θα δείτε τι θα πει μηδενική ανοχή». Να διαχυθεί σε όλα τα λαϊκά στρώματα ο φόβος, να αποδεχθεί χωρίς αντιδράσεις την ζοφερή πραγματικότητα, να συμβιβαστεί μοιρολατρικά με σχεδιασμούς που κάνουν άλλοι για μας, χωρίς εμάς και εναντίον μας.
 Να μην τους περάσει. 

 Αλληλεγγύη στις καταλήψεις, τα πολιτικά στέκια και τους αυτοοργανωμένους χώρους 

 Υ.Γ. Υπάρχει συζήτηση στο Πολυτεχνείο στις 7μ.μ για την εισβολή των μπάτσων στην κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη

 "Κι όταν νικιούνται αυτοί που ενάντια στην αδικία παλεύουν

 Πάλι δεν έχει η αδικία δίκιο!

 Η ήττα μας δεν αποδείχνει τίποτ' άλλο, πέρα απ' το ό,τι παραείμαστε λίγοι όσοι αγωνιζόμαστε ενάντια στην προστυχιά.

 Και περιμένουμε απ' τους θεατές, τουλάχιστον να ντρέπονται!"

 Μπέρτολ Μπρεχτ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου