Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Αθώοι 30 αντιεξουσιαστές για επανακατάληψη δημόσιου κτιρίου στη Θεσσαλονίκη


Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι 30 νεαροί, που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και οι οποίοι κατηγορούνταν για αυθαίρετη κατάληψη δημόσιου χώρου και διατάραξη της κοινής ειρήνης.
Τα 30 άτομα είχαν συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά από αστυνομική επιχείρηση στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του πρώην ορφανοτροφείου "Μέγας Αλέξανδρος", στην Άνω Τούμπα και ενώ είχε προηγηθεί άλλη μία έφοδος των αρχών στον ίδιο χώρο κατά την οποία είχαν συλληφθεί επτά άτομα, που επίσης απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν.
Στην απολογία τους, οι κατηγορούμενοι χαρακτήρισαν την κατάληψη ως "πολιτική διαμαρτυρία" στο πλαίσιο των συλλογικών δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης.
Να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο κατέθεσε και εκπρόσωπος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, στην οποία έχει παραχωρηθεί από το υπουργείο Υγείας η χρήση του κτιρίου, προκειμένου να κατασκευαστεί ίδρυμα φιλοξενίας χρόνιων πασχόντων. Πριν λίγο καιρό, ωστόσο, εκδόθηκε άδεια κατεδάφισης του κτιρίου, καθώς διαπιστώθηκαν προβλήματα στατικότητας.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου