Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΗΠΑ: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΕΣ!


ΜΕ ΤΗ «ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ
Νέο όπλο για την περαιτέρω αντιδραστικοποίηση της εσωτερικής πολιτικής και την εξόντωση του «εσωτερικό εχθρού» έχει στα χέρια της η κυβέρνηση Ομπάμα, μετά και την πρόσφατη απόρριψη αίτησης από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την αποκάλυψη περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τις επιχειρήσεις των στρατιωτικών μη-επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).
Αφορμή για την προαναφερθείσα αίτηση, η οποία κατατέθηκε από την εφημερίδα «New York Times» και την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (American Civil Liberties Union), υπήρξε οι εκτελέσεις 3 αμερικανών πολιτών, οι οποίες έλαβαν χώρα στην Υεμένη το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριου του 2012 και για τις οποίες δεν έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες και δεν έχει διεξαχθεί δίκη.
Σύμφωνα με τις περιορισμένες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον αμερικανικό και διεθνή τύπο, τα δύο θύματα, οι Anwar al-Awlaki και Samir Khan, φέρονταν να έχουν επαφές με την Αλ-Κάιντα και δολοφονηθηκαν με την χρήση τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους (όπως αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία) στις 30 Σεπτεμβρίου 2012. Το τρίτο θύμα, ο Abdulrahman al-Awlaki, έφηβος γιος του Anwar al-Awlakι, δολοφονήθηκε λίγες μέρες αργότερα με τον ίδιο τρόπο.
H Colleen McMahon, ομοσπονδιακή δικαστής στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, προβάλλοντας ως ιδιαίτερα ισχυρό επιχείρημα τα θέματα εθνικής ασφάλειας που μπορεί να διακυβευτούν από τυχόν αποκαλύψεις λεπτομερειών, απέρριψε την αίτηση υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να «παρακάμψει» τους νόμους που επιτρέπουν στην εκτελεστική εξουσία να διατηρεί το «απόρρητο» των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.
Ωστόσο, ήδη έχουν προκληθεί μεγάλες αντιδράσεις από την εν λόγω εξέλιξη, με  τον Jameel Jafferαπό την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών να δηλώνει πως «το κοινό έχει δικαίωμα να μάθει περισσότερα σχετικά με τις συνθήκες κατά τις οποίες η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να σκοτώνει σύννομα ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι δεν βρίσκονται στο πεδίο κάποιας μάχης και δεν έχουν ποτέ κατηγορηθεί για κανένα έγκλημα».
Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013.

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10559:usa-dolofonies-politon&catid=39:di-ameriki&Itemid=174

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου