Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

(9 λέξεις που αποκαλύπτουν την προδοσία του Μπαρουφάκη)! Γκάλμπρεϊθ: Ο Βαρουφάκης τα έδωσε όλα για ένα συμβιβασμό

Για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, μίλησε ο αμερικανός οικονομολόγος, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, σε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Spiegel που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Γκάλμπρεϊθ: Ο Βαρουφάκης τα έδωσε όλα για ένα συμβιβασμό
Ο κ. Γκάλμπρεϊθ διευκρινίζει ότι η αποστολή του ιδίου ως συμβούλου του πρώην υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη «δεν ήταν να αναπτύξουμε ένα μυστικό σχέδιο, αλλά να αναγνωρίσουμε προβλήματα που μπορούσαν να παρουσιαστούν εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι έδιωχναν την Ελλάδα από το ευρώ».

Ο Αμερικανός οικονομολόγος απαντά κατηγορηματικά «όχι» στην ερώτηση εάν υπήρξε ένα σημείο όπου το σενάριο θα μπορούσε να είχε γίνει πραγματικότητα και, αναφερόμενος στην «μυστικότητα» γύρω από την προσπάθεια σημειώνει ότι διαφορετικά, θα μπορούσαν να γίνουν παρερμηνείες.
«Δεν είχαμε εμπλοκή ούτε σε πολιτικές συζητήσεις ούτε σε αποφάσεις της κυβέρνησης», τονίζει, απαντώντας στα σχόλια περί «πραξικοπήματος» και προσθέτει ότι κατά το διάστημα της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών «ο Βαρουφάκης τα έδωσε όλα για να επιτύχει έναν συμβιβασμό, ο οποίος θα έδινε στην οικονομία σταθερότητα και ανάκαμψη μετά την μεγάλη αποτυχία των τελευταίων πέντε ετών - είναι απογοητευτικό ότι δεν υπήρχε καμία ευελιξία από τους δανειστές».
Ερωτώμενος σχετικά με την στάση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Γκάλμπρεϊθ δηλώνει: «Σέβομαι τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, αλλά οι πολιτικές του κατευθύνσεις και οι οικονομικές του υποχρεώσεις είναι ασύμβατες με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας. Για την Ευρώπη θα μπορούσε να αποβεί τραγωδία το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να γεφυρωθούν οι διαφορές» και εκτιμά ότι ούτε καν ο κ. Σόιμπλε δεν πρέπει να θεωρεί ότι η τελευταία συμφωνία είναι μια καλή λύση.
«Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαίων πιστωτών σε ό,τι αφορά τη άφεση χρέους. Για αυτό η συμφωνία δεν τέθηκε ακόμη σε ισχύ - και είναι ανοιχτό το αν ποτέ θα τεθεί», καταλήγει ο οικονομολόγος.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64227134

1 σχόλιο:

 1. Προς ΟΛΟΥΣ: Vae Victis !!!
  Τα λέει .... ΟΛΑ !!
  Αυτό το .... Λατινικό λέγαμε ως Λατίνοι ... Εραστές (Τρομάρα Σας) στο ταβερνάκι στην Ωραία Και Διαχρονική ΒΑΡΚΙΖΑ !!!

  Και που σαί, όπως ο Κωστάκης Κ. Ζήτησε Δημόσια Συγνώμη από το Σημίτη, όταν έγινε Πρωθυπουργός, επειδή αποκαλούσε ως Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το Σημίτη, Αρχηιερέα της Διαπλοκής, ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο .... ΜΙΚΡΟΣ (πράγματι Μικρός), να ΖΗΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ:
  α) Σαμαρά
  β) Τζέφρι
  γ) Βενιζέλο
  δ) Νευρασθενικό (εσείς .. ξέρεται ποιόν)
  ε) Παπαδήμα
  ζ) και όλους του σκουπιδιάριδες του σκουπιδότοπου που λέγονται ... "Θεσμοί", μάλλον έπρεπε να λέγονται ... ΔΕΣΜΟΙ, διότι Έδεσαν τον Ελληνικό Λαό ως προβατάκι, κατσικάκι για Σφαγή στον "Θεό" Τους ! Και Εσείς Ξέρεται Τι Εννοούμε !!

  Γιαυτό ... Μικρέ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ !!!

  Εμπρός Ξεκίνα ! Και στα τέσσερα (4) παρακαλώ μαζί με τον Πάνο !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή