Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Α. Τσίπρας: Σαμαράς και Βενιζέλος συγκαλύπτουν το σκάνδαλο


tsipras1-400x263.jpg
Για επιχείρηση συγκάλυψης κατηγόρησε ο Α. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής τον Α. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλος για να μην μπει κανείς στο "ιερό άβατο"  που είναι, κατά τον ίδιο, η διασύνδεση των λογαριασμών και των αρχείων της λίστας Λαγκάρντ "με σκελετούς που κρύβονται στις ντουλάπες" και αφορούν σειρά σκανδάλων του παρελθόντος.
«Η απόπειρα συγκάλυψης και προστασίας είναι προφανής και έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Αντώνης Σαμαράς, που δίνει σανίδα σωτηρίας στους συνεταίρους του» τόνισε  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για την απουσία  από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η συγκυβέρνηση επιδιώκει να αποφύγει την έρευνα στους λογαριασμούς και τα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ, και την πιθανή διασύνδεση αυτών των λογαριασμών με σειρά δικογραφιών που έχουν μπει στο αρχείο, όπως η υπόθεση της Siemens, των υποβρυχίων και του Χρηματιστηρίου.
Αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς του κ. Βενιζέλου ότι υπάρχει μεθοδευμένο σχέδιο με στόχο τον ίδιο αλλά και την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «άκουσα πως βαθύς πόθος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταστρέψει την χώρα και να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης, όπως βεβαίως και το γεγονός ότι βρεθηκα να συναντώ ηγέτες σημαντικών χωρών, όπως πχ την πρόεδρο της Βραζιλίας, είχε ως βασική επιδίωξη να ψηφίσει αποχή στο ΔΝΤ για την καταβολή της δόσης.
«Δεν σταθήκαμε εκεί, βρεθήκαμε και μπροστά στα σκαλοπάτια για να πείσουμε τον κύριο Σόιμπλε να σταματήσει την βοήθεια προς την Ελλάδα. Αλλά ενοχλεί. Ενοχλεί οτι βρεθήκαμε μπροστά στον Σόιμπλε και είπαμε οτι εκρεμμότητες δεν έχει μόνο η Ελλάδα αλλά και η Γερμανία προς την Ελλάδα με το κατοχικό δάνειο».
"Δεν παρέλειψε ο κ. Βενιζέλος να μας κατηγορήσει και για δήθεν φλερτ με τη βία, για να κρύψει έρωτες που κατέληξαν σε γάμο με την διαπλοκή" πρόσθεσε.
" Τα ερωτήματα είναι γιατί κρύφτηκε αυτή η Λίστα, γιατί κρύφτηκε η αλήθεια και γιατί την ίδια στιγμή που τα έσοδα του κράτους κατέρρεαν νομιμοποίησαν τη φοροδιαφυγή για το μεγάλο κεφάλαιο;Εμείς λέμε, γιατί μεταξύ άλλων, εκεί βρίσκεται και ο ανθός της νεοελληνικής κοινωνίας, οι προστατευόμενοι." σημείωσε ακόμη.
Επιπλέον δήλωσε:"Οφείλω ειλικρινά να ομολογήσω πως έχουν το ιερό δικαίωμα να μετέρχεται κάθε Μέσο για να υποστηρίξει την αθωώτητά του, ο ένας έχει επιλέξει το ύφος της αθώας περιστεράς και ο άλλος του μαινόμενου ταύρου. Το μόνο που θα παρατηρήσω είναι ότι το αποτέλεσμα δεν είναι πετυχημένο, βλέποντας πόσο μεγάλη ανασφάλεια αισθάνεται ο κ. Βενιζέλος από τους βουλευτές του.
"Η επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού δεν θέλει την συγκάλυψη του σκανδάλου. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, εμείς θα επανέλθουμε για να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες" καταλήγοντας ότι οι τελευταίες έχουν ήδη αποδοθεί στα μάτια της κοινωνίας.
http://www.alterthess.gr/content/tsipras-samaras-kai-benizelos-epixeiroyn-tin-sygkalypsi-toy-skandaloy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου