Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Έξεστιν Συριζαίος Γαβρόγλου ασχημονείν


Απίστευτο, αδιανόητο, πέρα από κάθε στοιχειώδη πολιτική αντίληψη το αυτογκόλ που έκανε στην πολιτική παράταξη που υποτίθεται υπηρετεί, ο Κώστας Γαβρόγλου ..

Και δεν αναφερόμαστε σε ένα οποιοδήποτε στελεχάκι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τύπου Καρανίκα, αλλά για έναν Πανεπιστημιακό δάσκαλο ο οποίος μάλιστα χρημάτισε υπουργός Παιδείας!



Δεν τυχαίνει να γνωρίζουμε ότι υπάρχει "στερεότυπο" το οποίο αναφέρει ότι ¨οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική". Δεν το αποκλείουμε. Φυσικά ένας πνευματικό; άνθρωπος, όπως ο κ. Γαβρόγλου .ο οποίος διδάσκει στους αυριανούς επιστήμονες κάτι περισσότερο ξέρει από εμάς.
Ομως δεν είναι τουλάχιστον αθλιότητα να ανακυκλώνει τέτοιες σεξιστικές ανοησίες.

Εντελώς καλόπιστα να δεχθούμε ότι ο κ.  Γαβρόγλου, στα πλαίσια της αντιπολίτευσης που ασκεί τι κόμμα του, έκανε μια ατυχή ανάρτηση στο διαδίκτυο. Το πρόβλημα είναι ότι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όχι απλώς δεν αντιλαμβάνεται πόσο άθλια, μισογυνική είναι η τοποθέτησή του, ώστε όχι μόνο δεν την αποσύρει, αλλά αποδίδει έλλειψη αντίληψης για ένα "στερεότυπο", που πιθανόν να είναι και εγκεφαλικό του κατασκεύασμα.

Τόσα χρόνια με ενεργό παρουσία στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι ποτέ δεν ακούσαμε, την άποψη ότι ¨οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική"

Υ.Γ: Να βάλουμε στην ανάρτηση ένα κάπως δυσνόητο τίτλο για να συμβαδίζει με τις τοποθετήσεις Γαβρόγλου


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2020/08/blog-post_236.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου