Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019

Σχίσμα στο Αριστερό Ρεύμα της ΛΑΕ. Μειοψήφησε ο Λαφαζάνης σε απόφαση της ΚΕΠριν 2 μέρες δημοσιεύσαμε απόφαση-απολογισμό των ευρωεκλογών από την Κ.Ε. του Αριστερού Ρεύματος, πλειοψηφούσα συνιστώσα της ΛΑΕ. Μία απόφαση ξεκάθαρα σε άλλο μήκος κύματος, από τη δήλωση παραίτησης Λαφαζάνη από Ρεύμα και ΛΑΕ. Και ενώ Λαφαζάνης έριχνε την ήττα της ΛΑΕ, στο ότι δεν κατάφερε να επιβάλλει στο σύνολο της ΛΑΕ την σκληρή πατριωτική γραμμή, η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής εμμέσως κάνει κριτική στην παραπάνω στάση, μιλά για έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών, και ανάγκη της στροφής στην Ριζοσπαστική Αριστερά.

Και ενώ καταλαβαίναμε ότι η παραπάνω απόφαση δεν συνάδει με το πνεύμα της τοποθέτησης Λαφαζάνη, έρχεται σήμερα το iskra , το  site του Λαφαζάνη και του Αρ. Ρεύματος , να επιβεβαιώσει το σχίσμα, και αναδημοσιεύει την απόφαση με την παρακάτω σημείωση:

"Επί της απόφασης, χωρίς να μπούμε επί των διαδικασιών, εξέφρασε την ριζική διαφωνία του ο Παν. Λαφαζάνης και πολλά μέλη του Αριστερού Ρεύματος".......

Για πρώτη φορά, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης γίνεται μειοψηφία εντός του δημιουργήματος το, το Αρ. Ρεύμα. Και θεωρούμε ότι δεν τους έπιασε παράκρουση τους συντρόφους του Ρεύματος, απλά αποφάσισαν να εκφράσουν ανοιχτά την αντίθεση τους με την γραμμή ΛΑΕ και Ρεύματος του προηγούμενου διαστήματος, που έφερε και την μεγάλη ήττα του μετώπου.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι εντός της Αριστεράς πρέπει να επικρατεί η λογική της σύνθεσης και της ουσιαστικής αυτοκριτικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου