Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!


ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ!
Iskra: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΜΟΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σε πανελλαδική απεργία προχώρησαν την Τετάρτη(16/1/13), οι τραπεζοϋπάλληλοι με αιχμή του δόρατος τις εξελίξεις που αφορούν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Πραγματοποίησαν συγκέντρωση την Τετάρτη (16/1/13) ,στις 11:00 έξω από το κεντρικό κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και στη συνέχεια πορεία προς την Τράπεζα της Ελλάδος.
Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Ενώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) τονίζει ότι θα συνεχίσει τις πιέσεις σε όλες τις κατευθύνσεις, με κεντρικό αίτημα να υπάρξει δέσμευση για τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.
Τέλος, επισημαίνει ότι ο αγώνας θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί σε κλαδικό επίπεδο, αν προκύψουν εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων όχι μόνο με απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις τράπεζες, αλλά και με άλλες δυναμικές αγωνιστικές μορφές και παρεμβάσεις, που θα καθορισθούν σε νέα συνεδρίαση τηςΕκτελεστικής Γραμματείας, μετά την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας.
Απεργούν την Τετάρτη (16/1/13) και οι οικοδόμοι όλης της χώρας, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, ενάντια στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, καθώς και ενάντια στην εκτεταμένη ανεργίαπου μαστίζει τον κλάδο.
Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (16/1/13) στηνπλατεία Κάνιγγος.Παρ' όλη την κακοκαιρία και τις ισχυρές βροχές, οι οικοδόμοι βγήκαν μαζικά στους δρόμους πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Υπουργείου Εργασίας στη Σταδίου. Στη συνέχεια, συνέχισαν προς το κτίριο του Υπουργείο Εργασίας στηνΠειραιώς, όπου οι διαμαρτυρόμενοι απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του υπουργείου.
Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει, προς πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της, ολόκληρες τις ανακοινώσεις της ΟΤΟΕ και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας σχετικά με την 24ωρη απεργία που προκήρυξαν την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ έχει ως εξής:

24ΩΡΗ ΠΑΝΤΡΑΠΕΖΙΚΗ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.00πμ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όπως όλα δείχνουν, οδηγείται, πλέον, στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος από τις Τράπεζες που είχαν υποβάλλει μη δεσμευτικές προσφορές για την απόκτησή του, με αποτέλεσμα η διαδικασία μεταβίβασης του Ταχ. Ταμιευτηρίου να καταστεί άγονη.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα για τους εργαζόμενους και την πορεία της Τράπεζας, που θέτουν τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να διασφαλιστούν – στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται – η απασχόληση και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο Τ.Τ., που αποτελεί κεντρικό συνδικαλιστικό αίτημα.

Αυτό το αίτημα των εργαζομένων διατυπώθηκε στις επίσημες συναντήσεις της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου του Τ.Τ. με την εποπτεύουσα αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία δεν δεσμεύτηκε στην συνέχιση της απασχόλησης όλων των εργαζομένων και στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, παραπέμποντας όλα αυτά να συζητηθούν με τη νέα Διοίκηση του Ταχ. Ταμιευτηρίου που θα διοριστεί άμεσα.

Η ΟΤΟΕ, στη σημερινή συζήτηση της Εκτελεστικής Γραμματείας, που είχε εξουσιοδοτηθεί από το Γ.Σ. για να πάρει αποφάσεις, θεωρεί ότι, η κρισιμότητα των στιγμών και η θέση στην οποία βρίσκονται ήδη οι εργαζόμενοι του Τ.Τ., επιβάλλουν αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις και να διασφαλιστεί η απασχόληση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Στην κατεύθυνση αυτή, η Ε.Γ. αποφάσισε 24ωρη Πανελλαδική Παντραπεζική Απεργία την προσεχή Τετάρτη 16 Ιανουαρίου και συνέχιση των πιέσεων σε όλες τις κατευθύνσεις με κεντρικό αίτημα, να υπάρξει δέσμευση για τη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων και των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
èè 
Ακόμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση όλων των τραπεζοϋπαλλήλων την ημέρα της 24ωρης απεργίας στις 11.00 το πρωί έξω από το Κεντρικό Κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και στη συνέχεια πορεία στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ θα προηγηθούν την προηγούμενη ημέρα συγκεντρώσεις ενημέρωσης των τραπεζοϋπαλλήλων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους σε όλες τις Τράπεζες.
Ακόμα, η ΟΤΟΕ στηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Τ.Τ. που βρίσκονται σε εξέλιξη και καλεί την Κυβέρνηση να παρέμβει, επιτέλους, σε όσα εξελίσσονται, αναλαμβάνοντας τις πολιτικές ευθύνες που της αναλογούν.

Σε κάθε περίπτωση η ΟΤΟΕ επισημαίνει κατηγορηματικά και σε κάθε κατεύθυνση ότι, ο αγώνας θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί σε κλαδικό επίπεδο αν προκύψουν εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων όχι μόνο με απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις Τράπεζες, αλλά και με άλλες δυναμικές αγωνιστικές μορφές και παρεμβάσεις, που θα καθορισθούν σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας μετά την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας.

Καλούμε τους «αργυραμοιβούς» της Τρόικας και όσους αποφασίζουν για τις τύχες των εργαζομένων να μην τολμήσουν να αμφισβητήσουν τις θέσεις εργασίας, γιατί οι αντιδράσεις του κλάδου μας θα είναι απρόβλεπτες για όλους.

Η επίθεση στους εργαζόμενους του Τ.Τ. είναι επίθεση εναντίον όλων μας και η αντιμετώπιση της είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει ολκληρη την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας η οποία έχει ως εξής:

OMOΣΠONΔIA OIKOΔOMΩN
& ΣYNAΦΩN EΠAΓΓEΛMATΩN EΛΛAΔAΣ


Η κυβέρνηση αύξησε από 1.1.2013 κατά 2 χρόνια τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους τους οικοδόμους, νέους και παλιούς. Τώρα με τον αγώνα μας να επιβάλλουμε να πάρει πίσω τη βάρβαρη απόφαση που οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους μας για δύο ακόμα χρόνια στο μαδέρι. Να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας.
Συνάδελφοι,
 
H αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στους οικοδόμους και τους άλλους εργαζόμενους αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου. Θέλουν με αυτό τον τρόπο να μετατρέψουν τους εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στην σύνταξη σε μηχανισμό που θα τραβάει ακόμα παρακάτω το ύψος του μεροκάματου, θα φέρει σε αντιπαράθεση νέους και παλιούς οικοδόμους.
Συνολικά, ο κλάδος ανεξάρτητα πόση δουλειά θα υπάρχει και αν υπάρχει, θα αμείβεται με μεροκάματα ξεφτίλας. Πολύ περισσότερο που με τη στήριξη της κυβέρνησης, οι εργοδότες αρνούνται να υπογράψουν κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας.
Το συμπέρασμα είναι ότι δεν πρόκειται να μας λυπηθεί κανείς από αυτούς. Μας «εξασφάλισανανεργία», κατάργηση της ΣΣΕ, χαράτσια, φόρους, φτώχεια και εξαθλίωση. Τώρα μας «προσφέρουν» δουλειά στη σκαλωσιά μέχρι τα 60 και τα 62 χρόνια πριν απολαύσουμε την «παχυλή» σύνταξη των 489 ευρώ, που δεδομένης της ανεργίας, του κουρέματος των αποθεματικών του ΙΚΑ, με μαθηματική ακρίβεια θα γίνει προνοιακό βοήθημα.
Συνάδελφοι,
Δεν πρέπει να χαθεί χρόνος για την οργάνωση του αγώνα. Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων. Είναι ευθύνη όλων η οργάνωση της πάλης του κλάδου ενάντια στα βάρβαρα μέτρα τις αντιλαϊκές πολιτικές και τους φορείς τους. Η άγρια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη ζωή μας δεν επιτρέπει αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες. Τώρα όλοι ξέρουμε ότι κανένας δε γλιτώνει, παλιοί και νέοι οικοδόμοι βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και τις συνέπειες τηςκαπιταλιστικής κρίσης.
Ζούμε από πρώτο χέρι την ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, το κλέψιμο της ασφάλισης μας. Ευχόμαστε να μην αρρωστήσουμε γιατί δεν έχουμε ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη λόγω της ανεργίας που σαρώνει τον κλάδο. Φυλάμε «σκοπιά» για να μην μας κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα επειδή αρνούμαστε ή αδυνατούμε να πληρώσουμε τα χαράτσια.
Ετοιμάζονται νέες αυξήσεις κατά 50% τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Φέτος μας ζητάνε να πληρώσουμε στην εφορία διπλάσιους φόρους γιατί έχουμε την «τύχη» να είμαστε άνεργοι, κακοπληρωμένοι. Μας τιμωρούν γιατί έχουμε οικογένειες, γιατί έχουμε σπίτι. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο εξανεμίζει, με αβάστακτους φόρους, το έτσι κι αλλιώς πενιχρό εισόδημα, ενώ οι φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο μεγαλώνουν.
Όλα αυτά, για να μαζέψουν όσο περισσότερο χρήμα μπορούν, για να χρηματοδοτήσουν τους τραπεζίτες, τους κατασκευαστές, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές.
Αυτή είναι η αγωνία της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, αλλά και όσων υπόσχονται στους εργαζόμενους λύσεις με άλλη διαχείριση χωρίς να συγκρουστούν με το κεφάλαιο και τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους. Όσων ορκίζονται πίστη, πάση θυσία, στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, όσων επιζητούν καλύτερη διαπραγμάτευση με την τρόικα και το κεφάλαιο.
Στόχος τους, να βγει το κεφάλαιο αλώβητο από την κρίση με τους εργάτες πειθήνιους, χωρίς δικαιώματα να πληρώνουν τα σπασμένα. Η όποια ανάκαμψη προκύψει στον κλάδο των κατασκευών θα είναι προσωρινή και περιορισμένη, με δουλειά χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με εξευτελιστική ασφάλιση, χωρίς δώρα, επιδόματα, ωράριο, δουλειά χωρίς δικαιώματα.
 
Συνάδελφοι,
Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας.Είναι η ώρα, τρόικα – κυβέρνησηνα νοιώσουν την ανάσα μας στο σβέρκο τους.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για καμιά αναμονή. Η ενίσχυση της ταξικής γραμμής, που εκφράζει η ομοσπονδία μας,το ΠΑΜΕ, είναι μονόδρομος. Αυτή η γραμμή έχει επιβεβαιωθεί από την ίδια τη ζωή, κόντρα στη γραμμή του συμβιβασμού που εκφράζει ο εργοδοτικός, κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι δυνάμεις του ρεφορμισμού σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Αυτοί έσυραν τους εργαζόμενους στις δαγκάνες του κεφαλαίου καθησυχάζοντας τους με τους κοινωνικούς διαλόγους και την επιχειρηματολογία της ισχυρής Ελλάδας που θα εξασφαλίσει παραδεισένια ζωή και στους εργάτες και στο κεφάλαιο.
Τα αποτελέσματα μπορούμε να τα μετρήσουμε όλοι. Κέρδη για το κεφάλαιο και φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση για τους οικοδόμους. Γι αυτό πρέπει να απαλλαγούμε από αυτούς μια ώρα αρχύτερα. Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο.
Συνάδελφοι, είμαστε οι πολλοί.
Εμείς παράγουμε τον πλούτο. Εμείς μπορούμε να βάλουμε τέλος στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου. Χωρίς εμάς δεν μπαίνει τούβλο πάνω σε τούβλο. Αυτή είναι η αναντικατάστατη δύναμή μας. Να τους δείξουμε ότι δεν μπορούν να παίζουν με τη ζωή μας, δεν μπορούν να μας εξουσιάζουν. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, ζητάμε τη ζωή που μας αξίζει, ζητάμε να μη μας κλέβουν τον ιδρώτα μας. Ζητάμε να εξασφαλίσουμε καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας. Αυτό όμως δεν εξασφαλίζεται με αυτούς στο σβέρκο μας.
ΑΠAITOYME , τώρα να πάρει πίσω η κυβέρνηση την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
ΑΠAITOYME , τώρα μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων
Παλεύουμε για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων
Ήρθε η ώρα να ενώσουμε την αστείρευτη δύναμή μας, για το δικό μας καλό.
Να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι με εμάς δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10670:apergia-otoe-oikodomoi&catid=91:er-kinitopoiiseis&Itemid=274

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου