Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΗΠΑ: Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους οι διαδηλωτές, κατά της κατασκευής του αγωγού, στη Βόρεια Ντακότα

ΗΠΑ: Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους οι διαδηλωτές, κατά της κατασκευής του αγωγού, στη Βόρεια Ντακότα

Οι διαδηλωτές που εναντιώνονται στην κατασκευή του αγωγού πετρελαίου ( Dakota Access Pipeline) και απομακρύνθηκαν βιαίως την προηγούμενης εβδομάδα, από την κατασκήνωση διαμαρτυρίας που είχαν οργανώσει, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, προκειμένου να εμποδιστεί η κατασκευή του αναφερόμενου αγωγού, αλλά κι άλλων αγωγών.

Η συγκεκριμένη κατασκήνωση διαμαρτυρίας στη Βόρεια Ντακότα εκκενώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες την Πέμπτη, ενώ περίπου 50 διαδηλωτές συνελήφθησαν. Αρκετοί από αυτούς είναι γηγενείς Αμερικάνοι, αλλά και ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο αριθμός των διαδηλωτών που παρέμειναν στην κατασκήνωση είχε μειωθεί αρκετά, από τους χιλιάδες που είχαν συγκεντρωθεί (αρχικά) τον Αύγουστο, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους στην κατασκευή του αγωγού πετρελαίου, για τον οποίο πιστεύουν ότι απειλεί τους υδάτινους πόρους της περιοχής, αλλά και ιερά εδάφη των γηγενών Αμερικανών. 

Η ντόπια φυλή των κατοίκων έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της, προκειμένου ν' αποτρέψει την κατασκευή του αγωγού δικαστικά.

Διαβάστε επίσης


http://www.zougla.gr/kosmos/article/ipa-apofasismeni-na-sinexisoun-ton-agona-tous-i-diadilotes-kata-tis-kataskevis-tou-agogou-ntakota

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου