Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Μπορείς να δεις πολλά, απλώς ακούγοντας

Της  Π. Μ

Σήμερα το σώμα είναι αναλώσιμο και το πνεύμα έδαφος κατεχόμενο. Όσο θα είναι έτσι τόσο πιο αποτρόπαιη θα γίνεται η σκλαβιά. Και όσο πιο αποτρόπαιη θα γίνεται η σκλαβιά τόσο βαθύτερα θα καταλύεται το πνεύμα.

Κάθε τι που κρατιόταν ζωντανό για λόγους που δεν αφορούσαν την ανάγκη, θα πεθάνει.Αποκτούμε γρήγορα την αντίληψη της μάζας. Κάνουμε σχέδια, ανασκουμπονόμαστε με αυστηρότητα.


Μάταια. Ακόμα και τον ελεύθερο χρόνο θα παράγουμε και θα είμαστε αποξενωμένοι από αυτόν όπως από κάθε άλλο προϊόν που δεν μας ανήκει.

Ο Καπιταλισμός είναι κολλημένος σαν βδέλλα στον σύγχρονο κόσμο. Κατέχει το χρήμα άρα κατέχει τον ανεφοδιασμό και την παραγωγή. Δεν αφήνει τίποτα έξω από το επιχειρησιακό του σχέδιο. Έχει στόχο συμβατό με την επιχειρηματική του δραστηριότητα και προοπτική να γίνει ιδιοκτήτης συνολικότερα της ανθρώπινης φύσης. Να μετατρέψει τον άνθρωπο τον ίδιο από ιστορικό υποκείμενο σε ολοκληρωτικό εμπόρευμα.

Στερνόγραφο: Μπορείς να δεις πολλά, απλώς ακούγοντας. Να μάθουμε να ακούμε σωστά και προσεκτικά. Και να σκεφτόμαστε.Κριτικά.


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2019/12/blog-post_411.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου