Πρέπει να το καταλάβουμε!
Αυτό που τους καίει αυτή την στιγμή, είναι να μην δημιουργηθεί ένα τωρινό μεγάλο γεγονός το οποίο θα περιέχει για όλους αυτούς έναν μεγάλο κίνδυνο.
Μέσα σ' αυτή την απόλυτα ρευστή -από οικονομική κι' έτσι και κοινωνική άποψη- κατάσταση του καπιταλισμού, ο κίνδυνος αυτός είναι: Να δημιουργηθεί ένα τωρινό ιστορικό σημείο αναφοράς για όλους τους λαούς. Ένα νέο ολόφρεσκο ιστορικό προηγούμενο για τις όποιες επερχόμενες εξελίξεις υπάρξουν από εδώ και πέρα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής.Να λειτουργήσει σαν ένεση ηθικού για τους λαούς, σαν ψυχολογικό ντοπάρισμα.
Πρέπει να το καταλάβουμε. Είναι αδιανόητο γι' αυτούς, αφόρητο κυριολεκτικά, να σκέφτονται ότι υπάρχει περίπτωση να δούν έναν εξεγερμένο ένοπλο στρατό, να συντρίβει μέσα από έναν μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο μία κυβέρνηση, την οποία υποστηρίζουν όλοι τους,(κι' έχουν τους δικούς τους πετρέλαιο - λόγους!) να μπαίνει μέσα στην πρωτεύουσα της Λιβύης, και να σχηματίζει κυβέρνηση. Ιδού το κακό προηγούμενο!..
Για δεκαετίες τώρα, οι λαοί αυτού του κόσμου, βλέπουν να συμβαίνουν παντού ήττες. Πουθενά κάποια ενθαρρυντική είδηση. Κάποιο φως. Και τώρα ένας εξεγερμένος στρατός, ένοπλος. είναι έτοιμος να νικήσει!..
Έχουνε φάει κοινώς, τα συκώτια τους από την λύσσα.
Μέχρι και τον κακόμοιρο τον Κούλη "επιστράτευσαν". Να καλέσει εδώ τον Χαφτάρ, και να του κάνει "διπλωματικό μασάζ" ενόψει της συνάντησης του Βερολίνου. Καλά. Θα αναφερθούμε πιο κάτω για τον ρόλο του Κούλη και όλου του υπόλοιπου επίσημου πολιτικού κατεστημένου....
Μερικοί αντιμετωπίζουν τον Χαφτάρ με καχυποψία. Όχι αδικαιολόγητα. Ούτε κι' εμείς τον εμπιστευόμαστε, και το έχουμε επισημάνει.
Ωστόσο, δεν είναι αυτός που έχει δημιουργήσει αυτό το κίνημα. Κανένας ηγέτης δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει οποιοδήποτε κίνημα, αν δεν υπάρχουν οι κοινωνικές προϋποθέσεις.
Ο Χαφτάρ και άλλοι αξιωματικοί του παλιού στρατού της Λιβύης έδωσαν την στρατιωτική τους εμπειρία σε ένα κίνημα το οποίο υπήρξε από το 2011.
Εμείς κυρίως αυτό το κίνημα εμπιστευόμαστε. Στο οποίο αυτή την στιγμή συμμετέχουν ενιαία όλες οι φυλές της Λιβύης.
Ακόμα και αν ο Χαφτάρ συνθηκολογήσει, το κίνημα δεν πρόκειται να χαθεί. Απλά θα υπάρξει κάποια στιγμιαία απογοήτευση, κάποιο σχετικό πισωγύρισμα για ένα διάστημα, αλλά δεν θα χαθεί. Θα βγούν άλλοι μπροστά τους οποίους δεν γνωρίζουμε, και οι οποίοι σίγουρα το τελευταίο διάστημα θα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα παρατηρώντας τις διάφορες τωρινές παλινωδίες του... Στρατάρχη.
Ωστόσο αν παρόλα αυτά τελικά ο στρατός του Χαφτάρ εισβάλει μέσα στην Τρίπολη, και σκορπίσει την υποστηριζόμενη από την παγκόσμια μαύρη ελίτ κυβέρνηση του Σάρατζ, θα είναι μία τεράστια ήττα για το παγκόσμιο κατεστημένο, την ίδια στιγμή που για τους λαούς θα λειτουργήσει σαν σπορά που πέφτει σε εύφορο έδαφος.Κι 'αυτό πρέπει να είναι το σημαντικότερο ζήτημα για εμάς αυτή την συγκεκριμένη στιγμή...
Ναι. Έχουν πέσει όλοι σαν λυσσασμένες ύαινες πάνω στον Χαφτάρ. Θα μπορούσε ίσως να ήταν ο πιστός άνθρωπός τους. Άλλωστε από την Αμερική γύρισε!. Αυτή την στιγμή όμως ηγείται σε ένα κίνημα που το τρέμουν, και γι' αυτό δεν του έχουν καμία εμπιστοσύνη.
Προτιμούν λοιπόν τον Σάρατζ. Ο οποίος εγκαθιδρύθηκε πραξικοπηματικά από το 2014, και τον αναγνώρισαν όλοι οι "δημοκράτες" της νέας τάξης, δια μέσου του... ΟΗΕ.
Φυσικά τον έχουν αναγνωρίσει και οι δικοί μας!. Ποια κυβέρνηση ακριβώς το έχει κάνει αυτό, κανείς δεν το ξέρει. Η τωρινή; η προηγούμενη; η πρόπροηγούμενη; Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτή την στιγμή ( πέρα και ξέχωρα από "τα καλά της λόγια" για τον Χαφτάρ) στην πράξη υποστηρίζει ξεκάθαρα τον Σάρατζ. Ο οποίος (να μην ξεχνιόμαστε) έχει υπογράψει το περίφημο μνημόνιο με τον Ερντογάν(!),και τον οποίο (ας το πούμε κι' αυτό με την ευκαιρία)διεκδικούν σαν πολύφερνη νύφη ο καθένας για του δικούς λόγους Αμερικάνοι, Ρώσοι Γερμανοί, κάνοντάς του όλα τα χατίρια. Είναι ξεκάθαρος άλλωστε ο αισχρός ρόλος που έχει παίξει ο Πούτιν τις τελευταίες μέρες λειτουργώντας σαν μάνατζερ του "Σουλτάνου"....
Και ξαφνικά η κυβέρνηση προσκάλεσε την Πέμπτη το απόγευμα μυστικά - όπως ειπώθηκε - τον Χαφτάρ για συνομιλίες, και το φυσικό ερώτημα ήταν: Για ποιόν λόγο;
Η Απάντηση δόθηκε αμέσως μετά τις πρώτες δηλώσεις που έγιναν κατά πρώτον από τον Δένδια, και την επόμενη μέρα από τον ίδιο τον Μητσοτάκη.
Ο Δένδιας αμέσως μετά την πρώτη επαφή που είχε με τον Χαφτάρ δήλωσε:
«Περιμένουμε να είναι το Βερολίνο ένα σκαλί στη διαδικασία ειρήνευσης στη Λιβύη» εκτίμησε και προσέθεσε:
«Από αυτή τη φάση περιμένουμε καταρχήν και προς αυτήν την κατεύθυνση ενθαρρύναμε τον στρατάρχη Χάφταρ να υπάρξει ανακωχή και να υπάρξει αρχική κατανόηση για την απομάκρυνση των ξένων στοιχείων και των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη».
Αυτή ήταν λοιπόν η ουσία για τον υπουργό "μας" των εξωτερικών. Πώς θα "ενθαρρύνει" τον Χαφτάρ για την ....ανακωχή.
Ο Μητσοτάκης, πριν συναντηθεί με τον Χαφτάρ, πήρε τηλέφωνο την Μέρκελ,
και η ενημέρωση για αυτή την επικοινωνία ήταν η εξής:
" Ο πρωθυπουργός κάλεσε την κυρία Μέρκελ και τους εκπροσώπους της Ε.Ε. που συμμετέχουν στη Διάσκεψη, να εφαρμόσουν τη σχετική απόφαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, από την οποία δεσμεύονται.
Η Καγκελάριος εξέφρασε την πλήρη δέσμευσή της στις θέσεις της ΕΕ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου έχει ως στόχο να φέρει ειρήνη και σταθερότητα στη Λιβύη και δεν θα ασχοληθεί με θέματα θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η κυρία Μέρκελ εξέφρασε επίσης την πλήρη στήριξή της στα συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το Μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες."
Η Μέρκελ λοιπόν, έδειξε ορθά - κοφτά -στον υφιστάμενό της ποιο θα είναι το φλέγον ζήτημα της συνδιάσκεψης (ανακωχή και ειρήνη) δίνοντάς του παράλληλα...και την "γραμμή" για το τί θα πρέπει να πεί στον Χαφτάρ!...
Και φυσικά ο Μητσοτάκης ανταποκρίθηκε στην επιθυμία της προϊσταμένης του. Η επίσημη ενημέρωση μας πληροφόρησε για την συνάντηση του με τον Στρατηγό:
"Ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης στην λιβυκή κρίση και παρότρυνε τον Χαφτάρ να τηρήσει εποικοδομητική στάση στη Διάσκεψη του Βερολίνου. Υπογράμμισε ότι η κατάπαυση του πυρός είναι το αναγκαίο πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της ασφάλειας και την απομάκρυνση των μισθοφόρων, πράγμα που θα επιτρέψει την έναρξη της πολιτικής διαδικασίας επίλυσης."
Όπως είδαμε, οι μόνιμες λέξεις σαν προτροπή προς τον Χαφτάρ που ξεχώρισαν από τα χείλη και των δύο (Δένδια και Μητσοτάκη) ήταν ανακωχή, κατάπαυση του πυρός, ειρήνη, πολιτική λύση.
Κι'όμως, όσο εξωπραγματικό κι'αν ακούγεται αυτό, είναι η ωμή αλήθεια!. Η κυβέρνηση, λειτουργώντας σαν παπαγαλάκι των ξένων αφεντικών της, προσπαθεί πάση θυσία να προφυλάξει μία εχθρική προς τα συμφέροντά μας κυβέρνηση, η οποία έχει συνάψει μία άκρως επικίνδυνη και επιζήμια για την χώρα συμφωνία με την Τουρκία του Ερντογάν….
Να για ποιο λόγο κάλεσαν εσπευσμένα λοιπόν τον Χαφτάρ στην Αθήνα. Είναι ξεκάθαρο ότι η πρόσκληση του Χαφτάρ έγινε ύστερα από απαίτηση των αφεντικών, προκειμένου να του υποδειχθεί αφ' ενός η στάση που θα πρέπει να κρατήσει στην διάσκεψη του Βερολίνου, και αφ' ετέρου να βολιδοσκοπηθούν οι προθέσεις του......
Όπως και νάχει, δεν μπορεί να ξέρει κανείς τί ακριβώς θα γίνει την Κυριακή στην συνδιάσκεψη του Βερολίνου, τί στάση θα κρατήσει τελικά ο Χαφτάρ, και τί αποφάσεις θα παρθούν.
Από την μία πλευρά έχουμε την επαμφοτερίζουσα στάση του Στρατηγού, η οποία εδώ που τα λέμε δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
Από την άλλη οι πληροφορίες από την Λιβύη, λένε ότι καμία ανακωχή δεν έχει γίνει, κι ότι αντίθετα ο Στρατός της Βεγγάζης ενισχύει τις πλέον προωθημένες θέσεις του.
Τί μένει τελικά στο κάτω - κάτω της γραφής; Ο πανικός που έχει προκαλέσει ο λαός της Λιβύης στην διεθνή μαύρη εγκληματική αλητεία, και η μέχρι απόλυτης αηδίας δουλοφροσύνη της κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν τα αίσχη που διαδραματίζονται κάτω από την μύτη τους, τηρώντας σιγήν ιχθύος.....
ΠΗΓΗ:
http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=62459
http://resaltomag.blogspot.com/2020/01/blog-post_18.html#more
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου