Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ!

(Σάββ. 14/12/13 - 16:50)
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
Μεγάλη διαδήλωση και πορεία με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ Κύπρουπραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο, στο κέντρο της Λευκωσίας, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή τωνκυπριακών συνδικάτων-συντεχνιών,εργατικών ενώσεων, φοιτητών και μαθητών κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης Αναστασιάδη και της τρόικας με κεντρικό σύνθημα "Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί - Όχι στο ξήλωμα του κοινωνικού κράτους και τις ιδιωτικοποιήσεις".
Στη κινητοποίηση συμμετείχαν και τα μέλη της τοπικής οργάνωσης Κύπρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με μέτριους υπολογισμούς των διοργανωτών συμμετείχαν περίπου τέσσερις χιλιάδες διαδηλωτές, ενώ το ΡΙΚ μετέδωσε ότι έλαβαν μέρος περίπου χίλια άτομα. Σημειώνεται ότι η ανεργία στην Κύπρο έχει σκαρφαλώσει στο 18% παρά τη φυγή χιλιάδων ξένων μεταναστών, η ανεργία των νέων έχει φτάσει το 30%, το 20% των τραπεζοϋπαλλήλων αναγκάστηκαν σε εθελουσία έξοδο, ενώ φέτος για πρώτη φορά, επιβλήθηκε "χαράτσι" σε όλα τα σπίτια (αποτελεί μέτρο-αντιγραφή του αντίστοιχου μέτρου που εγκαινίασε ως υπουργός ο Βενιζέλος).

Την τελευταία εβδομάδα η κυβέρνηση ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ του προέδρου Ν. Αναστασιάδη ψήφισε χρονοδιάγραμμα ιδιωτικοποίησης της ΑΗΚ (Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου αντίστοιχη της ΔΕΗ), τηςΑΤΗΚ-CYTA (αντίστοιχη του ΟΤΕ) και των κυπριακών λιμανιών. Στον τομέα της υγείας αυξήθηκαν αισθητά τα νοσήλια και περικόπηκαν οι αποδοχές των νοσηλευτών κατά 30%. Στην Παιδεία προωθείται ένα διαβλητό σύστημα διορισμού στη δημόσια εκπαίδευση αντίστοιχου του ΑΣΕΠ, ενώ γίνονται συνεχείς μειώσεις των απολαβών των εκπαιδευτικών και περιορίζεται ο αριθμός τους, ταυτόχρονα μηδενίζονται τακονδύλια που αφορούν τη μεταφορά των μαθητών των αγροτικών περιοχών στα σχολεία τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου