Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

(Μετά την κοροϊδία της Ρωσίας και)... Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία:Επιδοκιμάζει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!

πρέσβης

Η κοροϊδία της Δύσης πάει σύννεφο. Κροκοδείλια τα δάκρυα για την Αγιά Σοφιά
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα Ντέιβιντ Σάτερφιλντ επισκέφτηκε την Τετάρτη την Αγιά Σοφιά ως “τζαμί”, διαψεύδοντας όσους στην Ελλάδα επιμένουν για πολιτικές σκοπιμότητες να μιλάνε για ξεσηκωμό, τάχα, της Δύσης απέναντι στην απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε “τζαμί”.
Μάλιστα ο Αμερικανός πρέσβης δεν πήγε μόνος του αλλά συνοδευόταν, για να δώσει βαρύτητα στη επίσκεψή του, από τη γενική πρόξενο της χώρας στην Τουρκία Ντάρια Νταρνέλ και άκουσον-άκουσον σύσσωμο το προσωπικό της πρεσβείας!

Η κίνηση του Αμερικανού πρέσβη χαιρετίστηκε θερμά από τον τουρκικό τύπο ενώ στη Αγιά Σοφιά τον υποδέχτηκαν με τιμές ο Ιμάμης του “τζαμιού” και ο Τούρκος διευθυντής πολιτισμού και τουρισμού της Κωνσταντινούπολης.
Η αμερικανική αντιπροσωπεία, η οποία προφανώς είχε ως στόχο να νομιμοποιήσει στα μάτια των δυτικών τουριστών ότι η Αγιά Σοφιά είναι ανοιχτή προς επίσκεψη σε όλους, μπήκε από την πύλη που υπάρχει για τους τουρίστες και ξεναγήθηκε στην Αγιά Σοφιά επί 45 λεπτά.
Ας μην απορεί κανείς γιατί μεγάλες εφημερίδες της Τουρκίας πρόβαλλαν την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη ως ξεκίνημα μιας νέας εποχής για το “μνημείο”, όπως δεν πρέπει να απορεί κανείς και για την υποκρισία του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, ο οποίος για να διασκεδάσει εντυπώσεις, ασκούσε κριτική στην απόφαση Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά. Η κοροϊδία πάει σύννεφο.

Büyükelçi Satterfield, ihtişamını ve yapılışındaki teknik dehayı bizzat görmek ve bu anıtsal yapının taşıdığı evrensel değerin korunması ve erişime açık kalmaya devam etmesi için yürütülen yenileme ve restorasyon çalışmalarını daha iyi anlamak için #Ayasofya’yı ziyaret etti.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου