Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Συγκέντρωση και πορεία στα Πετράλωνα για τη δολοφονία του μετανάστη


Από τις 18.00 το απόγευμα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 300 μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντιρατσιστικών οργανώσεων στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του 27χρονου μετανάστη, υπηκοότητας Πακιστάν τα ξημερώματα της Πέμπτης.


Διαβάστηκαν χαιρετισμοί και ψηφίσματα, αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία στο σημείο της δολοφονίας. Οι συμμετέχοντες στην πορεία θα επιστρέψουν και πάλι στην πλατεία Μερκούρη.

Στην οδό Ιεραρχών, στο σημείο της δολοφονίας του άτυχου μετανάστη, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ αυτή την ώρα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος.





(Δηλώσεις του Π. Κωνσταντίνου, εκπροσώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
(Πορεία)
(Πορεία)

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες, δύο άνδρες, υπηκοότητας Ελλάδας, 29 και 24 ετών, συνελήφθησαν τα ξημερώματα στο Σύνταγμα. Στην κατοχή τους τα μέλη της ομάδας ΔΙ.ΑΣ βρήκαν δύο στιλέτα. 

Ο μετανάστης πορευόταν με το ποδήλατό του όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι. Φθάνοντας στον τόπο της δολοφονίας το ΕΚΑΒ απλά διαπίστωσε το θάνατο του 27χρονου. Εν τω μεταξύ, η ανάκριση των δύο δραστών συνεχίζεται. 

Ο 29χρονος δράστης είναι πυροσβέστης και υπηρετεί στο Μαρκόπουλο, ενώ ο 25χρονος φίλος του είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Οι δύο δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ότι έγινε παρεξήγηση με τον 27άχρονο μετανάστη, επειδή ενώ εκινούντο με το μηχανάκι τους, τους έκλεισε με το ποδήλατό του. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία ο ένας τραυμάτισε τον Πακιστανό με στιλέτο στο στήθος, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, ωστόσο, εξετάζουν τους ισχυρισμούς των δραστών και ερευνούν ακόμα την εκδοχή του ρατσιστικού εγκλήματος, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δικογραφία και να στείλουν τους συλληφθέντες στον εισαγγελέα. Από την υπηρεσία του πυροσβέστη, πάντως, αναφέρουν ότι έως τώρα δεν είχε δείξει ρατσιστική συμπεριφορά. Ο πυροσβέστης τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

http://www.zougla.gr/greece/article/sigentrosi-ke-poria-sta-petralona-gia-ti-dolofonia-tou-metanasti

7 σχόλια:

  1. Διορθώστε, σας παρακαλώ, το ρεπορτάζ σας. Πέρα από κατοίκους και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, από συλλογικότητες της Αριστεράς συμμετεχε, πέρα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σχολιάζω τα σχόλια. Όμως:
      1) Το ρεπορτάζ είναι της Ζούγκλας και δεν μπορώ να επέμβω.
      2) Με τα σχόλιά σας ειπώθηκαν όσα έπρεπε να ειπωθούν.
      3) Τα περί ντουρουντουραίων αλλού. Κάποια άλλη σελίδα διαβάζεις. Το Οδόφραγμα στηρίζει την ενότητα της αριστεράς και την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. ΆΣΕ που η φρασεολογία (ντουρουντουραίοι)είναι λάθος ...θυμίζει δεξιούλα!

      Διαγραφή
  2. ινκόγκνιτο ντουρουντουραίοι σφυρίζουν αδιάφορα ενώ το ρεπορτάζ δε διορθώθηκε ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλο η ενότητα της αριστεράς & άλλο η εκλογική νίκη του Σύριζα.
    & φυσικά, ό,τι δεν είναι με το Σύριζα είναι με τη δεξιά! Βέβαια...
    Μας έφαγε ο πολύς Garbarek.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ας βγει ο Συριζα πρωτα ο θεος και βλεπουμαι για τα υπολοιπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.tokoulouri.com/society/eimai_apo_ta_katw_petralwna/#axzz2IcpGUYKC

    ΑπάντησηΔιαγραφή