Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Στα όρια της απόγνωσης: Πάνω από τους μισούς Έλληνες θα έφευγαν από τη χώρα


Αποκαλυπτικά για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες είναι τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης στην οποία νικητής αναδεικνύεται η απαισιοδοξία και οι τάσεις φυγής από τη χώρα.
Οι πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής τονίζουν σε ποσοστό 69% πως τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας, ενώ μόλις ένας στους τέσσερις εκτιμά ότι τα μεγάλα προβλήματα έχουν περάσει.
Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι πως στην ερώτηση για το πια φράση περιγράφει καλύτερα το μέλλον της χώρας το επτά στους δέκα προκρίνουν τις λέξεις «καταστροφή» (27,5%), «στασιμότητα» (25%) και «κρίση» (18,5%) .
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καταγράφεται και ακόμη ένα εντυπωσιακό στοιχεί, καθώς περισσότεροι από τους μισούς (56%) εκφράζουν πως θα έφευγαν από τη χώρα αν τους δινόταν η ευκαιρία.
Σε ό,τι αφορά τα εκλογικά δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παίρνει κεφάλι με διαφορά 0,85 έναντι της Νέας Δημοκρατίας με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγράφει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 22,5% έναντι 21,7 της ΝΔ.

Πηγή: Το Βήμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου