Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΕΙ

(Δευτ. 16/12/13 - 10:00-17:00)
ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΟ «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»: ΚΑΛΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ασφαλείας πραγματοποιούν από το πρωί της Δευτέρας (16/12) εργαζόμενοι στις διοικητικές υπηρεσίες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς η κυβέρνηση κλιμακώνοντας τον αυταρχισμόκαι παρεμβαίνοντας πρωτόγνωρα και επικίνδυνα στοσυνδικαλιστικό κίνημα έχει καλέσει, σήμερα στις 9 το πρωί, για προκαταρκτική εξέταση στη ΓΑΔΑ τοπροεδρείο της Γενικής Συνέλευσης των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθήνας (ΕΚΠΑ) που έγινε στις 2/12/2013.
Αρχικά η κλήση ήταν για το Σάββατο και μετατέθηκε για το πρωί της Δευτέρας. Οι εργαζόμενοι πέραν του καλέσματος στη συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους συνδικαλιστές που βρίσκονται στη ΓΑΔΑ,  καλούν και στη διαδικασία λήψης σχετικών αποφάσεων συμμετοχής, βρίσκονται αρκετές συνδικαλιστικές οργανώσεις.
alt

Νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση (έως και την  Τρίτη) αποφάσισε η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών , ενώ δηλώνουν ότι δεν θα εμποδίσουν την προσέλευση σε κανέναν. Την απόφαση να συνεχίσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση για 14η εβδομάδα πήραν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας-απόλυσης που θέλει να εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας και το οποίο οδηγεί στη διάλυση τα δημόσια Πανεπιστήμια.
Όπως σημειώνουν, κατά τη διάρκεια της 48ωρης κινητοποίησής τους δεν θα παρέχουν καμία διοικητική υπηρεσία, ωστόσο δεν θα εμποδίσουν την πραγματοποίηση μαθημάτων.Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου έχει ορίσει τη σημερινή μέρα ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων ενώ με ανοικτή επιστολή της προς τον πρύτανη, τη Σύγκλητο και τους προέδρους Τμημάτων του ΕΚΠΑ, η απεργιακή επιτροπή εργαζομένων του Πανεπιστημίου προειδοποιεί ότι η έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας εν μέσω απεργίας, χωρίς επαρκές προσωπικό, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ομαλή εξέλιξη του εξαμήνου και τονίζει ότι την ευθύνη έχουν αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας, η Διοίκηση και όσοικαλούν φοιτητές να εισέλθουν στους χώρους του ΕΚΠΑ, χωρίς να έχει ομαλοποιηθεί η τεταμένη κατάσταση.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑ
Το "συνδικαλιστικό" της ασφάλειας γνωρίζει ένδοξες μέρες. Η ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΚΠΑ συνεχίζεται. Τα μέλη του Προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης της 2/12/13 καλούνται να εξετασθούν ενόρκως από την Γ.Α.Δ.Α. (Υποδ/νση Κρατικής Ασφάλειας, 2ο Τμήμα Προστασίας του Κράτους & του Δημοκρατικού Πολιτεύματος) τη Δευτέρα 16/12, στα πλαίσια προανακριτικής εξέτασης που διενεργείται κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση του απεργιακού μας αγώνα και της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων στο ΕΚΠΑ. Υπερασπιζόμαστε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας στην ελεύθερη συγκρότηση και λειτουργία των συλλογικών μας οργάνων. Ζητάμε από όλους τους κοινωνικούς φορείς να εκφράσουν μαζικά την αντίθεσή τους στην αντιδημοκρατική παρέμβαση του κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών.
Όλοι στην Συγκέντρωση στην ΓΑΔΑ (Λ. Αλεξάνδρας 173)
τη Δευτέρα 16/12, στις 08.30 π.μ.
για να υπερασπιστούμε τα συνδικαλιστικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας
ΣΥΡΙΖΑ:«Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ»
«Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας έδειξαν για μια ακόμα φορά το αυταρχικό τους πρόσωπο. Η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που εκδηλώθηκε με κλήση στην ασφάλεια μετά από εισαγγελική εντολή, μελών του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΠΑ, δεν έχει προηγούμενο και μας επαναφέρει στις μαύρες μέρες που το «συνδικαλιστικό» της ασφάλειας μεσουρανούσε.
Η ενέργεια αυτή που στοχεύει στον εκφοβισμό και τη συκοφάντηση των αγωνιζόμενων για 14 εβδομάδες, διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελεί την επίσημη κατρακύλα στον αυταρχισμό από την πλευρά των δυνάμεων του μνημονιακού τόξου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, τάσσεταισταθερά στο πλευρό των αγωνιζόμενων διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και καλεί τηνκυβέρνηση να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό της δρόμο. Σε κάθε περίπτωση θα μας βρουν απέναντι. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντισταθούν και να αποκρούσουν μαζικά και οργανωμένα την κυβερνητική επίθεση.
Το Γραφείο Τύπου
16/12/2013»
ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ ΤΟ ΔΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
Με την ανακοίνωσή του (την Πέμπτη 12/12) για λήξη της απεργίας, το Διοικητικό Συμβούλιο των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ αυθαιρετεί, αγνοώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
Σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ αναφέρει ότι έληξε η απεργία, ενώ η Γενική Συνέλευση έχει ήδη αποφασίσει απεργία έως την Παρασκευή, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.
Επίσης, αύριο, θα γίνει και εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς σε σημερινή μυστική ψηφοφορία αποφασίστηκε η αντικατάστασή του.
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου