Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Μυτιλήνη: Συνεχίζεται η κατάληψη της ΔΟΥ Καλλονής


Συνεχίζεται η κατάληψη της ΔΟΥ Καλλονής, η οποία τυπικά από χθες έχει κλείσει, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τους κατοίκους της κεντρικής και βορειοδυτικής Λέσβου, σηματοδοτεί την απαρχή της ερήμωσης μεγάλου τμήματος της λεσβιακής υπαίθρου. Με τον τρόπο αυτόν της κινητοποίησης εμποδίζεται η μετακόμιση των αρχείων της υπηρεσίας στη Μυτιλήνη.


«Για την εφορία της Καλλονής δεν δόθηκε ούτε καν η προθεσμία των δύο μηνών που υπήρξε για άλλες νησιωτικές ΔΟΥ» ανέφερε η υπάλληλος της υπηρεσίας και μέλος της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Κεντρικής και Βορειοδυτικής Λέσβου, Μαρία Νικολάρα, εξηγώντας πως αν δεν εξαιρεθούν οι νησιωτικές ΔΟΥ από το κλείσιμο «έχει μπει ταφόπλακα στην ΔΟΥ Καλλονής, αλλά και στον ίδιο τον τόπο που σιγά - σιγά χάνοντας τις υπηρεσίες του θα ερημώσει».

Εξάλλου, η Συντονιστική Επιτροπή των Φορέων της Λήμνου συνεδρίασε και πήρε αποφάσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων, σχετικά με την κατάργηση της ΔΟΥ Λήμνου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και πάντα κατά τη Συντονιστική Επιτροπή Φορέων «σηματοδοτεί ουσιαστικά την κατάργηση "δια της παρατάσεως" της ΔΟΥ Λήμνου. Σηματοδοτεί τη μόνιμη ταλαιπωρία των κατοίκων. Σηματοδοτεί την κατάργηση μιας κρίσιμης κρατικής παρουσίας στο νησί. Κυρίως όμως αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις των κυβερνώντων. Καταδεικνύει με τον πιο σαφή τρόπο πόσο μας υπολογίζουν».

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου