Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Aντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα


Δήμοι, κοινωνικοί φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις και δημόσια πρόσωπα καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 14.00 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ομόνοια.


Κεντρικά συνθήματα της εκδήλωσης είναι: «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική» «Έξω οι νεοναζί», «Όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης» και «Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά».



Στη διάρκειά της θα παρουσιαστεί η διακήρυξη ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, ενώ θα γίνει παρουσίαση της διεθνούς διάστασης που λαμβάνει η κίνηση, καθώς την ίδια μέρα θα προβούν σε κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.



Η κινητοποίηση υποστηρίζεται από την κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», κοινότητες μεταναστών, τα Δημοτικά Συμβούλια της Αθήνας, του Ελληνικού-Αργυρούπολης, του Γαλατσίου, της Ν. Ιωνίας, του Ν. Ηρακλείου, του Κορυδαλλού, της Πετρούπολης, του Ταύρου-Μοσχάτου, του Ρεθύμνου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Μετά το συλλαλητήριο, στις 16.00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα, στην οποία θα συμμετάσχουν μεγάλα συγκροτήματα και πολλοί καλλιτέχνες, όπως: Υπόγεια Ρεύματα, Magic de Spell, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, MC Γίνκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαΐνης Αποστολάκης, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol, Γιάννης Σιδηράς, Seli Kanou. Παράλληλα, θα λάβει μέρος και ο Βασίλης Κουκαλάνι με το θέατρο Μια Γιορτή στου Νουριάν.



Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται μία κρίσιμη χρονική στιγμή, καθώς οι δολοφονίες μεταναστών πληθαίνουν και τα κρούσματα ρατσιστικής βίας αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Μάλιστα, με αφορμή τη χθεσινή δολοφονία του νεαρού υπηκόου Πακιστάν από δύο Έλληνες στα Πετράλωνα, η Διεθνής Αμνηστία εξέδωσε ανακοίνωση χρεώνοντας το έγκλημα στην αναποτελεσματική δράση των ελληνικών Αρχών.

«Η επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Τον τελευταίο έναν χρόνο έχουμε διαπιστώσει κλιμάκωση των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα» δήλωσε ο Marek Marczynski, διευθυντής του Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, με αφορμή τη δολοφονία του νεαρού Πακιστανού. Παράλληλα, τόνισε ότι η οργάνωση έχει λάβει μαρτυρίες και πληροφορίες για ακόμα τέσσερα περιστατικά, κατά τα οποία Αιγύπτιοι έχουν δεχθεί επιθέσεις και έχουν τραυματιστεί κατά τους τελευταίους δύο μήνες σε περιοχές όπως ο Πειραιάς, το Κερατσίνι και το Μοσχάτο.

Στην εν λόγω ανακοίνωση προστίθεται επίσης πως οι ελληνικές Αρχές πρέπει να διερευνήσουν τα ρατσιστικά κίνητρα και να οδηγήσουν τους υπευθύνους ενώπιον της Δικαιοσύνης. «Πρέπει να λάβουν επείγοντα μέτρα, προκειμένου να δοθεί τέλος στον μεγάλο αριθμό των εκφοβιστικών ρατσιστικών επιθέσεων στη χώρα» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Δήλωση δημάρχου Αθηναίων για τη δολοφονία

«Εκτός από την πάνδημη καταδίκη και την ανάγκη εγρήγορσης των πολιτών, οι επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα καθιστούν επιβεβλημένη την προσαγωγή των δραστών ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ατιμωρησία πρέπει να τερματιστεί και η εξιχνίαση της δολοφονίας του 27χρονου πολίτη από το Πακιστάν μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική αρχή. Η πόλη της Αθήνας, η ελληνική κοινωνία και η Δημοκρατία δεν αντέχουν άλλες τέτοιες αποτρόπαιες συμπεριφορές» δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης για τη δολοφονία του μετανάστη τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Πετράλωνα.

http://www.zougla.gr/greece/article/antiratsistiko-silalitirio-stin-a8ina-664833

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου