Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

(Η αυτοκριτική στον...κυβερνητισμό σας, κύριοι Λαφαζανιστές); Ο Schaeuble μπλόφαρε και ο Βαρουφάκης έπαιζε το παιχνίδι του

schaeuble

Όσοι διαβάσουν στις στήλες της Καθημερινής του Σαββατοκύριακου (29-30/4) τους διαλόγους που ο Γ. Βαρουφάκης εμφανίζει στο νέο βιβλίο του με τον W. Schaeubleσχετικά με την «πρόταση» του τελευταίου για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τότε νομίζω ότι ελάχιστες αμφιβολίες θα του μείνουν για τις πελώριες ευθύνες του πρώην Υπουργού Οικονομικών και φυσικά του Αλ. Τσίπρα για την καταστροφή της χώρας και τη σημερινή μετάλλαξη και κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πολιτική δεν παίζουν κανέναν ρόλο τα ωραία και παχιά λόγια. Στην πολιτική μετράνε οι πράξεις και όχι οι επικοινωνιακές εικόνες. Στην επικοινωνία, λοιπόν, ο Γ. Βαρουφάκης παίρνει πολύ καλό βαθμό, στις πράξεις του, όμως, κάτω από το μηδέν.
Είναι εντυπωσιακό ότι ο Γ. Βαρουφάκης αντέδρασε περίπου τρομοκρατημένος και πιο «ευρωζωνικά» από τον ίδιο τον Schaeubleστην αόριστη πρόταση του τελευταίου για έξοδο (προσωρινή;) της Ελλάδας από την ευρωζώνη, την οποία απηύθυνε στο ελληνικό κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο σε συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες στις 11/5/2015, λίγο πριν το Eurogroup.
Είναι τραγικό ότι ο Γ. Βαρουφάκης πήρε σοβαρά μια σκέψη του Schaeuble για έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη, η οποία δεν είχε απολύτως καμία σοβαρότητα, ήταν αόριστη και παράλογη και ως διαδικασία, αφού προέβλεπε, άκουσον-άκουσον, εξάμηνο περιθώριο για δημοψήφισμα εξόδου.
Ο Γ. Βαρουφάκης, «ευρώπληκτος», δυστυχώς, μέχρι μυελού οστέων, αντί να αντιτείνει στον Schaeuble ότι του λέει κοινώς «μπούρδες», τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του, μόνο στο άκουσμα του Grexit από τον παμπόνηρο Γερμανό Υπ. Οικ., αντέδρασαν ωσάν να τελούσαν υπό πανικό.
Βλέπετε, για τον Γ. Βαρουφάκη, η έξοδος της χώρας από το ευρώ ήταν και παραμένει πτώση στον Καιάδα.
Το τραγικό είναι ότι ακόμα και σήμερα, όπως φαίνεται και από το δημοσίευμα της Καθημερινής, ο Γ. Βαρουφάκης δεν μπορεί να αντιληφθεί το παιχνίδι και τη παγίδα που είχε στήσε σε αυτόν και στην κυβέρνηση ο Schaeuble.
Διότι, όπως καλά γνωρίζουμε, η «πρόταση» Schaeuble κοινοποιήθηκε από τον Γ. Βαρουφάκη στον έμφοβο Τσίπρα και σε όλη την έντρομη στο άκουσμά της κυβέρνηση, και μόνο από τον Παν. Λαφαζάνη αντιμετωπίστηκε με ειρωνικά σχόλια.
Διότι πράγματι ο Schaeuble «μπλόφαρε» με την «πρότασή» του για Grexit.
Ο Schaeuble το Grexit το φοβόταν και το τρέμει και σήμερα, όπως ο διάολος το λιβάνι.
Κι αυτό γιατί, αν σημειωνόταν Grexit, Schaeuble και Merkelπέραν των διαλυτικών συνεπειών για την ευρωζώνη, θα τους «κρεμούσαν» στην Γερμανία.
Και θα τους κρεμούσαν διότι συνέταξαν αλλεπάλληλα μνημονιακά προγράμματα «διάσωσης» της Ελλάδας.
Τα προγράμματα, όμως, αυτά όχι μόνο απέτυχαν και η Ελλάδα δεν διασώθηκε, αλλά εάν έβγαινε και από την ευρωζώνη και περνούσε στη δραχμή, η Γερμανία και οι άλλοι πιστωτές θα έχαναν τα λεφτά «τους».
Διότι σε καμία περίπτωση η Ελλάδα της δραχμής, ακόμα και να ήθελε, δεν θα μπορούσε να αποπληρώνει αυτό το μη βιώσιμο και τερατώδες χρέος της.
Η «μπλόφα» Schaeuble
Είπα, λοιπόν, ότι ο Schaeuble «μπλόφαρε» με το Grexit για να βολιδοσκοπήσει και να μετρήσει αντιδράσεις.
Ο πανούργος Schaeubleάλλωστε αυτό θα έκανε κάθε σοβαρός αποικιοκράτης, επειδή ήθελε να πιέσει την κυβέρνηση Τσίπρα και να την εξευτελίσει με σκληρότατα μέτρα, ήθελε να δοκιμάσει τις αντοχές της και να μετρήσει αν Τσίπρας – Βαρουφάκης μπορούν να τραβήξουν το σχοινί μέχρι τη δραχμή.
Οι πανικόβλητες αντιδράσεις του Βαρουφάκη και στη συνέχεια του Τσίπρα στο άκουσμα του Grexit και η περίφοβη άρνησή τους ακόμα και να αφήσουν ανοιχτό προς εξέταση αυτό το ενδεχόμενο, ανεξάρτητα από την αστεία πρόταση Schaeubleέπεισε τον τελευταίο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Βαρουφάκη είναι όμηρος και αγκιστρωμένο ψάρι.
Ο Schaeuble πείστηκε ότι Τσίπρας – Βαρουφάκης φοβούνταν περισσότερο την έξοδο από το ευρώ από ένα σκληρό μνημόνιο.
Επομένως ο Γερμανός Υπ. Οικ. μπορεί να πιέσει την δήθεν αριστερή κυβέρνηση εκ του ασφαλούς, χωρίς να διατρέχει κινδύνους ο ίδιος, η Merkelη Γερμανία, η ευρωζώνη και η παγκόσμια οικονομία, για την σταθερότητα της οποίας εκόπτετο ο Obama.
Το δυστύχημα είναι ότι ο Γ. Βαρουφάκης όχι μόνο δεν έχει αντιληφθεί ότι «έπαιξε» το παιχνίδι Schaeubleαλλά δυστυχώς εμμένει ακόμα στην «θρησκευτική» προσήλωσή του στο ευρώ, έχοντας την αυταπάτη ότι ευρωζώνη και ΕΕ μπορούν κάποτε να μεταρρυθμιστούν και ως τότε ας έχει θυσιαστεί η Ελλάδα!
Θα επανέλθουμε, ελπίζω με περισσότερα.
Ν.Ζ
http://www.iskra.gr/%CE%BF-schaeuble-%CE%BC%CF%80%CE%BB%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B6%CE%B5-%CF%84/

1 σχόλιο:

 1. Καμιά Αποικία δεν είχε ποτέ εναλλακτική! Γιαυτό προς τι η σύγκριση του "σήμερα" με το "χθες"; Μιλάς με αριθμούς/νούμερα που είναι τόσο εικονικά τόσο φανταστικά όσο ψεύτικη που είναι η αντίληψη ότι η Χώρα μας Ανεξάρτητη και Αυτοδιάθετη!
  Όσο η Χώρα είναι Αποικιοκρατούμενη όσο είμαστε Αποικία των Αγγλοαμερικανών τόσο εσύ θα ψάχνεις της γωνίες στον κύκλο!
  Πάντως η ήδη νεκροψεία έδειξε ότι η Χώρα έχει πρό πολλού κατέληξε!
  Τα νούμερα και οι αριθμοί που όλοι τους ... διαπραγματεύονται είναι τα ... καλύβα των μνημονίων μνημοσύνων, διότι φοβόμαστε να παραδεχθούμε ότι ο πεθαμένος είναι πεθαμένος και οι νεκροθάφτες το παίζουν ... πολιτικοί αντί να θάψουν τον πεθαμένο!
  Η ελληνική πολιτεία - εξουσία είναι απλά νεκροθάφτες και επειδή φοβούνται το έργο τους, του νεκροθάφτη, το παίζουν ... πολιτικοί!

  Έτσι Απλά Είναι!

  Χαιρετίσματα από το νεκροτομείο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή