Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΑΛ. ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟ «ΕΘΝΟΣ» Τσιφλίκι των «ποινικών» οι φυλακές του Δομοκού

Επίθεση στις φυλακές Δομοκού από Αλβανούς ποινικούς δέχθηκε ο Βασίλης Τζωρτζάτος, λίγο πριν από τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τσιφλίκι των «ποινικών» οι φυλακές του Δομοκού
Την ίδια στιγμή, μολονότι έχει εγκριθεί η μεταγωγή του, ο Αλέκος Γιωτόπουλος παραμένει στον Δομοκό, όπου, όπως καταγγέλλει, «κουμάντο» κάνουν ποινικοί κρατούμενοι, οι οποίοι συνεχίζουν τις «μπίζνες» και απολαμβάνουν προνόμια από τη Διοίκηση, ενώ τον τελευταίο καιρό έχουν υπάρξει 3 νεκροί από αλλεπάλληλες συμπλοκές μεταξύ της ομάδας Αλβανών που επιτέθηκαν στον Β. Τζωρτζάτο. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του στο «Εθνος»:

Βουλιάζουν οι φυλακές μέσα στον βούρκο
Στις 14 Μαΐου κάναμε αίτηση με τον Βασίλη Τζωρτζάτο για τη μεταγωγή μας στον Κορυδαλλό, στη θέση Β' των υπόγειων φυλακών όπου βρισκόμασταν πριν μας φέρουν στον Δομοκό, όπου υπάρχει πλήρης ασφάλεια κι όπου βρίσκονται τα μισά μας πράγματα. Στις 24 Ιουνίου μας πληροφόρησαν ότι η αίτησή μας εγκρίθηκε κι ότι την Τρίτη 30 θα μεταφερόταν ο Τζωρτζάτος και δύο μέρες μετά εγώ.
Ο Τζωρτζάτος πράγματι μετήχθη αλλά στην πτέρυγα Ε' όπου υπάρχουν 400 κρατούμενοι, όπου δεν υπάρχει ασφάλεια. Στις έντονες διαμαρτυρίες του Τζωρτζάτου, η διευθύντρια και η εισαγγελέας αρνήθηκαν να τον μεταφέρουν στη Β' θέση, πληροφορώντας τον την Παρασκευή 10 Ιουλίου ότι η μεταγωγή μου θ' αργήσει γιατί δεν υπάρχει ασφάλεια στην... πτέρυγα Ε', λες και υπάρχει ασφάλεια στον Δομοκό όπου θα παραμείνω. Μόνο την τελευταία εβδομάδα μαχαίρωσαν δύο κρατούμενους.
Μία εβδομάδα πριν από τη μεταγωγή Τζωρτζάτου, δηλ. την Τρίτη 23 Ιουνίου, αυτός δέχτηκε απρόκλητη επίθεση στον Δομοκό από δύο Αλβανούς, στην οποία τραυματίστηκε στο κεφάλι από ρακέτα ένας τρίτος Αλβανός που επενέβη υπέρ του Τζωρτζάτου και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Δομοκού.
Σημειωτέον ότι οι δύο αυτοί Αλβανοί έχουν δημιουργήσει πολυάριθμα επεισόδια και συμπλοκές μέσα στις φυλακές. Πώς αντέδρασε η Υπηρεσία; Επιβραβεύοντας τους 2 Αλβανούς, υπαίτιους της συμπλοκής, ικανοποιώντας τα αιτήματά τους και όχι αυτά των θυμάτων. Μετήχθη ο ένας στη φυλακή που ζήτησε κι ο άλλος παρέμεινε εδώ, ενώ ο Τζωρτζάτος που θα 'πρεπε να τύχει προστασίας μετήχθη στην πτέρυγα Ε' όπου δεν υπάρχει ασφάλεια κι εγώ παρέμεινα στον Δομοκό, όπου επίσης δεν υπάρχει ασφάλεια.
Τις τελευταίες μέρες έχουν έρθει 4 ποινικοί στην πτέρυγά μας, κι αύριο μπορεί να 'ρθουν άλλοι δέκα. Ο δεύτερος Αλβανός υπαίτιος βρίσκεται στη διπλανή υποπτέρυγα που δεν είναι τελείως στεγανή από τη δική μας. Τέλος τον τελευταίο καιρό υπήρξαν 3 νεκροί από μαχαιριές σε αλλεπάλληλες συμπλοκές από την ίδια περίπου ομάδα, χωρίς να γίνει τίποτε.
Μέσα στις φυλακές υπάρχουν ορισμένοι κρατούμενοι που είναι διαφορετικοί από τους άλλους. Περνούν πλουσιοπάροχα κι έχουν στο κελί τους ό,τι μπορείς να φανταστείς. Είτε συνεργαζόμενοι με τις Αρχές είτε μέσω χρηματισμού, είτε και με τα δύο, κατορθώνουν να έχουν την εύνοια και την προστασία κάποιου φύλακα. Ετσι μπορούν και βάζουν μέσα στη φυλακή τα πάντα, από τρόφιμα, αντικείμενα και ουσίες μέχρι και... πρόσωπα.
Ορισμένοι απ' αυτούς κάνουν μπίζνες μέσα στη φυλακή, αποκομίζουν μεγάλα ποσά, αποκτούν δύναμη, στρατολογούν στην υπηρεσία τους πάμπτωχους κρατούμενους. Αυτές οι ομάδες δεν ανέχονται τους ουδέτερους κρατούμενους, γιατί τους χαλάνε την πιάτσα. Δημιουργούν στημένα επεισόδια εναντίον τους, τους απειλούν με βία για να τους διώξουν απ' την πτέρυγα. Μ' αυτόν τον τρόπο κατορθώνουν να επιβάλλουν στη Διοίκηση τις μεταγωγές της αρεσκείας τους. «Αν δεν τον πάρετε από δω, ή αν τον φέρετε εδώ, θα τον μαχαιρώσουμε», διαδίδουν. Και το τραγικό είναι ότι οι αρμόδιοι της Διεύθυνσης και οι εισαγγελείς το επαναλαμβάνουν, υποστηρίζοντας στην πράξη τους μόνιμους ταραξίες και παρανομούντες, αποθρασύνοντάς τους σε βάρος των άψογων κρατουμένων που δεν δίνουν κανένα δικαίωμα. Ενισχύοντας έτσι τη διαφθορά.
Πανηγυρική απόδειξη τα πρόσφατα σκανδαλώδη επεισόδια στον Κορυδαλλό. Η προστασία φύλακα προς μόνιμο ταραχοποιό κρατούμενο και την ομάδα του τον οδήγησε στο σημείο να μη διστάσει να οργανώσει μέσα στη φυλακή... απαγωγή δύο Πακιστανών κρατουμένων ζητώντας λύτρα. Κι ενώ άλλος σοβαρός κρατούμενος είχε προειδοποιήσει τον φύλακα για τον ταραξία.
Απαγωγή που κατέληξε σε αιματηρή συμπλοκή με ρόπαλα και μαχαίρια και στον θάνατο δύο Πακιστανών και τον σοβαρό τραυματισμό τρίτου (του έσπασαν όλα τα κόκαλα). Την οποία η Υπηρεσία προσπάθησε να κουκουλώσει για να σώσει τον φύλακα, τον κρατούμενο αλλά και την Υπηρεσία. Βέβαια η πλειονότητα των φυλάκων είναι έντιμοι, αλλά δυστυχώς δεν τολμούν να μιλήσουν, ν' αποκαλύψουν την αλήθεια.
Αυτοί λοιπόν που ισχυρίζονται ότι δεν μας μεταφέρουν στη Β' θέση όπου ήμασταν, για λόγους ασφαλείας, ψεύδονται. Γιατί αυτή η πτέρυγα είναι η μόνη απόλυτα ασφαλής για μας. Δεν επικοινωνούμε με κανέναν άλλο που θα βρίσκεται στα διπλανά κελιά της Α' θέσης, αφού μεσολαβεί κλειστή πόρτα. Εχουμε δικό μας προαύλιο, δικό μας χώρο επισκεπτηρίου.
Αυτό αποδεικνύεται από την ίδια την πράξη. Από το 2009 που πήραμε το προαύλιο μέχρι το 2015 δεν έγινε ούτε ένα επεισόδιο κι ενώ στη θέση Α' βρίσκονταν κρατούμενοι με τους οποίους δεν είχαμε καλές σχέσεις. Αποδεικνύεται επίσης από το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια έφεραν στη θέση Α' για προστασία κρατούμενους Κούρδους, Τούρκους, ντίλερ, μαχαιροβγάλτες που απειλούνταν στις πτέρυγες, χωρίς να τους συμβεί απολύτως τίποτε.
Αρα ο λόγος δεν είναι η έλλειψη ασφάλειας. Αλλά ο φόβος μήπως πληροφορηθούμε τις πραγματικές συνθήκες κράτησης που επικρατούν στη θέση Α'.
13 Ιουλίου 2015
Αλέκος Γιωτόπουλος
Φυλακές Δομοκού
Επιμέλεια: Λευτέρης Μπιντέλας
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64224074

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου