Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

(Αν... αυτό θα είναι το πολιτικό τέλος για Τσίπρα και Συριζα)! ΣΕΝΑΡΙΑ «ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ» ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΡΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

alt(Κυρ. 29/12/12 - 16:45)
ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ; ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΓΕΜΑΤΑ;
Η Iskra αναδημοσιεύει με κάθε επιφύλαξη ρεπορτάζ από το newsbomb.grσχετικά με διάφορα γερμανικής προέλευσης σενάρια εκβιασμών του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν ως στόχο να υπονομεύσουν την προσπάθεια προοδευτικής ανατροπής στη χώρα μας, η οποία κάθε μέρα που περνάει έρχεται και πιο κοντά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsbomb, θα ζητηθεί σύντομα από τη γερμανική πλευρά η υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο μνημόνιο ή νέα συμφωνία, που θα συναφθεί με τους δανειστές για την επιμήκυνση του χρέους, τη νέα τροϊκανή χρηματοδότηση και φυσικά τα νέα μέτρα και δεσμεύσεις που θα τις συνοδεύουν.
Δεν ξέρω αν έχουν ίχνος αλήθειας τέτοιου είδους μακιαβελικά σενάρια, πράγμα που το θεωρώ αδιανόητο και δεν θέλω να το πιστέψω. Αν, όμως, υπάρχουν νοσηροί εγκέφαλοι που θέλουν ναεπαναλάβουν με το ΣΥΡΙΖΑ ό,τι έκαναν με τη ΝΔ του Σαμαρά, όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, τότε μάλλον είναι πικρά γελασμένοι.
Και αν κάποιοι έχουν την εντύπωση, ότι με τέτοιου είδους βρώμικα παιχνίδια μπορούν να εκβιάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να υπονομεύσουν την πορεία προς την ανατροπή, έχω την αίσθηση, χωρίς να μπορώ να εκφράσω επισήμως τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά μόνο την πεποίθηση μου, ότι πολύ γρήγορα θα κατανοήσουν πως τέτοιου είδους άθλιες μεθοδεύσεις όχι μόνο θα πέσουν στο κενό αλλά και θα έχουν αντίστροφα αποτελέσματα: Θα χαλυβδώσουν τη θέληση του ελληνικού λαού για να αλλάξει ριζικά πορεία η χώρα.
Επειδή, λοιπόν, ασκήσεις εκβιασμών σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα τέτοιου τύπου, μοιάζουν περισσότερο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, ως σενάρια κακόγουστης επιστημονικής φαντασίας, θεωρώ ότι οι πληροφορίες που περιέχονται στο ρεπορτάζ του newsbomb δεν θα έχουν καμιά απολύτως έμπρακτη προέκταση και πολύ περισσότερο επιβεβαίωση.
Κάποιοι ρίχνουν άδεια, για να πιάσουν γεμάτα…
ΘΟΔΩΡΟΣ Γ. ΠΕΡΤΑΛΗΣ
Ολόκληρο το ρεπορτάζ του newsbomb στις 26/12 έχει ως εξής:

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Θα ζητήσουν υπογραφές από τον Τσίπρα για να προχωρήσουν στις ρυθμίσεις για το χρέος. -Συνδέουν την ελάφρυνση του χρέους με την αποδοχή ενός νέου μνημονίου με σκληρά μέτρα. -Σαμαράς-Βενιζέλος εκτιμούν ότι ο Σύριζα είναι με την πλάτη στον τοίχο.
Η έντονη ανησυχία του Βερολίνου ότι μπορεί να υπάρξει αμφισβήτηση της πολιτικής λιτότητας από μία ενδεχόμενη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις και σχεδιασμούς προκειμένου να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Οι Γερμανοί, είναι γνωστό ότι θεωρούν αναλώσιμο το ελληνικό πολιτικό προσωπικό. Γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν πρόκειται να πάει πολύ μακριά και φροντίζουν από τώρα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να μην απειληθεί η συνέχιση της ακολουθούμενης πολιτικής.
Θα ήθελαν να υπάρξει στήριξη αυτής της πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάτι τέτοιο θεωρείται ανέφικτο υπό τις σημερινές συνθήκες.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ.Ρεν, ενημέρωσε το Βερολίνο για την πρόσφατη συνάντηση του με τον κ.Τσίπρα με τα μελανότερα χρώματα, όπως αποδεικνύεται και από την off the record επιλεκτική ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος του κ.Ο'Κόννορ σε δημοσιογράφους.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, ο κ. Τσίπρας θεωρείται απειλή για την Ευρώπη, θεωρούν ότι οι θέσεις τους είναι αριστερίστικες και κινούνται εκτός των πλαισίων και των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δανειστές και το ευρωπαϊκό ιερατείο θεωρούν καταστροφική την ανάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέλιξη ιδιαίτερα πιθανή αφού οι απελπισμένοι και εξαθλιωμένοι Έλληνες πολίτες θα στηρίξουν το κόμμα του κ.Τσίπρα.
Στις Βρυξέλλες μελέτησαν με ιδιαίτερη προσοχή και τα ευρήματα του ευρωβαρόμετρου με την θεαματική και σταθερή άνοδο του ευρωσκεπτικισμού στην Ελλάδα, κάτι που δείχνει ότι πολλοί Έλληνες ψηφοφόροι αισθάνονται ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα αντιευρωπαϊκά ή αντιμνημονιακά κόμματα.
Διαπιστώνουν επίσης ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση Σαμαρά, ιδιαίτερα με την φορολόγηση των ακινήτων, ωθούν ένα σημαντικό τμήμα του αστικού κόσμου να στραφεί προς τον κ.Τσίπρα είτε για να εκδικηθεί είτε γιατί πιστεύει ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει τη φορολογία.
Είναι σαφές ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν αναταράξεις και είναι αποφασισμένοι να στριμώξουν το ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκαναν και με τον κ.Σαμαρά.
Γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι αυτό πρέπει να γίνει μέσα στο επόμενο εξάμηνο, αφού τότε θα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος. Δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να προχωρήσουν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους χωρίς να πάρουν τις αναγκαίες δεσμεύσεις από την ελληνική πλευρά.
Και δεν εννοούν μόνο την κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση.
Οι δεσμεύσεις αυτές περιλαμβάνουν μέτρα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του 2014 που υπολογίζεται σε 2.5 δισ., νέο ασφαλιστικό με επαχθείς όρους και ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μέχρι το 2017, που ουσιαστικά θα αποτελεί το νέο μνημόνιο. Θα συνοδεύεται από μία νέα δανειακή σύμβαση 13-15 δις ευρώ και με νέα μέτρα.
Είναι σαφές ότι αυτές τις αποφάσεις δεν θα μπορεί να τις πάρει η κυβέρνηση Σαμαρά, ιδιαίτερα μετά από ένα καταστροφικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές που θεωρείται και το πιθανότερο σενάριο. Οι δανειστές θα απαιτήσουν την έγγραφη δέσμευση του κ.Τσίπρα για τη συγκεκριμένη συμφωνία που αφορά την ελάφρυνση του χρέους και το νέο μνημόνιο που θα την συνοδεύει.
Προκειμένου να κατοχυρωθούν, είναι αποφασισμένοι να εξωθήσουν τα πράγματα στα άκρα.
Θα ζητήσουν ακόμα και να αποφασίσει ο ελληνικός λαός με εκλογές, που όμως και αυτές θα συνοδεύονται από καθαρά και εκβιαστικά διλήμματα τόσο προς το εκλογικό σώμα όσο και το πολιτικό σύστημα.
Το δίλημμα που θα θέσουν είναι σαφές: '' Η ελάφρυνση του χρέους περνάει μέσα από ένα νέο μνημόνιο για την τήρηση του οποίου θα πρέπει να δεσμευθεί και ο κ.Τσίπρας. Αν η Ελλάδα ή η όποια ελληνική κυβέρνηση απορρίψει τη συμφωνία ή δεν δεχθεί τους όρους, τότε θα διακοπεί και η χρηματοδότηση της χώρας''.
Θεωρούν ότι κάτω από την απειλή της χρεοκοπίας θα ενισχύσουν τον κ.Σαμαρά, που θα θεωρηθεί παράγων σταθερότητας και παράλληλα θα υποτάξουν τον κ.Τσίπρα. Θα αποσπάσουν την έγγραφη δέσμευση του για αυτή τη νέα συμφωνία αφού ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα θέλει να χρεωθεί την ευθύνη χρεοκοπίας της χώρας, τη στιγμή που η ρύθμιση του χρέους θα δώσει καλύτερες προοπτικές για το μέλλον.
Οι κ.κ Σαμαράς και Βενιζέλος είναι ενήμεροι για αυτή την εξέλιξη, την οποία θεωρούν θετική. Πιστεύουν ότι έχει έρθει η ώρα ο κ.Τσίπρας να τεθεί προ των ευθυνών του και ότι το δίλημμα είναι πολύ βαρύ για τις πλάτες του. Μάλιστα μνημονιακός υπουργός ήταν ενθουσιασμένος όταν το πληροφορήθηκε, τόσο πολύ που έχει ήδη αρχίσει να το αναπαράγει.
Είναι αναμφισβήτητο ότι η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο του κ.Τσίπρα.
Έχει να επιλέξει ανάμεσα στη ρήξη με την σημερινή Ευρώπη, με ότι αυτό συνεπάγεται, και τον συμβιβασμό.
Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου