Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Κατάληψη στην Εφορία Λεωνιδίου


Έντονες είναι οι αντιδράσεις στο Λεωνίδιο Κυνουρίας για το κλείσιμο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) και τη συγχώνευσή της με τη ΔΟΥ Παραλίου Άστρους.


Δημοτική αρχή και πολίτες δηλώνουν αγανακτισμένοι, διότι, όπως υποστηρίζουν, ενώ γνώριζαν ότι η ΔΟΥ Λεωνιδίου θα συγχωνευθεί με τη ΔΟΥ Τρίπολης, αποφασίστηκε να διατηρηθεί η ΔΟΥ Παραλίου Άστρους και σ' αυτή να συγχωνευτεί η ΔΟΥ της περιοχής τους, χωρίς να υπάρχει παράλληλα πρόβλεψη για λειτουργία φορολογικού ΚΕΠ στο Λεωνίδιο, όπως αρχικά γνώριζαν ότι είχε σχεδιαστεί.

Η ΔΟΥ Λεωνιδίου, στην οποία υπηρετούν μόνο τρία άτομα, τελεί υπό κατάληψη από κατοίκους της Νότιας Κυνουρίας με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Μαρνέρη και το δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνει πως η κατάληψη θα είναι διαρκείας κι αυτό που πλέον ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών είναι να διατηρηθεί η ΔΟΥ Λεωνιδίου ως αυτόνομη υπηρεσία. Προσθέτει, δε, ότι ο δήμος καλύπτει το σύνολο των λειτουργικών εξόδων της υπηρεσίας -εκτός βέβαια από τη μισθοδοσία του προσωπικού- και ότι διαθέτει δωρεάν κτήριο για τη στέγασή της.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι έχει επικοινωνήσει με τους βουλευτές του νομού και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, οι οποίοι του έχουν δηλώσει τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο -όπως υποστήριξε- αίτημα του δήμου και των κατοίκων της περιοχής.

Ο Γιάννης Μαρνέρης ανέφερε ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκε μια δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία 25ης Μαρτίου στο Λεωνίδιο, όπου συμφώνησαν ότι δεν θα επιτρέψουν την αποδυνάμωση της Νότιας Κυνουρίας -που είναι μια δυσπρόσιτη, αλλά αναπτυσσόμενη περιοχή- από υπηρεσίες και τόνισε: «Να το καταλάβουν καλά όλοι, εμείς αποφασίσαμε να ζήσουμε στον τόπο μας, να δημιουργήσουμε και δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμισή του».

Αντιδράσεις υπάρχουν και στην Κυπαρισσία για τη συγχώνευση της τοπικής ΔΟΥ με τη ΔΟΥ Καλαμάτας, όπου ο εμπορικός σύλλογος της πόλης καθώς και τοπικοί φορείς, έχοντας τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής, έχουν κλειδώσει την είσοδο του κτηρίου, από το οποίο σήμερα επρόκειτο να πάρουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το αρχείο, για να τα μεταφέρουν στην Καλαμάτα, και περιφρουρούν τον χώρο.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το αίτημά τους είναι να μην κλείσει η ΔΟΥ Κυπαρισσίας και να εξαιρεθεί όπως έγινε με άλλες ΔΟΥ, σε Αμαλιάδα και Αίγιο, καθώς η απόσταση Κυπαρισσίας - Καλαμάτας είναι μεγάλη και θα υπάρχει ταλαιπωρία των πολιτών.

Παράλληλα, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι το φορολογικό ΚΕΠ που πρόκειται να λειτουργήσει στην πρωτεύουσα της Τριφυλίας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών ούτε στοιχειωδώς, κάτι που έχει διαπιστωθεί από τη λειτουργία τέτοιων Κέντρων σε άλλες πόλεις.

Πηγή φωτογραφίας: leonidion.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου