Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

-----0000elliniko(Κυρ. 19/6/16 – 12:51-19:21)  
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΜΑΧΙΕΣ  
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ      
Έντονες αντιδράσεις πυροδότησε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η συζήτηση για την έκδοση ψηφίσματος γύρω από το δρομολογημένο από την κυβέρνηση ξεπούλημα του Ελληνικού. Η απουσία της Περιφερειάρχη για ένα θέμα που είχε αποτελέσει κομβική εξαγγελία της Δύναμης Ζωής, όπως και η απροετοίμαστη, αιφνίδια εισαγωγή του θέματος για συζήτηση, έγιναν αφορμή αποχώρησης των περιφερειακών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όπως και σειράς συμβούλων της Δύναμης Ζωής. Το προταθέν ψήφισμα ναι μεν διατηρεί τις προεκλογικές εξαγγελίες για μητροπολιτικό πάρκο, αλλά λειτουργεί εν τέλει ως φύλλο συκής, αποκρύπτοντας τις ευθύνες δανειστών και κυβερνησης, αντί να δρομολογεί μια διαδικασία συσπείρωσης των ευρύτερων δυνατών δυνάμεων για την αποτροπή αυτής της επονείδιστης, μνημονιακής δέσμευσης της κυβέρνησης Τσίπρα.
Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Πέμπτης, απούσης της Ρένας Δούρου, η οποία βρισκόταν στο... Στρασβούργο, σε προγραμματισμένο ταξίδι. Την αντίθεσή του με τη δρομολογημένη εκποίηση του Ελληνικού εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας, ο οποίος μίλησε για “περιβαλλοντικό, οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο”. Την ανάγκη ευρύτερων αυτοδιοικητικών, κοινωνικών δράσεων για την ακύρωση της συμφωνίας και της σύμβασης τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Θανοπούλου, ενώ πρότεινε, μετά τις αποχωρήσεις, τη συνέχεια της συζήτησης και την έκδοση απόφασης και ψηφίσματος τη ερχόμενη Τρίτη. Δεκαπέντε περιφερειακοί σύμβουλοι και αντιπεριφερειάρχες που είχαν εκλεγεί με τη “Δύναμη Ζωής” εξέφρασαν την αντίθεσή τους με το ψήφισμα- Γιώργος Γαβρίλης, Παναγιώτης Αθανασιάδης, Κατερίνα Θανοπούλου, Ελισάβετ Τασούλη, Αγγέλικα Σαπουνά, Γιάννης Πρωτονοτάριος, Φλώρα Νικολιδάκη, Ζωή Ράικου, Ασημάκης Μαντάς, Θέμης Γρηγοριάδης, Δημήτρης Δημάκος, Κατερίνα Κρητικού, Ελένη Δημοπούλου, Ειρήνη Μεταξά και Σπύρος Τζόκας. Τη σφοδρή αντίθεσή τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των συνδυασμών “Λαϊκή Συσπείρωση” και “Αντικαπιταλιστική Ανατροπή” (υποστηρίζονται από το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντίστοιχα). Τελικά, το ψήφισμα που κατατέθηκε “εγκρίθηκε” με μόλις 15 ψήφους σε σύνολο... 101 μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, μπροστά από άδεια καθίσματα. Πέντε πείχαν απο τη διαδικασία ψήφισης, ενώ υπήρξαν τρία λευκά.
ΜΥΡΤΩ ΒΡΑΝΑ
Στη συνέχεια, η Iskra παραθέτει τη δυναμική παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Σπύρου Τζόκα, όπου με άρθρο του για το ξεπούλημα του Ελληνικού κάνει λόγο για «περιβαλλοντικό, οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο», ενώ παράλληλα, καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις:
ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΟΚΑΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Τι ίσχυε μέχρι τώρα.
-Μέχρι τώρα ίσχυε μια διαδικασία και μια σύμβαση, που δεν γνωρίζαμε το περιεχόμενο της, ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και το Λάτση.
-Αυτή η διαδικασία είχε κριθεί από εμάς ως διάτρητη – παράνομη και καταχρηστική σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και ζητούσαμε την ακύρωσή της από την προηγούμενη κυβέρνηση.
-Το ίδιο έπραττε και η σημερινή κυβέρνηση όταν ήταν στην αντιπολίτευση.
-Το ίδιο λέμε και στο πρόγραμμα μας ως «Δύναμη ζωής»
-Επομένως το πρώτο είναι το θέμα αξιοπιστίας, της δυνατής αρμονίας λόγων και έργων.

      Τι ισχύει σήμερα.
    -Η σημερινή κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχει βελτιώσει την προηγούμενη συμφωνία και ότι βιάζεται να κλείσει την υπόθεση διότι οι δανειστές πιέζουν για να παρθεί η υποδόση της δόσης.
    -Η άποψή μου είναι ότι οι όποιες βελτιώσεις και αν έγιναν, δεν αλλάζουν καθόλου την ουσία.
    -Κακή συμφωνία πριν, κακή συμφωνία και η σημερινή .
    -Η διαδικασία παραχώρησης παραμένει διάτρητη, παράνομη και καταχρηστική. Αν επιτρέψουμε να εφαρμοστεί θα είναι πλήγμα για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, τα δικαιώματα των πολιτών και των δήμων, ενώ ταυτόχρονα τα οικονομικά οφέλη που προβάλλονται θα είναι επισφαλή και αρνητικά.
    -Από τότε που δημιουργήθηκε το πρόβλημα με το τι θα γίνει στο Ελληνικό, το 1995, η γραμμή μας είναι σταθερή.
    Πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό, οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο.

        ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ:
      -Βασικό πρόβλημα είναι η δημιουργία μιας πόλης μέσα στο Ελληνικό. Μειώθηκαν τα τετραγωνικά λιγότερο από 10%, που δεν αλλάζει όμως τίποτα.
      -Μια καινούργια πόλη, με δόμηση τουλάχιστον  2.600.000τμ (πολλαπλάσια της ήδη υπάρχουσας), υψηλών και υπερυψηλών εισοδημάτων, με ξεχωριστές οικιστικές ζώνες γύρω-γύρω στο αεροδρόμιο και στο θαλάσσιο μέτωπο, πιθανότατα με ελεγχόμενη  είσοδο σε ορισμένες  περιοχές της.
      -Τεράστια εμπορικά κέντρα(τύπου Μώλ) εκατοντάδων χιλιάδων τμ, τα οποία θα πλήξουν καίρια τις αγορές των όμορων δήμων και όχι μόνο.
      -Ουρανοξύστες και ξενοδοχεία εκατοντάδων χιλιάδων τμ και μεγάλου ύψους, που θα πλήξουν την γύρω αγορά ακινήτων και υπηρεσιών και επίσης θα δημιουργούν σε πολλές περιπτώσεις ένα τείχος αποκλεισμού από τη γύρω περιοχή και το θαλάσσιο μέτωπο.
      -Καζίνο, ως μια επιπλέον ευκαιρία για την αποθέωση του τζόγου, «της χλιδάτης και εύκολης ζωής».
      -Αποκλεισμός του μεγαλύτερου μέρους της παραλίας(όχι όλης) με την κατασκευή πολυτελών κατοικιών, ξενοδοχείων, ουρανοξύστη, εμπορικών κέντρων κλπ
      -Δημιουργία στο κέντρο του πρώην αεροδρομίου, ενιαίου πάρκου πρασίνου. Το κόστος της κατασκευής των ανοιχτών χώρων του πάρκου θα το αναλάβει ο επενδυτής ενώ στο κόστος κατασκευής των εγκαταστάσεων του πάρκου θα συμμετέχει και το δημόσιο.
      -Το πάρκο της 129 που άνοιξε με αγώνες και κινητοποιήσεις εξαφανίζεται και τη θέση του θα πάρουν εμπορικά κέντρα.
      -Εξαφάνιση του πιο ιστορικού αθλητικού κέντρου και της γύρω περιοχής (πλαζ και αθλητικές δραστηριότητες.)

          ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ:
        -Οι παλιές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά θα γίνουν οικιστική ζώνη με βίλες που θα πωλούνται 12.000 ευρώ το τετραγωνικό, όταν η γη έχει αγοραστεί με λιγότερο από 100 ευρώ το τετραγωνικό. Συγκεκριμένα 92ε.
        -Οι επενδυτές θα πάρουν το 30% της έκτασης ως ιδιοκτησία και στο υπόλοιπο 70% θα έχουν το δικαίωμα της επιφάνειας για 99 χρόνια.
        -Οι υποχρεώσεις αφορούν μόνο στο δημόσιο, το οποίο θα πληρώνει ρήτρες αναβλητικότητας.
        -Το τίμημα είναι εξαιρετικά χαμηλό.
        -Ο μειοδότης είναι ένας. Ούτε στα μικρά έργα.
        -Και αυτό δεν το λέω εγώ. Το λέει ο εισαγγελέας διαφθοράς που ερευνά το πώς ένας τόσο πολύτιμος χώρος ξεπουλιέται έναντι πινακίου φακής και οι επιτροπές του ευρωκοινοβουλίου που εξετάζουν αναφορές των πολιτών οι οποίες δείχνουν ότι οι νόμοι έγιναν κουρέλι χάριν του μοναδικού επενδυτή.
            ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΕΙΔΗ:
          -Η πόλη που θα γίνει θα είναι ιδιωτική. Η διαχείριση των απορριμμάτων δε θα γίνεται από το δήμο, ο οποίος δε θα εισπράττει ανταποδοτικά, αλλά και κανένα άλλο τέλος.
          -Προβλέπεται η σύσταση φορέα – ο οποίος δεν περιγράφεται πώς θα είναι – που θα έχει την αποκλειστική είσπραξη όλων των τελών και τη συντήρηση όλων των κοινόχρηστων χώρων. Δεν είναι σαφές αν ο φορέας αυτός θα χρηματοδοτείται και από το κράτος.
          -Προβλέπεται και Σταθμός διαχείρισης απορριμμάτων δικός τους, άρα και ιδιωτικοποίηση των αντίστοιχων υπηρεσιών.
          -Μια πόλη δηλαδή ξεχωριστή, όπως στις παλιές αποικίες.

              Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ
            -Διαχείριση με διαφορετικό τρόπο αυτής της έκτασης. Αυτό που πάει να γίνει δεν είναι μονόδρομος.
            να παραμείνει το Ελληνικό δημόσια περιουσία και να δημιουργηθεί Μητροπολιτικό Πάρκο χωρίς επιπλέον δόμηση, με κυρίως υψηλό πράσινο και άλλες κοινωφελείς και συμβατές με το πάρκο χρήσεις.
            -Πάρκο Περιβάλλοντος – Πολιτισμού – Αθλητισμού που θα λειτουργεί συμπληρωματικά με τη γύρω αγορά και όχι ανταγωνιστικά με ήπια αξιοποίηση και ανάπτυξη.
            -Να αναδείξουμε τον πολιτισμό και να αξιοποιήσουμε το θαλάσσιο περιβάλλον
            -Ταυτόχρονα η πρότασή μας αντιμετωπίζει το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού και από τη σκοπιά μιας βιώσιμης ανάπτυξης, ως ένα σημαντικό πόλο περιβάλλοντος, πολιτισμού, αθλητισμού, διεθνούς εμβέλειας και ανοιχτό στους κατοίκους της Αττικής, πολιτισμικού τουρισμού, που λειτουργεί όλο το χρόνο και ενεργοποιεί φθίνουσες υπηρεσίες , αγορές , και αδιάθετα ακίνητα στους παρακείμενους δήμους και το παράκτιο μέτωπο από το ΣΕΦ ως το Λαύριο.

               ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ;
              Με την εφαρμογή της σύμβασης αυτής, το κράτος πρέπει να δώσει αμέσως 135 εκατομμύρια ευρώ για να μεταφέρει τις δραστηριότητες που έχει εκεί. Το κόστος για τη δημιουργία του Πάρκου, σύμφωνα με τη μελέτη του Πολυτεχνείου – είναι 100 εκατομμύρια ευρώ.
              Στη σύμβαση προβλέπεται το Δημόσιο να βάλει χρήματα για το φορέα διαχείρισης των κοινόχρηστων χώρων που θα δημιουργηθούν.
              Με τραπεζική χρηματοδότηση, όπως άλλωστε θα κάνουν και οι επενδυτές.
              Έπειτα, παρατίθεται η ομιλία Παναγιώτη Αθανασιάδη, αντιπερφερειάρχη Αττικής, στο περιφερειακό Συμβούλιο και η οποία έχει ως εξής:
              "Κύριε Πρόεδρε,
              Ευχαριστώ για το λόγο και τον χρόνο.
              Κατά την γνώμη μου η υπόθεση του Ελληνικού έχει μια ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα.
              Όχι μόνο ή όχι τόσο για την περιοχή και όσους κατοικούμε ή δραστηριοποιούμαστε σ΄ αυτή.
              Έχει μια ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα υπερτοπική, κινηματική, πολιτική, αυτοδιοικητική που δεν περιορίζεται στα γεωγραφικά όρια του χώρου και των όμορων Δήμων.
              Και το λέω αυτό γιατί- όπως και άλλοι, είμαι σίγουρος- έχω ακούσει διαφόρους να λένε « μα καλά, εδώ πωλούνται τα πάντα: ρεύμα, λιμάνια, τα πάντα. Το Ελληνικό είναι το θέμα;»
              Κάποιοι μάλιστα συμπληρώνουν: «που θα γίνει το Πάρκο; Που θα δώσει και δουλειά»;
              Ας δούμε λοιπόν το θέμα σε όλη του την έκταση. Κι έτσι, νομίζω, θα τεκμηριώσω τον ισχυρισμό και την θέση μου, ότι το Ελληνικό είναι μια ιδιαίτερη υπόθεση.
              1.Η διάρκεια και η αντοχή του αγώνα.
              Είναι, αν όχι η μοναδική, μια από τις ελάχιστες τέτοιες μάχες που παραμένει ζωντανή και ανοιχτή μετά από τόσα χρόνια. Κόντρα σε όλες τις κυβερνήσεις που περάσανε τα προηγούμενα χρόνια. Κόντρα σε πολύ μεγάλα συμφέροντα.
              2. Η μέθοδος του αγώνα.
              Η αρμονία συνύπαρξης σε μια κοινή υπόθεση της Τ.Α., των κινημάτων και της επιστήμης.
              Είμαι βέβαιος πως είναι αυτή η αρμονία που σφυρηλάτησε την ανθεκτικότητα του αγώνα και τις απαιτήσεις νίκης όσων τον δώσαμε και θα εξακολουθήσουμε να τον δίνουμε.
              Είναι δηλαδή ο συνδυασμός πολιτικού σχεδίου, επιστημονικής τεκμηρίωσης και λαϊκής συμμετοχής που διαμόρφωσαν μια εναλλακτική πρόταση, όχι μόνο αναγκαία αλλά και εφικτή και βιώσιμη.
              3. Τα παραπάνω στοιχεία που φιλοτεχνούν την ιδιαιτερότητα του αγώνα του Ελληνικού είναι και ο λόγος που γέννησε ως αντίδραση μια ακόμα ιδιαίτερη πτυχή του θέματος.
              Το αδυσώπητο και ανελέητο κυνηγητό στους πρωταγωνιστές του αγώνα για Πάρκο και ελεύθερες παραλίες στην περιοχή.
              Βλέπω εδώ τον Χρήστο, που ίσως να έχει περάσει τα περισσότερα.
              Αλλά όταν λέω πρωταγωνιστές δεν εννοώ τους Δημάρχους, όπως ο Δήμαρχος Κορτζίδης ή δίπλα στη Γλυφάδα ο Δήμαρχος Κόκκορης.
              Εννοώ το σύνολο των ανθρώπων με ή χωρίς θεσμική θέση που έχουν κυνηγηθεί και κυνηγιούνται παντοιοτρόπως σε βαθμό εξόντωσης. Κυνήγι πολιτικό, κυνήγι προσωπικό, δικαστικό. Τα πάντα. Απέναντι σ΄ αυτό οφείλουμε όλοι να σταθούμε αλληλέγγυοι με τις αποφάσεις και τις πράξεις μας.
              4. Η προηγούμενη φορά που ονοματισμένη ιδιωτικοποίηση τέθηκε ως προαπαιτούμενο δόσης, αφορούσε ιδιωτικοποιήσεις Πανελλαδικής εμβέλειας.
              Η καινοτομία με το Ελληνικό δεν είναι μόνο δηλωτική της ιδιαίτερης σημασίας του, αλλά και δείκτης της συνεχιζόμενης διολίσθησης στις μνημονικές ατραπούς.
              Τα προηγούμενα τέσσερα στοιχεία – πτυχές, στα οποία αναφέρθηκα έχουν μια διάσταση ιστορικότητας.
              Πάμε λοιπόν στο σήμερα.
              Πάμε στο σήμερα και στη σύγκριση των δύο προτάσεων.
              Της μιας των Δήμων της περιοχής με την στήριξη και την νομιμοποίηση των πολιτών, με την επιστημονική τεκμηρίωση του ΕΜΠ και την ολιστική προσέγγιση της σε ότι αφορά τους τομείς του περιβάλλοντος, της χωροταξίας και της οικονομίας με κριτήριο τα συλλογικά συμφέροντα.
              Και της άλλης, της κερδοσκοπικής που έχει στο επίκεντρο το ιδιωτικό οικονομικό συμφέρον και αντιμετωπίζει θέματα περιβάλλοντος αποκλειστικά ως μέσο αύξησης της κερδοφορίας του επενδυτή. Γατί το πράσινο είναι όμορφο και θα πουλήσει πιο ακριβά τους δομημένους χώρους, είτε αυτοί αφορούν κατοικίες, είτε μιλάμε για τα πολυάριθμα mall.
              Μιας πρότασης σχεδιασμένης να ικανοποιήσει τα συμφέροντα αυτών που την παραγγέλλουν, δηλαδή της κοινοπραξίας, που χωρίς δημοσιότητα και διαβούλευση έρχεται να επιβληθεί πραξικοπηματικά δια των δανειστών.
              Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω περισσότερα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, που να μπορεί να θολώσει μια ολοκάθαρη εικόνα. Η μια πρόταση με την άλλη είναι η μέρα με την νύχτα.
              Δεν έχει νόημα ως προς τη διαμόρφωση της θέσης μας να μπούμε στα επιμέρους. Γιατί όσοι στηρίζουμε τη θέση των Δήμων, του ΕΜΠ και των κατοίκων, δεν στηρίζουμε το πάρκο, δεν στηρίζουμε τον αθλητισμό, δεν στηρίζουμε την αναψυχή.
              Στηρίζουμε πακέτο, «σε ένα νόμο, σε ένα άρθρο», τη δημιουργία Δημόσιου Μητροπολιτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής με ήπιες χρήσεις και ανάπτυξη, γιατί η πρόταση αυτή είναι οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά αναγκαία και βιώσιμη, μόνο ως ενιαίο και αδιαίρετο σύνολο.
              Κι όσο δεν βρίσκεται κανείς – και δεν βρίσκεται – να μας αποδείξει ότι έχουμε άδικο, αυτή είναι η πρόταση που οφείλουμε να υποστηρίζουμε.
              Κλείνοντας θα επιστρέψω εκεί από όπου ξεκίνησα. «Μα καλά, εδώ ξεπουλιούνται τα πάντα, το Ελληνικό είναι το θέμα»;
              Για όλους τους λόγους που ανέφερα ή υπαινίχτηκα στην ομιλία μου ότι συγκεντρώνονται στην υπόθεση του Ελληνικού ( κίνημα, σχέδιο, ρόλος Τ.Α., δίκαιο, πρόταση) κι επειδή με ενδιαφέρει η ανακοπή της λαίλαπας ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου της χώρας, ισχυρίζομαι ότι αν νικήσει το Ελληνικό, υπάρχει ελπίδα.
              Ελπίδα και για τα άλλα.
              Γιατί η νίκη δεν θα είναι μόνο νίκη του συγκεκριμένου αιτήματος. Θα είναι, ίσως πριν και πάνω απ’ όλα, νίκη του τρόπου με τον οποίο δόθηκε ο αγώνας.
              Θα είναι νίκη ενός υποδείγματος για το πώς τα κινήματα και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκητης μπορούμε να πετυχαίνουμε πράγματα, θα είναι μια παρακαταθήκη για τον τρόπο που θα πρέπει να οργανώσουμε τους πολλαπλούς αγώνες που ανοίγονται μπροστά μας, για να ανατρέψουμε τη σημερινή θλιβερή μνημονιακή πραγματικότητα".
              Τέλος, στην παρέμβασή της, η αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Κατερίνα Θανοπούλου, κατέθεσε την εξής δήλωση:
              «Η λαίλαπα των μνημονίων που έχει κατακυριεύσει την πατρίδα και τις ζωές μας, εκτός των άλλων απαιτεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και συγκεκριμένα και το ξεπούλημα του Ελληνικού.Για το χώρο αυτό, έχουμε δώσει μάχες χρόνια τώρα. Οι κάτοικοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα κινήματα, ήμασταν και είμαστε απέναντι στα σχέδια κάθε κυβέρνησης που θέλει να ξεπουλήσει αυτό το μοναδικό δημόσιο χώρο, για να πραγματοποιηθούν τα φαραωνικά σχέδια των ιδιωτών, σύμφωνα με τις επιταγές των δανειστών.
              Είμαστε σταθεροί στη θέση μας για τη δημιουργία Δημόσιου Μητροπολιτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής με ήπιες χρήσεις και ανάπτυξη, προς όφελος των πολιτών και βεβαίως για δημόσιες και ελεύθερες παραλίες.
              Η ακύρωση της συμφωνίας αυτής είναι το ζητούμενο και οι πρωτοβουλίες μας πρέπει να αναπτυχθούν σε όλα τα επίπεδα (συνεργασίες ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, κινήματα, τοπική κοινωνία, δικαστικές προσφυγές ).
              Τώρα, και μετά τις εξελίξεις που έγιναν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τις αποχωρήσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης, χωρίς να εξετάζω τους λόγους για τους οποίους έγινε, θα πρότεινα να συνεχίσουμε ή και να ολοκληρώσουμε τη συζήτηση για το σοβαρότατο θέμα του Ελληνικού και με την έκδοση ψηφίσματος, την Τρίτη, ώστε να τοποθετηθούν τόσο οι περιφερειακές παρατάξεις, οι δημοτικές αρχές, καθώς και φορείς και συλλογικότητες”.

              Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

              http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24622:synedriasi-periferreias-attikis&catid=78:ygeia&Itemid=178

              Δεν υπάρχουν σχόλια:

              Δημοσίευση σχολίου